Connect with us

Nieuws

Eerste play-offs Vitesse succesvol met 2-5

foto: Vitesse - Proshot

Vitesse heeft een goede slag geslagen in de eerste wedstrijd van de play-offs om Europees voetbal. In Den Haag werd ADO met 2-5 verslagen. Grote man was Mason Mount met een hattrick. Ook Tim Matavz en Bryan Linssen scoorden. Namens de Hagenezen scoorde Nasser El Khayati.

Bij Vitesse keerden Guram Kashia en Roy Beerens terug in de basis voor de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs. Onder zomerse omstandigheden zagen de bijna tweehonderd meegereisde supporters hoe Vitesse de wedstrijd voortvarend begon. Al na veertien minuten spelen kon er namelijk gejuicht worden. Matavz kopte een voorzet van Roy Beerens uitstekend binnen: 0-1.

image

Nadat Jeroen Houwen redde op pogingen van Lex Immers, Erik Falkenburg en Bjorn Johnsen, was het weer Vitesse dat aanzette. En hoe. Nadat Mount eerst nog de paal raakte, schoot de Engelsman in de 34ste minuut wel met scherp. De middenvelder ronde een crosspass van Linssen af: 0-2.

image

Nog voor rust liepen de Arnhemmers uit naar 0-4. Drie minuten na zijn eerste treffer, schoot Mount ook de 0-3 tegen de touwen. Op twintig meter van het doel ontving hij de bal en schoot Mount keurig in de verre hoek raak. Een minuut voor rust kopte Linssen de vierde treffer, uit een corner van Mount, tegen de touwen: 0-4.

image

image

In de 52ste minuut moest Vitesse een tegentreffer incasseren. Scheidsrechter Danny Makkelie constateerde een duwfout van Matt Miazga ten opzichte van Wilfried Kanon. El Khayati verzilverde dit buitenkansje: 1-4.

De thuisploeg was nadrukkelijk op zoek naar meer en Houwen bleek een aantal keer een nuttige sta-in-de-weg. Toch was het Vitesse die weer toesloeg. In de 66ste minuut had Matavz de uitgelezen mogelijkheid om het duel definitief in het slot te gooien. De Sloveense spits schoot echter vanaf een meter of elf rakelings over. In de 72ste minuut kwam de 1-5 er dan toch. Mount schoot een vrije trap vanaf ongeveer vijfentwintig meter in de verre hoek raak. Het betekende ook een hattrick voor de talentvolle middenvelder.

image

Het slotakkoord was voor de thuisploeg. Wederom was het El Khayati die trefzeker was en daarmee de eindstand op 2-5 bepaalde.

image

Vitesse speelt zaterdag de return van de halve finale van de play-offs. Om 18.30 uur wordt er in GelreDome afgetrapt. Seizoenkaarthouders hebben op vertoon van de seizoenkaart gratis toegang tot dit duel. Ook de seizoenparkeerkaart is geldig en op vertoon van de seizoenkaart kan er gebruik worden gemaakt van de bussen van Breng/Connexxion zoals ook tijdens Eredivisiewedstrijden.

Reacties

Reacties

Archief

Museum Arnhem ontvangt werken van internationaal toonaangevende kunstenaars

Foto: Museum Arnhem

Museum Arnhem ontvangt uit particulier bezit een schenking van werk van James Brown en van Raquel Maulwurf. Het schilderij van James Brown en de tekening van Raquel Maulwurf zijn nu opgenomen in de collectie van Museum Arnhem. Beide kunstwerken drukken een visie op de natuur uit. De Amerikaanse kunstenaar Brown en de Spaans-Nederlandse kunstenares Maulwurf hebben internationaal hun sporen verdiend in de kunstwereld.

Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: “Beide werken hebben een grote toegevoegde waarde voor de collectie van Museum Arnhem. De kunstwerken balanceren tussen abstractie en herkenbare figuratie. Deze laatste is een belangrijk uitgangspunt als het gaat om de collectie van Museum Arnhem.“

Links: Raquel Maulwurf, Hurricane I, houtskool en pastel op museumboard, 197 x 152 cm, 2013 Rechts: James Brown, View from a Window of My Other House, olieverf op doek, 142 x 119 cm, 2013

James Brown
James Brown (Los Angeles, 1951) is geen onbekende voor Museum Arnhem. Brown had in 1978 zijn allereerste museale tentoonstelling in het toenmalig geheten Gemeentemuseum Arnhem, nu Museum Arnhem. Het werk dat het museum nu geschonken krijgt, is een schilderij afkomstig uit een serie waarin Brown het nachtelijk uitzicht vanuit een raam in zijn huis op het Mexicaanse platteland schildert. View from a Window of My Other House (2013) laat een ovale donkere vorm zien waartegen pastelkleurige lichtbronnen afsteken. Het werk van James Brown is onder andere opgenomen in het Whitney Museum en MOMA.

Raquel Maulwurf
Raquel Maulwurf (Madrid, 1975) volgde haar opleiding aan ArtEZ in Arnhem. Haar werk was in 2014 opgenomen in de tentoonstelling Realms of Memory in Museum Arnhem. De collectie van Museum Arnhem wordt verrijkt met haar grote tekening Hurricane I (2013) die afkomstig is uit de serie Air. In deze serie is de lucht, de sterrenhemel of, zoals in het geschonken werk, een orkaan het onderwerp. Het werk van Raquel Maulwurf wordt regelmatig tentoongesteld in binnen- en buitenland.


Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Mickey, Grinch, Elsa, Goofy en de Kerstman ontmoeten in de binnenstad

Dit weekend kun je diverse karakters ontmoeten in de binnenstad. Zo lopen er in de Koningsstraat, Musis en Jansplein diverse karakters waarmee je op de foto kan.

Naast Mickey, Mini, kerstelfjes, Elsa, the Grinch en Goofy zal ook de Kerstman met zijn vrouw in de binnenstad dit weekend lopen. Ze lopen zaterdag en zondag in het Musiskwartier, Koningsstraat en Jansplein. Naast ontmoeten kun je er ook mee op de foto.

Musiskwartier & Koningstraat

Dit weekend zullen er Disney figuren rondlopen in Musiskwartier Zo lopen er Mickey, Mini, Goofy, Kerstelfjes, Kerstman en zijn vrouw rond. Ook zullen ze tijdens de Grootste Kerstmarkt van het Oosten. 

Jansplein

Ook zullen zaterdag en zondag een Elsa en The Grinch rondlopen tijdens Winter Avenue op de Jansplein. Daar wordt voor het eerst een traditionele kerstmarkt gehouden met houten huisjes.  

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Pakjesservice: ‘geen handen vol tassen aankomende weekenden’

foto: Pixabay

In de weekenden van 15/16 december en 22/23 december hoeven mensen niet met volle handen door de stad te lopen. Want mensen kunnen hun pakjes thuis of op een andere locatie laten bezorgen dezelfde avond!

Geen gedoe om in de drukke binnenstad met handen vol tassen te lopen. Want Smartvertizing heeft samen met PBA twee weekenden lang een hub ontwikkeld waar de gekochten producten verzameld worden om vervolgens weer verspreid te worden over bijna heel Arnhem met uitzondering van Schuytgraaf. 

Hoe dan?

Bij aankoop van een spullen, kun je tegen de medewerker van de winkel  zeggen dat de spullen gebracht moeten worden naar een desbetreffende locatie of je eigen huisadres. Vervolgens spreek je de tijd af en de cadeautjes worden opgehaald door de medewerkers van de HUB. Die zorgen dat de spullen dan worden gebracht bij De Groene Rijders. De Groene Rijders brengen de spullen vervolgens naar je huisadres. Ook kun je ervoor kiezen om op een later moment het op te halen bij de HUB. Dit is het oude C&A pand in Musiskwartier.

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair