Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Eerste play-offs Vitesse succesvol met 2-5

foto: Vitesse - Proshot

Vitesse heeft een goede slag geslagen in de eerste wedstrijd van de play-offs om Europees voetbal. In Den Haag werd ADO met 2-5 verslagen. Grote man was Mason Mount met een hattrick. Ook Tim Matavz en Bryan Linssen scoorden. Namens de Hagenezen scoorde Nasser El Khayati.

Bij Vitesse keerden Guram Kashia en Roy Beerens terug in de basis voor de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs. Onder zomerse omstandigheden zagen de bijna tweehonderd meegereisde supporters hoe Vitesse de wedstrijd voortvarend begon. Al na veertien minuten spelen kon er namelijk gejuicht worden. Matavz kopte een voorzet van Roy Beerens uitstekend binnen: 0-1.

image

Nadat Jeroen Houwen redde op pogingen van Lex Immers, Erik Falkenburg en Bjorn Johnsen, was het weer Vitesse dat aanzette. En hoe. Nadat Mount eerst nog de paal raakte, schoot de Engelsman in de 34ste minuut wel met scherp. De middenvelder ronde een crosspass van Linssen af: 0-2.

image

Nog voor rust liepen de Arnhemmers uit naar 0-4. Drie minuten na zijn eerste treffer, schoot Mount ook de 0-3 tegen de touwen. Op twintig meter van het doel ontving hij de bal en schoot Mount keurig in de verre hoek raak. Een minuut voor rust kopte Linssen de vierde treffer, uit een corner van Mount, tegen de touwen: 0-4.

image

image

In de 52ste minuut moest Vitesse een tegentreffer incasseren. Scheidsrechter Danny Makkelie constateerde een duwfout van Matt Miazga ten opzichte van Wilfried Kanon. El Khayati verzilverde dit buitenkansje: 1-4.

De thuisploeg was nadrukkelijk op zoek naar meer en Houwen bleek een aantal keer een nuttige sta-in-de-weg. Toch was het Vitesse die weer toesloeg. In de 66ste minuut had Matavz de uitgelezen mogelijkheid om het duel definitief in het slot te gooien. De Sloveense spits schoot echter vanaf een meter of elf rakelings over. In de 72ste minuut kwam de 1-5 er dan toch. Mount schoot een vrije trap vanaf ongeveer vijfentwintig meter in de verre hoek raak. Het betekende ook een hattrick voor de talentvolle middenvelder.

image

Het slotakkoord was voor de thuisploeg. Wederom was het El Khayati die trefzeker was en daarmee de eindstand op 2-5 bepaalde.

image

Vitesse speelt zaterdag de return van de halve finale van de play-offs. Om 18.30 uur wordt er in GelreDome afgetrapt. Seizoenkaarthouders hebben op vertoon van de seizoenkaart gratis toegang tot dit duel. Ook de seizoenparkeerkaart is geldig en op vertoon van de seizoenkaart kan er gebruik worden gemaakt van de bussen van Breng/Connexxion zoals ook tijdens Eredivisiewedstrijden.

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair