Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Sturing: Ook zondag is een goed resultaat van belang

foto: Vitesse

Met nog één wedstrijd te gaan is het reguliere seizoen 2017|2018 bijna ten einde en kan Vitesse zich opmaken voor de play-offs om Europees voetbal. Voor het zover is nemen we het zondag om 14.30 uur in Tilburg op vs Willem II.

Het eerste deel van de missie is volbracht. Namelijk het behalen van de play-offs om Europees voetbal. Interim-trainer Edward Sturing: “Ik ben blij dat we met nog één competitiewedstrijd te gaan ons verzekerd hebben van de play-offs. Dat brengt wel geruststelling in aanloop naar de laatste competitiewedstrijd.”

Ook Navarone Foor is blij met het behalen van een plek in de play-offs: “Ik ben blij dat we het gehaald hebben. We hebben er hard voor gewerkt met de nodige ups-en-downs. Nu willen we het reguliere seizoen goed afsluiten met een overwinning op Willem II.”

Ondanks dat de Arnhemmers alvast naar de play-offs kunnen toeleven, staat er zondag voor Vitesse nog daadwerkelijk iets op het spel. Sturing: “Voor mij zijn alle wedstrijden belangrijk. We zijn profvoetballers en moeten proberen alle wedstrijden te winnen. Deze wedstrijd is van belang of we zesde of misschien zelfs nog vijfde worden. Daar is een goed resultaat voor nodig.”

De Arnhemmers zijn de laatste tijd goed in vorm. De geel-zwarten troffen de laatste vier wedstrijden maar liefst vijftien keer het doel. Onder andere Foor speelde de laatste weken uitstekend, ziet ook interim-trainer Sturing: “Foor heeft veel energie en maakt ook veel meters in een wedstrijd. Daarnaast schakelt hij zowel verdedigend als aanvallend goed om.” Foor kijkt zelf ook tevreden terug op het huidige seizoen: “Ik werk hard voor het team en ben blij dat ik vooral de laatste weken met doelpunten en assisten mijn stempel heb kunnen drukken.”

Michael Tørnes en Roy Beerens ontbreken vanwege lichte kwetsuren in ieder geval op het wedstrijdformulier.

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair