Connect with us

Nieuws

Sturing: Ook zondag is een goed resultaat van belang

foto: Vitesse

Met nog één wedstrijd te gaan is het reguliere seizoen 2017|2018 bijna ten einde en kan Vitesse zich opmaken voor de play-offs om Europees voetbal. Voor het zover is nemen we het zondag om 14.30 uur in Tilburg op vs Willem II.

Het eerste deel van de missie is volbracht. Namelijk het behalen van de play-offs om Europees voetbal. Interim-trainer Edward Sturing: “Ik ben blij dat we met nog één competitiewedstrijd te gaan ons verzekerd hebben van de play-offs. Dat brengt wel geruststelling in aanloop naar de laatste competitiewedstrijd.”

Ook Navarone Foor is blij met het behalen van een plek in de play-offs: “Ik ben blij dat we het gehaald hebben. We hebben er hard voor gewerkt met de nodige ups-en-downs. Nu willen we het reguliere seizoen goed afsluiten met een overwinning op Willem II.”

Ondanks dat de Arnhemmers alvast naar de play-offs kunnen toeleven, staat er zondag voor Vitesse nog daadwerkelijk iets op het spel. Sturing: “Voor mij zijn alle wedstrijden belangrijk. We zijn profvoetballers en moeten proberen alle wedstrijden te winnen. Deze wedstrijd is van belang of we zesde of misschien zelfs nog vijfde worden. Daar is een goed resultaat voor nodig.”

De Arnhemmers zijn de laatste tijd goed in vorm. De geel-zwarten troffen de laatste vier wedstrijden maar liefst vijftien keer het doel. Onder andere Foor speelde de laatste weken uitstekend, ziet ook interim-trainer Sturing: “Foor heeft veel energie en maakt ook veel meters in een wedstrijd. Daarnaast schakelt hij zowel verdedigend als aanvallend goed om.” Foor kijkt zelf ook tevreden terug op het huidige seizoen: “Ik werk hard voor het team en ben blij dat ik vooral de laatste weken met doelpunten en assisten mijn stempel heb kunnen drukken.”

Michael Tørnes en Roy Beerens ontbreken vanwege lichte kwetsuren in ieder geval op het wedstrijdformulier.

Reacties

Reacties

Archief

Museum Arnhem ontvangt werken van internationaal toonaangevende kunstenaars

Foto: Museum Arnhem

Museum Arnhem ontvangt uit particulier bezit een schenking van werk van James Brown en van Raquel Maulwurf. Het schilderij van James Brown en de tekening van Raquel Maulwurf zijn nu opgenomen in de collectie van Museum Arnhem. Beide kunstwerken drukken een visie op de natuur uit. De Amerikaanse kunstenaar Brown en de Spaans-Nederlandse kunstenares Maulwurf hebben internationaal hun sporen verdiend in de kunstwereld.

Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: “Beide werken hebben een grote toegevoegde waarde voor de collectie van Museum Arnhem. De kunstwerken balanceren tussen abstractie en herkenbare figuratie. Deze laatste is een belangrijk uitgangspunt als het gaat om de collectie van Museum Arnhem.“

Links: Raquel Maulwurf, Hurricane I, houtskool en pastel op museumboard, 197 x 152 cm, 2013 Rechts: James Brown, View from a Window of My Other House, olieverf op doek, 142 x 119 cm, 2013

James Brown
James Brown (Los Angeles, 1951) is geen onbekende voor Museum Arnhem. Brown had in 1978 zijn allereerste museale tentoonstelling in het toenmalig geheten Gemeentemuseum Arnhem, nu Museum Arnhem. Het werk dat het museum nu geschonken krijgt, is een schilderij afkomstig uit een serie waarin Brown het nachtelijk uitzicht vanuit een raam in zijn huis op het Mexicaanse platteland schildert. View from a Window of My Other House (2013) laat een ovale donkere vorm zien waartegen pastelkleurige lichtbronnen afsteken. Het werk van James Brown is onder andere opgenomen in het Whitney Museum en MOMA.

Raquel Maulwurf
Raquel Maulwurf (Madrid, 1975) volgde haar opleiding aan ArtEZ in Arnhem. Haar werk was in 2014 opgenomen in de tentoonstelling Realms of Memory in Museum Arnhem. De collectie van Museum Arnhem wordt verrijkt met haar grote tekening Hurricane I (2013) die afkomstig is uit de serie Air. In deze serie is de lucht, de sterrenhemel of, zoals in het geschonken werk, een orkaan het onderwerp. Het werk van Raquel Maulwurf wordt regelmatig tentoongesteld in binnen- en buitenland.


Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Mickey, Grinch, Elsa, Goofy en de Kerstman ontmoeten in de binnenstad

Dit weekend kun je diverse karakters ontmoeten in de binnenstad. Zo lopen er in de Koningsstraat, Musis en Jansplein diverse karakters waarmee je op de foto kan.

Naast Mickey, Mini, kerstelfjes, Elsa, the Grinch en Goofy zal ook de Kerstman met zijn vrouw in de binnenstad dit weekend lopen. Ze lopen zaterdag en zondag in het Musiskwartier, Koningsstraat en Jansplein. Naast ontmoeten kun je er ook mee op de foto.

Musiskwartier & Koningstraat

Dit weekend zullen er Disney figuren rondlopen in Musiskwartier Zo lopen er Mickey, Mini, Goofy, Kerstelfjes, Kerstman en zijn vrouw rond. Ook zullen ze tijdens de Grootste Kerstmarkt van het Oosten. 

Jansplein

Ook zullen zaterdag en zondag een Elsa en The Grinch rondlopen tijdens Winter Avenue op de Jansplein. Daar wordt voor het eerst een traditionele kerstmarkt gehouden met houten huisjes.  

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Pakjesservice: ‘geen handen vol tassen aankomende weekenden’

foto: Pixabay

In de weekenden van 15/16 december en 22/23 december hoeven mensen niet met volle handen door de stad te lopen. Want mensen kunnen hun pakjes thuis of op een andere locatie laten bezorgen dezelfde avond!

Geen gedoe om in de drukke binnenstad met handen vol tassen te lopen. Want Smartvertizing heeft samen met PBA twee weekenden lang een hub ontwikkeld waar de gekochten producten verzameld worden om vervolgens weer verspreid te worden over bijna heel Arnhem met uitzondering van Schuytgraaf. 

Hoe dan?

Bij aankoop van een spullen, kun je tegen de medewerker van de winkel  zeggen dat de spullen gebracht moeten worden naar een desbetreffende locatie of je eigen huisadres. Vervolgens spreek je de tijd af en de cadeautjes worden opgehaald door de medewerkers van de HUB. Die zorgen dat de spullen dan worden gebracht bij De Groene Rijders. De Groene Rijders brengen de spullen vervolgens naar je huisadres. Ook kun je ervoor kiezen om op een later moment het op te halen bij de HUB. Dit is het oude C&A pand in Musiskwartier.

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair