Connect with us
Korenkwartier

Sport

Swingend Vitesse verpulvert Sparta Rotterdam

RTV Arnhem
Foto's: Vitesse/ProShots

Vitesse heeft zaterdagavond geen spaan heel gelaten van Sparta Rotterdam. Interim-hoofdtrainer Edward Sturing zag zijn ploeg thuis met 7-0 winnen van Sparta Rotterdam, de grootste overwinning van de Arnhemmers in de Eredivisie ooit.

image
Vitesse begon ijzersterk aan de wedstrijd en beleefde een bliksem start. Na één minuut en negen seconden spelen was het al raak voor de Arnhemmers. Nadat de ploeg hoge druk uitoefende op de helft van de bezoekers, was het Thulani Serero die Vitesse op voorsprong schoot. De middenvelder had een scherp oog voor het doel en poeierde de bal strak in de verre hoek: 1-0. Daarmee maakte de Zuid-Afrikaan, zijn eerste doelpunt voor Vitesse.
imageVitesse had de smaak goed te pakken en zette na de 1-0 het goede spel voort. Na ruim een kwartier spelen verstevigde Vitesse haar positie door de score te verdubbelen. Het was Roy Beerens die scherp reageerde op een afgezwaaide voorzet vanuit de linkerkant. De vleugelaanvaller kapte op de rand van het zestienmetergebied zijn directe tegenstander uit, waarna de behendige aanvaller zijn eerste doelpunt namens Vitesse binnen krulde: 2-0.
imageNa een half uur spelen stond Tim Matavz goed gepositioneerd bij een voorzet van Linssen. Vanuit de kluts trommelde de boomlange spits de bal achter Sparta-doelman Jannik Huth: 3-0. Op slag voor rust was Vitesse dichtbij haar vierde doelpunt. Frederik Holst redde ternauwernood een gerichte kopbal van aanvoerder Kashia van de doellijn. Daarmee behoedde de Sparta-verdediger zijn ploeg van een verdere achterstand.
imageNiet veel later moesten de Rotterdammers met tien man verder. Michiel Kramer ontving een rode kaart. De spits kwam in duel met Alexander Büttner ten val en raakte de verdediger daarna vol in het gezicht.
imageNa rust was het Vitesse dat het spelbeeld vormde. De Arnhemse equipe voerde, net als in de eerste helft, de druk op en nam regelmatig het Rotterdamse doel onder vuur. Onder andere Matavz had in de 52steminuut de mogelijkheid om de scoren uit te breiden. Zijn schot vanuit de draai miste op één haar het doel.
imageEven later zette Navarone Foor zijn tegenstander met een prachtige kapbeweging op het verkeerde been waarna de Bryan Linssen op aangeven van Foor de bal strak in de verre hoek plaatste: 4-0.
imageIn de 72steminuut zetten de Arnhemmers het doelpuntenfestijn voort. Een strakke voorzet van Mason Mount werd van dichtbij met de buitenkant van de schoen binnengetikt door Matavz, die daarmee zijn tweede van de avond maakte: 5-0.
imageDaar bleef het niet bij, want in de 78steminuut was het Bruns, die net één minuut in het veld stond, die na een op maat gesneden steekbal van Linssen de 6-0 binnenschoot.
imageTien minuten voor tijd maakte Linssen het Arnhems feestje helemaal compleet door de ploeg op 7-0 te schieten. De Limburger mocht vrij doorlopen waarna hij de bal met een poeier in de rechterbovenhoek schoot.
image

Vitesse neemt het op woensdag 18 april op in Alkmaar tegen AZ. Tickets zijn te koop via www.vitesse.nl/tickets.

Bron: Vitesse

Meer nieuws?

 

image

Reacties

Reacties

Nieuws

Guram Kashia laat Arnhem op zijn arm tatoeëren

Dat Vitessenaar Guram Kashia Arnhem gaat verlaten, betekend niet dat hij het gaat vergeten. Daarom heeft Guram Kashia besloten een tatoeage van Arnhem op zijn bovenarm te zetten. Hij toonde zijn nieuwe tatoeage via zijn Instagram.

Donderdag middag liet Guram Kashia vol trots zijn nieuwste tatoeage zien. Op de tattoo zijn de kenmerken van Arnhem te zien zoals de brug en Eusebiuskerk met de parachutisten met de symbolische tekst ‘Lest we forget’ (omdat wij niet vergeten). De tekst slaat op de herdenking van de gevallen soldaten van de Airborne. Deze hebben een belangrijke plek gekregen bij de speler.

Hij toonde de nieuwe tatoeage via zijn Instagram account met de tekst ‘This one is for the Arnhemmers’ (Deze is voor de Arnhemmers). De foto wordt goed ontvangen bij de Arnhemmers. Die reageren massaal positief en delen de foto. Hoe Arnhem Guram Kashia gaan bedanken blijft nog even een verrassing.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Supportersgroep Vitesse zamelt geld in voor afscheid Guram Kashia

vitesse-publiek
Foto: Vitesse

Om Vitesse held Guram Kashia te bedanken wilt supportersgroep Vivo 1892 geld inzamelen om een mooi feestje te houden. Hun streefbedrag is €3000,-. Help je mee?

Hoe meer geld er binnen komt, hoe groter de actie wordt voor Vitesse held Guram Kashia te bedanken. “Ons streefbedrag is €3000,- euro. Op dit moment wordt samen met andere groepen binnen Vitesse nagedacht over de invuling van de sfeeractie voor Guram.” aldus de supportersvereniging. Bijna 8 jaar lang liep Guram Kashia voorop in de strijd voor een betere plek op de ranking.

Vivo 1892

Supportersgroep VIVO 1892 (Vitesse Is Van Ons) heeft als doel om de sfeer in het GelreDome te vergroten. Denk aan de vlaggenzee tijdens elke thuiswedstrijd. Daarnaast zorgen ze voor jaarlijks verschillende sfeeracties tijdens wedstrijden van Vitesse. Op dit moment staat de teller op €1.067,09!
Wil je helpen aan een geslaagde sfeeractie? Dan kun je een donatie doen voor deze sfeeractie. Het geld kan worden overmaken naar Stichting VIVO 1892 IBAN nummer NL94 INGB 0006 8581 68.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Joep Tiernego gekozen tot eerste Arnhemse Sportburgemeester!

foto: Sportbedrijf Arnhem

Arnhem is European City of Sport 2018. Om deze titel te bekronen en het belang van sport te onderstrepen krijgt Arnhem de allereerste Sportburgemeester van Nederland. Joep Tiernego kreeg de meerderheid van de ruim 3.500 uitgebrachte stemmen.

Meer dan 25 kandidaten meldden zich aan als Sportburgemeester. De 6 genomineerden waren enthousiaste kandidaten met een zeer diverse achtergrond en motivatie. Ze profileerden zich ieder op eigen wijze. De een legde bijvoorbeeld de focus op social media, terwijl de ander organiseerde een bootcamp-training organiseerde in de openbare ruimte. In totaal leverde dit ruim 3.500 stemmen op, waarvan Joep Tiernego bijna 31% binnensleepte.

Joep Tiernego

Joep heeft het tot profvolleyballer weten te schoppen. Tegenwoordig kiest hij voor een mix van voetbal, volleybal, salsa, surfen, skiën en duiken. Als jong kind met ADHD en authisme was het niet altijd makkelijk, maar in de sport kon hij zijn ei kwijt. Doordat hij hier op een positieve manier speciaal was, groeide zijn zelfvertrouwen. Tegenwoordig werkt hij voor HAN Sport & Bewegen, de gemeente Overbetuwe en geeft hij workshops namens NOC*NSF. Als Sportburgemeester wil hij iedereen dezelfde kansen bieden die hij heeft gehad, ongeacht of sport het middel of doel is. Dit wil hij doen door mensen bewust te maken van alle mogelijkheden, hulp en expertise die er zijn en deze gemakkelijk vindbaar maken.

Sportburgemeester

De titel Sportburgemeester is meer dan alleen een titel. De Sportburgemeester verzamelt en bedenkt verbeterpunten voor sport in Arnhem. De belangrijkste taak van de Sportburgemeester is een spreekbuis zijn voor alle sporters in Arnhem. Joep reageerde verrast en enthousiast op zijn benoeming en staat te trappelen om te beginnen. Samen met gemeente Arnhem en Sportbedrijf kiest hij hoe hij zijn rol gaat invullen. Waarschijnlijk is hij aanwezig bij grote sportevenementen in Arnhem, zoals de wereldkampioenschappen Inline skate en zitvolleybal in juli. Om Joep tegen te komen, volg je hem via https://www.sportburgemeester.nl/

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair