Connect with us

Uit

50PLUS BIOS bij Pathé Arnhem!

foto via pathé
foto via pathé

Ook in de maand mei is er de Pathé 50PLUS BIOS in Arnhem. Elke week wordt er op dinsdagmiddag een prachtige film vertoond, waarbij het aanbod elke twee weken wisselt. Zo geniet je van de allerbeste films, zonder last te hebben van de drukte bij avond- en weekendvoorstellingen.

Daarnaast heeft de Pathé 50PLUS een vaste ticketprijs van €7,50. Dat is ruim 20 procent voordeliger dan een regulier ticket. Bovendien bevat de voorstelling speciaal een pauze met daarbij koffie of thee en iets lekkers.

C’est La Vie

Max runt al 30 jaar een cateringbedrijf en heeft zodoende honderden feesten en partijen georganiseerd. Zo ook de bruiloft van Pierre en Helena, die trouwen in een prachtig 17e -eeuws kasteel.

Max heeft een heel team van bedienden, koks en afwassers samengesteld, het koppel geadviseerd over een fotograaf, de band gereserveerd, de bloemen geregeld. Met andere woorden: alle ingrediënten om het feest tot een succes te maken zijn aanwezig.

Tot een paar onfortuinlijke tegenslagen roet in het eten gooien en elk moment van geluk in chaos overgaat. Lukt het Max’ team datgene te doen waar ze allemaal goed in zijn: het geven van een waanzinnig feest? 

Krijg antwoord op de vraag en geniet van deze film. Zie hieronder de agenda en boek je tickets!

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Het icoon van de industrie cultuur in het Ruhrgebied: de Zollverein

Wil je lekker een paar dagen weg voor een stedentrip, maar heb je geen zin in een lange reis? Denk dan eens aan het Ruhrgebied! Het Ruhrgebied is een regio net overde Duits grens, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Deze industriële regio is zeker een aanrader voor een (korte) vakantie. Misschien spreekt het Ruhrgebied niet direct tot de verbeelding als vakantiebestemming, maar de industriële gebouwen van vroeger hebben inmiddels een nieuwe doeleinden gekregen waardoor ze het decor zijn voor evenementen, musea en andere hippe hotspots!

Een van de highlights van dit gebied is de Zech Zollverein in Essen. Vroeger werd hier gezwoegd, maar vandaag de dag biedt het industriële cultuur van een hoog niveau. Het industriele complex Zeche und Kokerei Zollverein werd in 2001 uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed en wordt tegenwoordig gezien als een van de meest indrukwekkende industriele monumenten ter wereld. Sinds de laatste arbeiders in 1986 het werk hebben neergelegd, is de grootste steenkolenmijn ter wereld veranderd in een plek voor kunst, cultuur en creativiteit, die jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers aantrekt. De beroemde dubbele schachttoren is tegenwoordig het bekendste herkenningsteken van het Ruhrgebied en staat symbool voor de industriele cultuur van de gehele regio.

Maak kennis met het Ruhrgebied in Arnhem

Om het Ruhrgebied onder de aandacht van het grote publiek te krijgen heeft RuhrTourismus creatieve 3D street art tekeningen in Arnhem laten plaatsen. Het Rijke industriele verleden is terug te zien in vijf 3D-schilderingen die sinds kort in het Musiskwartier in de binnenstad van Arnhem te bewonderen zijn. Wanneer je door het Musiskwartier wandelt, zul je ook een tekening van de Zollverein tegenkomen. Daar waar eens bij meer dan duizend graden Celsius kool tot cokes gebakken werd, kunnen bezoekers in de zomer een verfrissende duik nemen. In de winter is te midden van het industriële erfgoed een ijsbaan te vinden met een oppervlakte van meer dan 1.800 vierkante meter. Wanneer ga jij pirouettes draaien te midden van de indrukwekkende cokeovens, roestrode buizen en hoge schoorstenen? De ijsbaan is hier te vinden tot en met begin januari! Zelf de Zollverein in Essen bewonderen? Dat kan!

Aan iedere tekening zit namelijk een speciale winactie verbonden. Maak een creatieve selfie met de tekening van het Zollverein, plaats deze voor 14 februari 2019 op Instragram met de bijbehorende hashtags #MijnRuhrgebied #Kultruhr #radrevier #RUHRTOPCARD #Arnhem #Musiskwartier en maak kans op een hotelovernachting voor 2 personen in het nieuwe cobbles hotel in Essen en tegoedbonnen voor het Erfgoedparcours in de Zollverein en het Ruhrmuseum.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Met je hulphond naar de film

Kom op zaterdag 12 januari naar Focus Filmtheater om 13:00 uur samen met je hulphond naar Buddy. De zaal wordt aangepast zodat er extra ruimte is voor de hulphond en eventuele rolstoel gebruikers.

Op zaterdag 12 januari om 13:00 is er een speciale voorstelling voor mensen die gebruik maken van een hulphond. Zij kunnen de film Buddy zien in Focus Filmtheater. De bioscoop houdt extra rekening met de opbouw van de zaal, zodat er meer rolstoelgebruikers als hulphonden in de zaal kunnen.

Buddy

Dankzij Mister houdt het huwelijk van veteraan Trevor en Patricia stand en kan hij weer vader zijn voor zijn kinderen. In Buddy vertelt Heddy Honigmann het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars. Ze zijn speciaal opgeleid om hen te helpen in het leven dat niet altijd makkelijk is. Dankzij de ongelooflijke vaardigheden van hun honden zijn zij echter zo onafhankelijk als mogelijk. Hulphond Kaiko helpt Erna bijvoorbeeld met uitkleden en keert haar ’s nachts om in haar bed, omdat ze daar zelf niet de kracht voor heeft. Utah is een onvoorwaardelijke vriend voor de autistische jongen Zeb. Ze wijst hem nooit af, zoals de kinderen in de buurt wel hebben gedaan. Hans vertrouwt volledig op zijn grote liefde, geleidehond Missy. En de rebelse Annebel gaat nergens heen zonder Kay, haar kameraad en ‘verpleger’ die over haar waakt als de pijn overweldigend wordt. Makker is al met pensioen. Jarenlang bracht hij de blinde, koppige Edith overal naartoe. Nu zijn ze allebei oud, maar nog steeds onafscheidelijk. Buddy is een ode aan de vechtlust van de hoofdpersonen en een liefdesportret van de diepe band tussen mens en hond.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Airborne Museum opnieuw gegroeid in bezoekersaantallen

foto: Wikipedia

Het Airborne Museum Hartenstein vestigt in 2018 opnieuw een bezoekersrecord. Het museum in Oosterbeek en de dependance Airborne at the Bridge in Arnhem verwachten dit jaar 130.000 bezoekers. In 2017 waren dat er 120.000.

Het grote succes is mede te danken aan twee bijzondere tentoonstellingen die dit jaar geopend werden in het Airborne Museum. De tentoonstelling Het Netwerk vertelt drie verzetsverhalen alsof de bezoeker er zelf bij is en laat voor het eerst zien dat rond de Slag om Arnhem een goed georganiseerd verzetsnetwerk actief was. Wegens succes wordt de tentoonstelling tot en met 31 oktober 2019 verlengd.
De presentatie For Valour was van 6 april tot en met 1 oktober te zien in het museum. In For Valour werden de vijf Victoria Crosses, de hoogste Britse militaire onderscheiding, die naar aanleiding van de Slag om Arnhem zijn uitgereikt voor het eerst in de geschiedenis gezamenlijk gepresenteerd. De Victoria Crosses werden door prestigieuze musea uit Engeland, waaronder de Lord Ashcroft Medal Collection ondergebracht bij het Imperial War Museum, tijdelijk in bruikleen gegeven aan het Airborne Museum.

Airborne at the Bridge

De in 2017 geopende dependance Airborne at the Bridge trok dit jaar veel meer bezoekers dan het jaar daarvoor. Airborne at the Bridge vertelt het verhaal over de hevige gevechten bij de Rijnbrug in 1944. Met tijdelijke tentoonstellingen worden daar steeds weer nieuwe verhalen aan toegevoegd. De fototentoonstelling Eindeloos betwist is nog tot 1 maart 2019 te zien in Airborne at the Bridge. Eindeloos betwist vertelt het complexe en bijzondere levensverhaal van Matouš Lorenzini die uit het Duitse leger deserteerde en zich aansloot bij het Nederlandse verzet.

Nominatie voor EMYA 2019


Als kers op de taart kreeg het museum onlangs te horen van het European Museum Forum (EMF) dat het is genomineerd voor de prestigieuze European Museum of the Year Award 2019 (EMYA). Het EMF is een van meest toonaangevende organisaties in Europa die de ontwikkeling van toegankelijkheid en kwaliteit van Europese musea stimuleert. Het beheert tevens de meest prestigieuze museumprijs in Europa en draagt bij aan het onder het voetlicht brengen van innovaties in de museumsector over het hele continent. 

Toekomstplannen museum

Het museum hoopt in de toekomst nog meer bezoekers te verwelkomen. Mede dankzij de vernieuwingsplannen die het museum heeft ontwikkeld. In het voorjaar 2019 zal de restauratie van villa Hartenstein worden opgeleverd; waarbij het accent zal komen te liggen op de idylle van Oosterbeek aan het einde van de 19e eeuw. Begin 2020 zal ook de museale herinrichting klaar zijn.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair