Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Lokale partijen en SP voelen zich gepasseerd bij coalitievorming

foto: IHVA

De SP, Arnhemse Ouderenpartij, Denk Verenigd Arnhem en Arnhem Centraal willen niet aan de zijlijn staan. Zij reageren publiekelijk richting de onderhandelaars van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA. Die partijen willen in Arnhem een coalitie gaan vormen.

Andere kleur dan paars-groen

De Arnhemse Ouderenpartij, Denk Verenigd Arnhem en Arnhem Centraal willen meer lokaal gevoel in de coalitie. “De kleur van partijen is voornamelijk lokaal en we constateren dat lokaal van 4 naar 6 zetels is gegroeid. Ook de Arnhemse Ouderen Partij is gegroeid, al vertaalde zich dat niet in een tweede zetel erbij. Een samenwerking van deze 6 lokale zetels kan een uitstekende mogelijkheid bieden om tot bestuurlijke verantwoordelijkheid te komen vanuit de lokale kleur. Dit kan een coalitie versterken”, laten de drie partijen weten via een open brief.

Ook de SP zou graag een andere kleur willen zien. “Het was een unieke kans voor Arnhem: een groen, progressief en sociaal bestuur. Alle linkse partijen waren bereid en beschikbaar. Maar tot grote teleurstelling van SP Arnhem kiest GroenLinks ervoor om niet te gaan voor een links bestuur, maar voor samenwerking met de rechtse en conservatieve VVD”, vindt partijleider Gerrie Elfrink.

GroenLinks heeft de linkse stemmen opgehaald en is er direct mee naar de VVD gerend, stelt hij. “Dit hadden ze ons ook twee weken geleden al wel kunnen laten weten. Toen zat GroenLinks namelijk al samen de VVD aan de champagne in de kroeg.”

Hoe dan wel?

Arnhem Centraal, Denk Verenigd Arnhem en de Arnhemse Ouderen Partij willen een bijdrage leveren aan de onderhandelingen en een lokale visie willen aanbieden met als einddoel een raadsakkoord waarin alle politieke partijen plus de stad een serieuze bijdrage hebben kunnen leveren.

De SP kiest voor een  andere route. “We hopen dat het GroenLinks lukt om zoveel mogelijk sociale punten te behouden. Daar waar dat lukt kunnen ze op onze volledige steun rekenen. Maar we hebben natuurlijk wel zorgen hoe deze samenwerking gaat uitpakken. De Arnhemmers kunnen in ieder geval op ons rekenen dat wij dit kritisch en op de voet gaan volgen.”

 Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Imagine Dragons treden op in het Amsterdamse GelreDome

imagine dragons
Foto: Facebook

De Imagine Dragons hebben er zin in: hun optreden in het GelreDome! “Amsterdam, we komen terug!”, juicht de Amerikaanse rockgroep enthousiast. Au…

Hopelijk rijden de heren van de band niet zelf naar het optreden, anders komen er misschien wel duizenden fans voor niets naar het GelreDome. Zie je ze al rondrijden door de hoofdstad? “It’s gotta be somewhere here…”

Afstand van niets?

Arnhem ligt toch een slordige 100 kilometer van Amsterdam vandaan. Goed, voor een gemiddelde Amerikaan is dat een afstand van niets. Maar toch: Arnhem is geen Amsterdam. Daar komen de Imagine Dragons hopelijk nog achter voor 25 augustus.

Hoe dan ook: de fout staat al zaterdag de hele dag op hun Facebook-pagina. Vooralsnog hebben ze nog niets aangepast.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Blog

Toch weer goudvissen in de Jansbeek

vissen Jansbeek
Foto: Petra Dielman - ArnhemLife

Tientallen Arnhemmers zijn op goudvissenjacht geweest in de Jansbeek. Daarnaast is er een professioneel visser bezig geweest in het stroompje. Dus zijn alle goudvissen er nu zo onderhand echt wel een keer uit. Toch? Nee dus.

Stadsgids Petra Dielman van ArnhemLife heeft er toch nog een paar gevonden. Toen ze een groep aan het rondleiden was, zag ze een paar van de oranjekleurige waterdieren. “Ik vertelde over de geschiedenis van Arnhem én over het heden. Over ‘vissen-gate’ bijvoorbeeld, dat alle vissen uit de nieuwe Jansbeek zijn gehaald”, vertelt ze. “Later kwamen we nog een keer langs de beek en zag één van de groep 6 vissen zwemmen. ‘Nou, daar gaat mijn verhaal’ dacht ik.”

Lolbroek

Zijn die door de andere vissers over het hoofd gezien? Of is er een lolbroek geweest die de dieren na de vispartij weer heeft uitgezet? Zo blijven we aan de gang.

Maar het kan nog erger. Weblog Arnhem Direct weet te melden dat er nu ook zoetwatergarnalen in de beek zwemmen. Ook die komen niet oorspronkelijk in de Nederlandse wateren voor en vormen dus een bedreiging voor inheemse soorten. Waar blijven die brasems en die stekelbaarsjes? Op naar de volgende goudvissengate.

Meer nieuws?

 

 

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair