Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Eerste play-offs Vitesse succesvol met 2-5

foto: Vitesse - Proshot

Vitesse heeft een goede slag geslagen in de eerste wedstrijd van de play-offs om Europees voetbal. In Den Haag werd ADO met 2-5 verslagen. Grote man was Mason Mount met een hattrick. Ook Tim Matavz en Bryan Linssen scoorden. Namens de Hagenezen scoorde Nasser El Khayati.

Bij Vitesse keerden Guram Kashia en Roy Beerens terug in de basis voor de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs. Onder zomerse omstandigheden zagen de bijna tweehonderd meegereisde supporters hoe Vitesse de wedstrijd voortvarend begon. Al na veertien minuten spelen kon er namelijk gejuicht worden. Matavz kopte een voorzet van Roy Beerens uitstekend binnen: 0-1.

image

Nadat Jeroen Houwen redde op pogingen van Lex Immers, Erik Falkenburg en Bjorn Johnsen, was het weer Vitesse dat aanzette. En hoe. Nadat Mount eerst nog de paal raakte, schoot de Engelsman in de 34ste minuut wel met scherp. De middenvelder ronde een crosspass van Linssen af: 0-2.

image

Nog voor rust liepen de Arnhemmers uit naar 0-4. Drie minuten na zijn eerste treffer, schoot Mount ook de 0-3 tegen de touwen. Op twintig meter van het doel ontving hij de bal en schoot Mount keurig in de verre hoek raak. Een minuut voor rust kopte Linssen de vierde treffer, uit een corner van Mount, tegen de touwen: 0-4.

image

image

In de 52ste minuut moest Vitesse een tegentreffer incasseren. Scheidsrechter Danny Makkelie constateerde een duwfout van Matt Miazga ten opzichte van Wilfried Kanon. El Khayati verzilverde dit buitenkansje: 1-4.

De thuisploeg was nadrukkelijk op zoek naar meer en Houwen bleek een aantal keer een nuttige sta-in-de-weg. Toch was het Vitesse die weer toesloeg. In de 66ste minuut had Matavz de uitgelezen mogelijkheid om het duel definitief in het slot te gooien. De Sloveense spits schoot echter vanaf een meter of elf rakelings over. In de 72ste minuut kwam de 1-5 er dan toch. Mount schoot een vrije trap vanaf ongeveer vijfentwintig meter in de verre hoek raak. Het betekende ook een hattrick voor de talentvolle middenvelder.

image

Het slotakkoord was voor de thuisploeg. Wederom was het El Khayati die trefzeker was en daarmee de eindstand op 2-5 bepaalde.

image

Vitesse speelt zaterdag de return van de halve finale van de play-offs. Om 18.30 uur wordt er in GelreDome afgetrapt. Seizoenkaarthouders hebben op vertoon van de seizoenkaart gratis toegang tot dit duel. Ook de seizoenparkeerkaart is geldig en op vertoon van de seizoenkaart kan er gebruik worden gemaakt van de bussen van Breng/Connexxion zoals ook tijdens Eredivisiewedstrijden.

Reacties

Reacties

Nieuws

Bond van Wetsovertreders doet aangiften tegen minister Dekker

foto: Google streetview

De Bond van Wetsovertreders heeft aangifte gedaan tegen minister Dekker van de ministerie Rechtsbescherming. De reden hiervoor is de brand van 12 mei in de Blueband gevangenis.

Op 12 mei starten een gedetineerde brand in zijn cel uit frustratie. Volgens de Bond van Wetsovertreders (BWO) is de man slachtoffer van het stoplichtsysteem dat gedetineerden extra rechten moet geven, maar in de praktijk niet lijkt te werken. “Het geeft alleen maar extra stress en agressie omdat veel gedetineerden terugvallen van groen (veel privileges) naar rood (weinig privileges)”, is de bond.

‘Gevangene vernederd door directie’

Eerder deze week stelde de BWO al dat binnen de gevangenis in Arnhem-Zuid een vervelende situatie is ontstaan tussen directie, personeel en gedetineerden. De gevangene die brand stichtte in zijn cel zou dat hebben gedaan omdat hij werd vernederd door de directie. Een woordvoerder van Justitie liet toen in een reactie weten dat de gevangenisdirectie zich niet in het geschetste beeld herkent.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Anky van Grunsven jureert Outdoor Gelderland

foto: Outdoor Gelderland

De Nederlandse dressuurcoryfeeën die op zaterdagavond 30 juni op Outdoor Gelderland laten nog één keer zien hoe het moet, mogen hun borst nat maken. Tijdens het dressuurgala van Outdoor Gelderland worden ze mede beoordeeld door niemand anders dan drievoudig olympisch kampioene Anky van Grunsven.  Daarnaast zal Anky een clinic verzorgen tijdens het event.

Niemand minder dan Anky van Grunsven zal één van de juryleden zijn van het Outdoor Gelderland. Het paardensport evenement van het jaar in Gelderland wordt gehouden op sportcomplex Papendal. Achter de schermen wordt er al hard geoefend door de deelnemers Coby van Baalen, Tineke Bartels, Leunus van Lieren, Hans Bernoski, Alex van Silfhout, Rien van der Schaft, Inge van der Schaft, Jacquelien van Grunsven en Christa Larmoyeur. Ze willen nog één keer op Grand Prix-niveau pieken voor volle tribunes.

Tijdens de Anemone Horse Trucks Dressage Night (18.30 tot 22.00 uur) zal er een show vol sport, muziek, educatie en humor elkaar in een razendsnel tempo op volgen. Saxofonist Pierre Roomenburg zal Christa Larmoyeur in een kür op muziek begeleiden. Het Bixie Dreamteam is van de partij, er is een demonstratie van het Amerikaanse Hunter-Jumper Equitation rijden en een dressuurclinic ‘Op weg naar het WK’.

De tickets zijn in de voorverkoop te verkrijgen: www.outdoorgelderland.nl/kaartverkoop

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Arnhemse basisscholen naar Den Haag voor Debattoernooi

foto: Youtube

Al twee keer wisten een Arnhemse basisschool de Madurodam Basisschool Debattoernooi te winnen. Dit jaar proberen ze het gewoon opnieuw tijdens de Madurodam Basisschooltoernooi. Maar liefst 250 leerlingen van groep 7/8 uit heel Nederland komen op 26 mei naar Den Haag. Met stellingen zoals “moet het Noordpoolgebied een officieel natuurreservaat worden? Zou ieder Nederlands gezin een vluchteling in huis moeten nemen?” gaan ook de Arnhemse leerlingen in debat.

Het toernooi wordt sinds 2007 georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut en is de afgelopen drie jaar mede mogelijk dankzij steun van Stichting Madurodam Kinderfonds. Daarnaast is het Madurodam Basisschool Debattoernooi mogelijk dankzij steun van Fonds 21, Adessium Foundation, Stichting Boschuysen, het Ministerie van Justitie en Veiligheid en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In die periode 2012 en 2016 won Het Mozaïek het debat.

Vergroten woordenschat

Door mee te doen aan het Madurodam Basisschool Debattoernooi oefenen de leerlingen al op jonge leeftijd mondelinge taalvaardigheid en kritische denkvaardigheid. Voorzitter van Stichting Nederlands Debat Instituut Roderik van Grieken stelt: ‘’Leerlingen uit groep 7 en 8 zijn vaak heel betrokken bij de wereld om hen heen. Door met elkaar over actuele onderwerpen in debat te gaan, vergroten ze hun blik op de wereld en maatschappij en verrijken ze hun woordenschat. Daar hebben ze hun hele leven plezier van’’.  Naast scholen, doen er ook teams mee van maatschappelijk betrokken organisaties die debatteren inzetten om extra te leren. Zo doen er leerlingen mee via de Stichting voor Kennis en sociale Cohesie uit Amsterdam en Sezer voor Diversiteit uit Rotterdam.

Stellingen

De stellingen van dit jaar zijn pittig, maar de jonge debaters gaan uitdagende en actuele onderwerpen niet uit de weg. De leerlingen bereiden debatstellingen vooraf voor in de klas, maar weten pas kort van tevoren of zij voor- of tegenstanders moeten zijn. Op de dag zelf volgt ook nog een verrassingsstelling. De deelnemers debatteren dit jaar over de volgende stellingen:

  • Ieder Nederlands gezin moet een vluchteling opvangen
  • Debatteren drijft mensen uit elkaar
  • Het Noordpoolgebied moet een officieel natuurreservaat worden

De deelnemers debatteren in teams van vijf en tijdens vier debatrondes en worden ze beoordeeld door tientallen vrijwillige juryleden, waaronder burgemeester en wethouders van het college van Madurodam, getraind door Stichting Nederlands Debat Instituut. De jury bepaalt in die vier debatrondes op basis van argumentatie, presentatie en teamwork welke scholen er in de prijzen vallen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair