Connect with us
Korenkwartier

Koningsdag

Moortgat krijgt weer zwevend podium tijdens Koningsdag

tekening: Perfect Light

Ruim vijf jaar lang was het verhoogde podium verdwenen bij café Moortgat. Maar hetkomt dit jaar weer terug tijdens Koningsdag!

Vijf jaar geleden had het biercafé een verhoogd podium in de Ruiterstraat. Daar konden vierders van Koningsdag onderdoor lopen. Dit jaar komt het podium weer terug. “We gaan weer ouderwets knallen”, vertelt Ruud Boertjes van het Moortgat aan De Gelderlander.

Renovatie

De reden waarom het podium pas na vijf jaar weer terug keert, heeft met de renovatie van één van de panden te maken waar het aan hing. In dit pand zaten ogen waar het podium aan gekoppeld werd. Na de renovatie zijn de ogen niet terug geplaatst. Het verhoogde podium wordt nu op palen gezet.

Op het podium van het Moortgat zal de Nijmeegse huisband van café Dollars muziek maken. Om 15.00 uur is de aftrap en de optreden zal duren tot 23.00 uur.

Reacties

Reacties

Koningsdag

Arnhemse maakt nieuwe versie Wilhelmus

Willem van Oranje
Wat zou Willem er zelf van hebben gevonden? - Foto: Michiel van Mierevelt (CC0)

Is het slordige 450 jaar oude Wilhelmus aan vernieuwing toe? De Amsterdamse groep De Spektakelaars vroegen zich dit af en zijn daarom de zogeheten Wilhelmus Challenge begonnen. Een Arnhemse is deze uitdaging aangegaan en heeft een eigentijdse versie van volkslied geschreven.

Hoe zou het volkslied klinken als het vandaag zou worden geschreven? Wat zou er gebeuren als iedereen zijn eigen draai zou geven aan het Wilhelmus? Dit zijn de vragen die tijdens de challenge worden opgeworpen. Arnhemse Marja de Jong heeft er de volgende draai aan gegeven:

Draait Willem van Oranje zich om in zijn praalgraf als hij dit hoort? Of zou hij het juist mooi hebben gevonden als hij zou weten dat ‘zijn’ lied met de tijd meegaat? We zullen het nooit weten.

Iedereen kan meedoen aan de challenge. “Zing, schrijf, rap of componeer een eigen versie van het Wilhemus en deel het via #WilhelmusChallenge op social media”, schrijven de Spektakelaars op hun site. De mooiste inzendingen mogen in september hun versie laten horen tijdens een speciaal concert in Nationale Opera & Ballet op Prinsjesdag.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Koningsdag

8Bahn presenteert Kingsnight & Kingsday festival

Op 26 en 27 april vindt de 10e editie van het 8Bahn Kingsnight en Kingsday Festival plaats. Traditiegetrouw vind je vele headliners verdeeld over twee stages in het Musispark. Waar voorgaande jaren wegens verbouwingen werd uitgeweken naar het aangrenzende park zal 8Bahn dit jaar door ook haar oude vertrouwde spot opnieuw inlijven wat resulteert in niet één maar twee mainstages. Op die stages vind je een gebalanceerde line up vol house, techno en beats met acts als Konstantin Sibold b2b Leif Muller, Bambounou, David Vunk, Cinnaman, Vic Crezee, Josey Rebelle.

Het geheel wordt gecomplementeerd met de faciliteiten die van je 8Bahn gewend bent zoals de vele foodtrucks onder de vlag van Over Koken Gesproken. Voor de liefhebbers die nog willen doorpakken tot in de vroege uurtjes is er de welbekende Kingsnight Special in Luxor Live. Headliners Jackmaster en Éclair Fifi worden daar bijgestaan door Dekmantel’s eigen BertBert en Amsterdams duo Jasper Wolff en Maarten Mittendorf.

Programma

Koningsnacht:
Hoofd podium:  Cleanfield, Beesmunt, Soundsystem, Konstantin Sibold,  B2B Leif Muller
Tweede podium: The Lab, Rik Payne en Vic Crezee

Koningsdag:
Hoofd podium: Guus Christian , Kenneth Herder,  Josey Rebelle, Patski B2B Moody, Mehran, Bambounou en David Vunk
Tweede podium: Woody, Palo Santo, B2B Coco Maria, Cinema Royale, Bertbert B2B Rik Payne en Cinnaman

Reacties

Reacties

Continue Reading

Koningsdag

Zangeres Maan komt naar Arnhem tijdens Koningsdag

Niemand minder dan Maan zal optreden tijdens Koningsdag in Arnhem. De zangeres die ooit begon in 2016 met The Voice of Holland en nu een megahit met Ronnie Flex.

Zangeres Maan is erg populair op dit moment. Na haar succes in 2016 in The Voice of Holland heeft ze ook meegedaan met de ‘beste zangers van Nederland’. Op dit moment heeft Maan de hit ‘Blijf Bij Mij’ te pakken met Ronnie Flex waarin ze in de top 40 staat. Maan zal optreden tijdens Koningsdag in Arnhem. Ze zal optreden bij Kingsize op de Markt.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair