Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Ondernemers Varkensstraat boos: ‘Oranje vlaggetjes moeten weg van gemeente’

foto: Varkensstraat

Al ruim 10 jaar lang hangen de ondernemers van de Varkensstraat oranje vlaggetjes op voor Koningsdag. Maar dit jaar moest op last van de gemeente de vlaggetjes worden verwijderd. Volgens de ondernemers moest dat in verband met de onlangs geplaatste camera.

Sfeer is compleet weg

Op hoogte van voormalig discotheek Manhattan is er camera geplaatst op dak-niveau. Deze is volgens de ondernemers één a twee dagen voor Koningsnacht geplaatst. Nadat ondernemers de hele straat hebben versiert met oranje vlaggetjes, kwam de nieuwe gebiedsconciërge van het Korenkwartier langs. Hij vertelde aan de ondernemers dat de vlaggetjes op last van de gemeente verwijderd moesten worden. Dit omdat de politie geen toezicht kon houden via de camera’s. Volgens de ondernemers is de gezellige sfeer in hun straat compleet weg. Dat zeggen ook bezoekers van de Varkensstraat.

Geen communicatie

Ondernemers zijn vooral boos omdat er geen communicatie is geweest vanuit de gemeente over de nieuwe camera en over het niet mogen plaatsen van de vlaggetjes. ‘Al jaren mochten wij vlaggetjes ophangen van de gemeente, en nu opeens niet. Wij hebben het idee dat de gemeente ons weg probeert te pesten’ aldus onderneemster van café Rio. ‘Wij kregen pas te horen nadat wij de vlaggetjes hadden opgehangen dat de vlaggetjes opeens weg moesten op last van burgemeester Marcouch’ Als wij eerder wisten, hadden wij wel een alternatief bedacht voor de vlaggetjes.
Volgens een woordvoerder van de gemeente Arnhem is er elk jaar een discussie over de vlaggetjes met de ondernemers van de Varkensstraat. Alleen mag er niets de camera’s belemmeren in verband met veiligheid. De woordvoerder van de gemeente kon geen verdere uitspraak doen over communicatie naar ondernemers of het definitief verwijderen van de vlaggetjes ivm personele bezetting tijdens Koningsdag.

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair