Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Nieuwe vestiging vrije school dankzij inzet ouders

vrije school
Foto: Google StreetView

Dankzij een initiatief van ouders opent de Parcival-school in september een dependance aan de Brugstraat, vlakbij station Arnhem Centraal. Nu zit deze vrije school nog alleen in Malburgen. Tessa Zoutendijk van de initatiefgroep, vond dat wel ver fietsen van haar woonplaats Oosterbeek.

Samen met de mede-initiators ging ze op zoek naar mogelijkheden voor een school die onderwijs geeft volgens de methode van Rudolf Steiner. Na veel wikken en wegen kwam ze uit in Arnhem-Noord. “Daar bleken ook veel ouders te zijn die behoefte hebben aan een vrije school”, stelde Zoutendijk vast. “En dat is prima te doen vanuit Oosterbeek.”

Gunstige plek

Een verhuizing van de ASV-school zorgde ervoor dat een schoolgebouw aan de Brugstraat vrij kwam, op een ook tej opzichte van Oosterbeek gunstige plek. Omdat voor de oprichting van een nieuwe school heel veel regels gelden, kozen de initiatiefnemers ervoor met de Parcival-school in zee te gaan. “Voor een nieuwe vestiging van een school zijn ook heel veel regels, maar wel minder.”

Voor de Malburgse school komt een uitbreiding wel goed uit. Daar is namelijk een wachtlijst. Het nieuwe filiaal begint in september met twee groepen 1 en 2 en één groep drie. “Maar eerst gaan we met een groep ouders deze zomer het gebouw opknappen”, vertelt Zoutendijk.

Leren met je lichaam

Waarom is dit vrije onderwijs voor Zoutendijk zo belangrijk? “Je leert er niet alleen met je hoofd, maar met je hele lichaam. Er is daarnaast veel ruimte voor creatieve vakken. Ik heb later het conservatorium gedaan, maar ik heb zelf eersst ook op een vrije school gezeten. Daar is de basis gelegd!”

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Imagine Dragons treden op in het Amsterdamse GelreDome

imagine dragons
Foto: Facebook

De Imagine Dragons hebben er zin in: hun optreden in het GelreDome! “Amsterdam, we komen terug!”, juicht de Amerikaanse rockgroep enthousiast. Au…

Hopelijk rijden de heren van de band niet zelf naar het optreden, anders komen er misschien wel duizenden fans voor niets naar het GelreDome. Zie je ze al rondrijden door de hoofdstad? “It’s gotta be somewhere here…”

Afstand van niets?

Arnhem ligt toch een slordige 100 kilometer van Amsterdam vandaan. Goed, voor een gemiddelde Amerikaan is dat een afstand van niets. Maar toch: Arnhem is geen Amsterdam. Daar komen de Imagine Dragons hopelijk nog achter voor 25 augustus.

Hoe dan ook: de fout staat al zaterdag de hele dag op hun Facebook-pagina. Vooralsnog hebben ze nog niets aangepast.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Blog

Toch weer goudvissen in de Jansbeek

vissen Jansbeek
Foto: Petra Dielman - ArnhemLife

Tientallen Arnhemmers zijn op goudvissenjacht geweest in de Jansbeek. Daarnaast is er een professioneel visser bezig geweest in het stroompje. Dus zijn alle goudvissen er nu zo onderhand echt wel een keer uit. Toch? Nee dus.

Stadsgids Petra Dielman van ArnhemLife heeft er toch nog een paar gevonden. Toen ze een groep aan het rondleiden was, zag ze een paar van de oranjekleurige waterdieren. “Ik vertelde over de geschiedenis van Arnhem én over het heden. Over ‘vissen-gate’ bijvoorbeeld, dat alle vissen uit de nieuwe Jansbeek zijn gehaald”, vertelt ze. “Later kwamen we nog een keer langs de beek en zag één van de groep 6 vissen zwemmen. ‘Nou, daar gaat mijn verhaal’ dacht ik.”

Lolbroek

Zijn die door de andere vissers over het hoofd gezien? Of is er een lolbroek geweest die de dieren na de vispartij weer heeft uitgezet? Zo blijven we aan de gang.

Maar het kan nog erger. Weblog Arnhem Direct weet te melden dat er nu ook zoetwatergarnalen in de beek zwemmen. Ook die komen niet oorspronkelijk in de Nederlandse wateren voor en vormen dus een bedreiging voor inheemse soorten. Waar blijven die brasems en die stekelbaarsjes? Op naar de volgende goudvissengate.

Meer nieuws?

 

 

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair