Connect with us
Korenkwartier

Nieuws

Nieuwe vestiging vrije school dankzij inzet ouders

vrije school
Foto: Google StreetView

Dankzij een initiatief van ouders opent de Parcival-school in september een dependance aan de Brugstraat, vlakbij station Arnhem Centraal. Nu zit deze vrije school nog alleen in Malburgen. Tessa Zoutendijk van de initatiefgroep, vond dat wel ver fietsen van haar woonplaats Oosterbeek.

Samen met de mede-initiators ging ze op zoek naar mogelijkheden voor een school die onderwijs geeft volgens de methode van Rudolf Steiner. Na veel wikken en wegen kwam ze uit in Arnhem-Noord. “Daar bleken ook veel ouders te zijn die behoefte hebben aan een vrije school”, stelde Zoutendijk vast. “En dat is prima te doen vanuit Oosterbeek.”

Gunstige plek

Een verhuizing van de ASV-school zorgde ervoor dat een schoolgebouw aan de Brugstraat vrij kwam, op een ook tej opzichte van Oosterbeek gunstige plek. Omdat voor de oprichting van een nieuwe school heel veel regels gelden, kozen de initiatiefnemers ervoor met de Parcival-school in zee te gaan. “Voor een nieuwe vestiging van een school zijn ook heel veel regels, maar wel minder.”

Voor de Malburgse school komt een uitbreiding wel goed uit. Daar is namelijk een wachtlijst. Het nieuwe filiaal begint in september met twee groepen 1 en 2 en één groep drie. “Maar eerst gaan we met een groep ouders deze zomer het gebouw opknappen”, vertelt Zoutendijk.

Leren met je lichaam

Waarom is dit vrije onderwijs voor Zoutendijk zo belangrijk? “Je leert er niet alleen met je hoofd, maar met je hele lichaam. Er is daarnaast veel ruimte voor creatieve vakken. Ik heb later het conservatorium gedaan, maar ik heb zelf eersst ook op een vrije school gezeten. Daar is de basis gelegd!”

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Introdansers ontmoeten al 17,5 jaar bijzondere danspartners

Onder de noemer DE ONTMOETING brengt choreograaf Adriaan Luteijn al sinds 2001 op baanbrekende wijze de meest uiteenlopende gastdansers met dansers van Introdans samen. In het verleden waren er ontmoetingen te zien van Introdansers met ouderen, urban dansers, jongeren met spierziekte, mensen met een verstandelijke beperking en met autisme.

Ver voordat ‘inclusie’ een modewoord werd, opende choreograaf Luteijn met deze producties de ogen van het publiek voor de talenten van bijzondere partners en verrijkte hij de dansers van Introdans met onvermoede kanten van het dansersvakNa ruim 17,5 jaar kijkt de choreograaf samen met Introdans terug via een voorstelling.

De ontmoeting Revisited

In ‘De Ontmoeting Revisited’ kijkt Introdans feestelijk terug op de afgelopen 17,5 jaar: we vieren verschil en verbinding door dans. In deze voorstelling komen highlights van enkele ontmoetingen terug op het podium. Te zien zijn het humoristische duet Hart van Steen (uit de voorstelling Cardiac Output) en het intrigerende Asperger Duet (uit de voorstelling Invisibly Visible). Ook wordt een deel van de ontroerende productie Roze Cast (gecreëerd in samenwerking met SWOA en Spinvis) getoond. Daarnaast creëerde Luteijn voor twee dansers van Introdans en een gastdanser een nieuwe ontmoeting: Circular.

Documentairemaakster Inge Theunissen maakte een terugblik in filmbeelden van ontroerende, grappige en onthullende kijkjes achter de schermen bij deze producties. De avond wordt gepresenteerd door theatermaker/cabaretier René M. Broeders.
Tegelijkertijd verschijnt er een fotopublicatie met de hoogtepunten van 17,5 jaar De Ontmoeting.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deel van het centrum heeft last van stroomstoring

foto: Pixnio.com

Soms wilt er nog wel eens een stroomstoring plaatsvinden in het centrum. Ook  maandag ochtend was het raak. In het oostelijke deel van het centrum was de stroom uitgevallen.

Er was een vanochtend tussen 10:50 – 12:30 een stroomstoring in het oostelijke deel van de Arnhemse binnenstad. Zo was de stroom uitgevallen in de Walstraat, Velperbuitensingle, Steenstraat, Roggestraat, Nieuwstraat, Koningsstraat, Gasthuisstraat, Bloemstraat en Beekstraat. Naast stroomproblemen bij winkels, kantoren en woningen waren ook de stoplichten uitgevallen.

Wat de reden was van de stoomuitval is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Explosie in woning ’t Broek

politie-auto
Foto: politie Arnhem-Noord

Een woning aan de Heemskerckstraat is vrijdag nacht kort na één uur beschadigd doordat iemand iets door een raam van het huis gooide dat explodeerde. 

Volgens een politiewoordvoerder zorgde de luchtdruk ervoor dat de voordeur is vernield. Wat er precies is gebeurd, kan de politie nog niet zeggen. Maar vermoedelijk is het zwaar vuurwerk. Waarom er explosieve zijn gebruikt, de dader of wie de eigenaar van de woning is kan de politie niet melden. Bij het incident zijn geen mensen gewond geraakt.

De politie doet nog onderzoek naar het incident.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair