Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Wellicht problemen constructie rijtjeshuizen Malburgen

rijtjeshuizen in Malburgen
Foto: IHVA

Bewoners van een bepaald type rijtjeswoning in Malburgen hebben van Volkshuisvesting een brief gekregen dat de draagkracht van de vloer van de eerste verdieping moet worden gecontroleerd. In veel van deze zogeheten type A-woningen uit de jaren 60 zijn later rookkanalen verwijderd. Die hadden een dragende functie.

Betonnen vloer

Daarboven is in die woningen een badkamer met een betonnen vloer gebouwd. Dat heeft in ten minste één huis problemen opgeleverd, bevestigt woordvoerder Berry Kessels van de woningstichting in een interview met RTV Arnhem. “We zagen bij een inspectie dat er iets aan de hand was. Toen zijn we alle andere woningen van dit type gaan controleren.”

Intussen zijn er volgens Kessels 60 tot 70 woningen gecontroleerd. Volgens hem is er voor de meeste bewoners geen reden tot zorg. “We hebben bij geen daarvan vergelijkbare problemen gesignaleerd. Bij alle andere woningen bleek er een deugdelijke constructie te zijn gemaakt.”

Privé

Niet alle huizen kon Volkshuisvesting controleren. “Een paar huurders laten ons niet binnen. Dat mogen ze. Maar ik wil ze toch allemaal oproepen onze technici binnen te laten.” Waarom mensen dat niet willen, weet Kessels niet. “Wij komen puur om vanwege dit probleem te controleren.”

Wel waarschuwt Kessels. “Als er iets mis is en als onze technici niet zijn binnengelaten, zijn de gevolgen in dat geval wel voor de huurder.” Hij toont wel begrip. “Het is wel je privé-woning.”

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair