Connect with us
Korenkwartier

Nieuws

Vitesse zet Fraser op straat

Henk Fräser

Vitesse ontslaat Henk Fraser. Omroep Gelderland meldt op gezag van ‘bronnen rond de club’ dat de trainer met onmiddellijke ingang vertrekt bij de voetbalclub. Oud-voetballer Edward Sturing volgt hem op.

Eerder werd al duidelijk dat Fraser na dit seizoen al bij Vitesse zou vertrekken. Nu blijkt dat hij ook de laatste vier wedstrijden van het seizoen de ploeg niet mag coachen. Na de zomer wordt de Rus Leonid Sloetski de nieuwe oefenmeester van het eerste elftal van de club.

Crisis

Zaterdag maakte de directie na een nederlaag tegen NAC Breda  bekend dat er crisisberaad zou volgen. Fraser wist nergens van. Ook maandagmiddag taste hij in het duister. “Ik heb niets gehoord en weet niet wat er gaat gebeuren”, sprak de geplaagde coach volgens Omroep Gelderland.

Woensdagochtend is blijkbaar toch de knoop doorgehakt en kan Fraser inpakken. Vitesse heeft vier wedstrijden achter elkaar niet gewonnen en dreigt de play-offs voor Europees voetbal mis te lopen. De trainer is wel verantwoordelijk voor de bekeroverwinning van de Arnhemse club.

TV-persoonlijkheid Michella Kox is de slechtste chauffeur onder de bekende Nederlanders. Deze twijfelachtige eer komt de Arnhemse toe dankzij het RTL-programma De slechtste chauffeur van Nederland VIPS. Kox blijkt daarin nog slechter te rijden dan Gerda Havertong en Henk Westbroek.

Angst

Kox heeft blijkbaar rij-angst en vermijdt snelwegen. Die vrees zou ze in het programma een beetje hebben overwonnen. Als prijs voor haar klinkende ‘overwinning’ heeft ze een aantal rijlessen gekregen. RTL zag daar ook weer een programma in, dus kunnen we nu weer vier weken lang zien hoe een rijschoolhoudster haar over haar angsten heen helpt. “Samen gaan ze de strijd aan tegen de rijangst van Mies en zo nu en dan ook met elkaar”, aldus de zender.

De Arnhemse is bekend van reality-programma’s als Dames in de dop en Echte meisjes in de jungle. In het dagelijks leven drijft ze een kledingzaak in Arnhem.

Reacties

Reacties

Nieuws

Introdansers ontmoeten al 17,5 jaar bijzondere danspartners

Onder de noemer DE ONTMOETING brengt choreograaf Adriaan Luteijn al sinds 2001 op baanbrekende wijze de meest uiteenlopende gastdansers met dansers van Introdans samen. In het verleden waren er ontmoetingen te zien van Introdansers met ouderen, urban dansers, jongeren met spierziekte, mensen met een verstandelijke beperking en met autisme.

Ver voordat ‘inclusie’ een modewoord werd, opende choreograaf Luteijn met deze producties de ogen van het publiek voor de talenten van bijzondere partners en verrijkte hij de dansers van Introdans met onvermoede kanten van het dansersvakNa ruim 17,5 jaar kijkt de choreograaf samen met Introdans terug via een voorstelling.

De ontmoeting Revisited

In ‘De Ontmoeting Revisited’ kijkt Introdans feestelijk terug op de afgelopen 17,5 jaar: we vieren verschil en verbinding door dans. In deze voorstelling komen highlights van enkele ontmoetingen terug op het podium. Te zien zijn het humoristische duet Hart van Steen (uit de voorstelling Cardiac Output) en het intrigerende Asperger Duet (uit de voorstelling Invisibly Visible). Ook wordt een deel van de ontroerende productie Roze Cast (gecreëerd in samenwerking met SWOA en Spinvis) getoond. Daarnaast creëerde Luteijn voor twee dansers van Introdans en een gastdanser een nieuwe ontmoeting: Circular.

Documentairemaakster Inge Theunissen maakte een terugblik in filmbeelden van ontroerende, grappige en onthullende kijkjes achter de schermen bij deze producties. De avond wordt gepresenteerd door theatermaker/cabaretier René M. Broeders.
Tegelijkertijd verschijnt er een fotopublicatie met de hoogtepunten van 17,5 jaar De Ontmoeting.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deel van het centrum heeft last van stroomstoring

foto: Pixnio.com

Soms wilt er nog wel eens een stroomstoring plaatsvinden in het centrum. Ook  maandag ochtend was het raak. In het oostelijke deel van het centrum was de stroom uitgevallen.

Er was een vanochtend tussen 10:50 – 12:30 een stroomstoring in het oostelijke deel van de Arnhemse binnenstad. Zo was de stroom uitgevallen in de Walstraat, Velperbuitensingle, Steenstraat, Roggestraat, Nieuwstraat, Koningsstraat, Gasthuisstraat, Bloemstraat en Beekstraat. Naast stroomproblemen bij winkels, kantoren en woningen waren ook de stoplichten uitgevallen.

Wat de reden was van de stoomuitval is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Explosie in woning ’t Broek

politie-auto
Foto: politie Arnhem-Noord

Een woning aan de Heemskerckstraat is vrijdag nacht kort na één uur beschadigd doordat iemand iets door een raam van het huis gooide dat explodeerde. 

Volgens een politiewoordvoerder zorgde de luchtdruk ervoor dat de voordeur is vernield. Wat er precies is gebeurd, kan de politie nog niet zeggen. Maar vermoedelijk is het zwaar vuurwerk. Waarom er explosieve zijn gebruikt, de dader of wie de eigenaar van de woning is kan de politie niet melden. Bij het incident zijn geen mensen gewond geraakt.

De politie doet nog onderzoek naar het incident.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair