Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Lokale partijen en SP voelen zich gepasseerd bij coalitievorming

foto: IHVA

De SP, Arnhemse Ouderenpartij, Denk Verenigd Arnhem en Arnhem Centraal willen niet aan de zijlijn staan. Zij reageren publiekelijk richting de onderhandelaars van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA. Die partijen willen in Arnhem een coalitie gaan vormen.

Andere kleur dan paars-groen

De Arnhemse Ouderenpartij, Denk Verenigd Arnhem en Arnhem Centraal willen meer lokaal gevoel in de coalitie. “De kleur van partijen is voornamelijk lokaal en we constateren dat lokaal van 4 naar 6 zetels is gegroeid. Ook de Arnhemse Ouderen Partij is gegroeid, al vertaalde zich dat niet in een tweede zetel erbij. Een samenwerking van deze 6 lokale zetels kan een uitstekende mogelijkheid bieden om tot bestuurlijke verantwoordelijkheid te komen vanuit de lokale kleur. Dit kan een coalitie versterken”, laten de drie partijen weten via een open brief.

Ook de SP zou graag een andere kleur willen zien. “Het was een unieke kans voor Arnhem: een groen, progressief en sociaal bestuur. Alle linkse partijen waren bereid en beschikbaar. Maar tot grote teleurstelling van SP Arnhem kiest GroenLinks ervoor om niet te gaan voor een links bestuur, maar voor samenwerking met de rechtse en conservatieve VVD”, vindt partijleider Gerrie Elfrink.

GroenLinks heeft de linkse stemmen opgehaald en is er direct mee naar de VVD gerend, stelt hij. “Dit hadden ze ons ook twee weken geleden al wel kunnen laten weten. Toen zat GroenLinks namelijk al samen de VVD aan de champagne in de kroeg.”

Hoe dan wel?

Arnhem Centraal, Denk Verenigd Arnhem en de Arnhemse Ouderen Partij willen een bijdrage leveren aan de onderhandelingen en een lokale visie willen aanbieden met als einddoel een raadsakkoord waarin alle politieke partijen plus de stad een serieuze bijdrage hebben kunnen leveren.

De SP kiest voor een  andere route. “We hopen dat het GroenLinks lukt om zoveel mogelijk sociale punten te behouden. Daar waar dat lukt kunnen ze op onze volledige steun rekenen. Maar we hebben natuurlijk wel zorgen hoe deze samenwerking gaat uitpakken. De Arnhemmers kunnen in ieder geval op ons rekenen dat wij dit kritisch en op de voet gaan volgen.”

 Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Nieuwe hotspot ‘Miyagi and Jones’ in de maak

In de oude Albert Heijn aan de ir van muijlwijkstraat wordt er hard gewerkt om een Miyagi and Jones restaurant te openen. Het hitsucces uit Utrecht slaat nu zijn deuren open richting Arnhem. Een combinatie van Aziatische streetfood met westerse dranken gaat het gevoel geven dat het beste van beide continenten elkaar ontmoeten.
Ondernemers Jian Lan, Harmen de Glint en Rick Ram openen vermoedelijk in november al de zaak Miyagi and Jones. In Utrecht is Miyagi and Jones een hotspot en nu willen de heren hun succes naar Arnhem brengen. De combinatie van westerse dranken gemixt met oosterse eten moet de Arnhemmer een nieuwe plek geven om zich te vertoeven. Dat de heren zin hebben om in Arnhem te veroveren laten ze zien in hun presentatie. “We willen het Arnhemse gevoel in onze zaak brengen. We zitten op een bijzondere plek tussen het centrum en het modekwartier en dat willen we ook laten zien.” aldus Harmen de Glint. Hij laat in nog de bouwput zien waar de bar, open keuken, tafels en de bijzondere wanttekeningen gaan komen. Ook door de verbouwing van de ir van Muijlwijkstraat komt er een mooi groot terras voor de deur.
Voor de mensen die vroeger met veel plezier naar de film Karate kid keken herkennen de naam Miyagi vast wel. Hij was namelijk de leraar van Daniel in de eerste en tweede karate kid. De man die een vlieg kon vangen met zijn eetstokjes leerde de westerse Daniel over het oosten. Dat mr. Miyagi dol is op het les geven over de Aziatische cultuur is ook te zien in de nieuwste aanwinst van Arnhem.
Aziatische streetfood
Als je in Azie bent geweest zie je dat er op vele plekken op straat eten wordt gemaakt en verkocht. Van kip tot vis en van koe tot vegetarisch, met gerechten zoals Bangkok Balls, Phuket Curry Fish, Go Budhha Gyozo en Black Tiger Prawns komt er een vernieuwing in de Arnhemse keuken. Ook moeten er in de toekomst leuke evenementen georganiseerd worden zoals kook workshops, een DJ tijdens het eten, ladies night, etc. Deze workshops worden in samen spraak met de gasten georganiseerd.
Personeel gezocht!
Een nieuwe zaak, heeft natuurlijk ook personeel nodig. Dus wil je werken in de nieuwe hotspot van Arnhem? Ze zoeken nog gastheren en -vrouwen, barbazen of -bazinnen, vliegensvlugge runners en kokkerellende keukenmedewerkers. Mocht je interesse hebben? Mail dan naar bedrijfsleider@miyagiandjones.nl.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

ABN AMRO sluit geldautomaat aan de Kronenburgpromenade

ABN AMRO sluit per 29 oktober 2018 de geldautomaat in Arnhem aan de Kronenburgpromenade 6. De bank heeft het voornemen om medio 2019 op een andere locatie in het winkelcentrum Kronenburg een geldautomaat te plaatsen. Geldopnamen en stortingen zijn tot die tijd bijvoorbeeld mogelijk bij de geldautomaat aan het Velperplein 25 in Arnhem. Op deze locatie is het ook mogelijk om sealbags te storten. 
 
ABN AMRO ziet al jaren een toename van het aantal PIN betalingen. Daarnaast blijft de bank met ongeveer 1250 geldautomaten verspreid over Nederland voorzien in een landelijke dekking. Klanten van ABN AMRO hebben bovendien de mogelijkheid om geld over te maken via Internet Bankieren en Mobiel Bankieren. Inmiddels maken klanten hier zo’n 85 miljoen keer per maand gebruik van. Naast geld overmaken zijn Internet Bankieren en Mobiel Bankieren onder andere te gebruiken voor het aanpassen van de daglimiet of het inzien van creditcardgegevens. 
Voor het vinden van de dichtstbijzijnde geldautomaat kunnen klanten terecht op de website van ABN AMRO.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Intocht van Sinterklaas blijft alleen in het centrum

Sinterklaas heeft dit jaar gekozen om met de intocht alleen in het centrum te blijven. Hij kiest ervoor om op vier plekken een stop te houden om daar leuke activiteiten te hebben met de Arnhemse kinderen. Hiermee zal Sinterklaas niet meer met zijn gevolg door de Steenstraat gaan richting Klarendal.

Na zijn tocht vanuit Spanje vertrekt Sinterklaas vanaf de Rijnkade naar naar de Kadestraat, via de Oranjewachtstraat onder de Sabelpoort over de Markt, Turfstraat en Koningsstraat. Daar stopt hij op de Jonas Daniel Meijerplaats voor het eerst. Na zijn 1ste stop zal hij weer over de Koningsstraat, beekstraat, brouwersstraat eventjes stoppen op Brouwersplein. Na een pauze vol leuke activiteiten trekt hij de Dwingelstraat, Looiersstraat, Bovenbeekstraat, Doelenstraat, Jansplein waar hij een stop maakt op de Jansplaats / Jansplein. Nadat Sinterklaas een stop heeft gemaakt gaat hij over de Marienburgstraat, Vijzelstraat, Bakkerstraat, Boerenstraat, Weverstraat, Grote Oord, Jansstraat, Pauwstraat op waartoe hij een stop maakt op de Korenmarkt. Vanaf de Korenmarkt gaat hij naar de Hoogstraat, Rijnstraat, Kortestraat met als slot Rozet.

Rozet

In Rozet zal Sinterklaas de intocht afsluiten. Hoe de pauzes eruit gaan zien is nog eventjes een verrassing.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair