Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Hommelse markt trekt naast bezoekers ook zakkenrollers aan

foto: Twitter - Media Markt

Ondanks het bewolkte weer was het wederom druk op de Hommelse markt. Naast de vele duizenden bezoekers waren er ook zakkenrollers gesignaleerd.

De populaire Hommelse markt trekt gemiddeld 60.000 bezoekers. Naast de vele bezoekers die voor een mooi prijsje eten, drinken of andere producten kopen. Zijn er ook zakkenrollers die op de portemonnee of telefoon van de bezoeker gericht is. De bezoekers werden dan ook door middel van luidsprekers over de markt geïnformeerd. Hoeveel slachtoffers de zakkenrollers hebben gemaakt, is nog onbekend. Wel was duidelijk dat er voldoende politie aanwezig was om toezicht te houden over de gehele markt.

voorkomen van zakkenrollen

Zakkenrollers proberen altijd via allerlei trucs een bezoeker af te leiden. Zo houden ze iets omhoog en kunnen zo ongezien in een tas voelen en pakken. Ook tas die onbewaakt in een winkelwagen hangen of liggen zijn een makkelijk target. Zakkenroller kijkt om zich heen en slaat dan toe. Ook leiden zakkenrollers je af door in gebrekkig Engels de weg te vragen en toveren een plattegrond of een andere manier om route te vragen. Op deze manier is een gehaaide manier om je portemonnee te pakken te krijgen. Ook zorgen ze op een andere manier dat je afgeleid bent, bijvoorbeeld door net te doen of ze vallen. Voor je het weet ben je telefoon of portemonnee kwijt. Politie adviseert dan ook dat je goed op je spullen let en zorg dat je ze dicht op je lichaam draagt. Vaak hebben mensen hun tassen open, met de portemonnee erbovenop voor het gemak. Overigens is op de site let op je eigendommen meer informatie te vinden.

Overige trucs voor het voorkomen van zakkenrollers

Jaime van Gastel werkt als ondernemer en is in zijn vrije tijde boevenvanger ‘boevenspotter’ geeft 5 tips over hoe je zakkenrollers kunt herkennen.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nederlandse Openluchtmuseum heeft stormschade herstelt

foto: Openlucht Museum

De Nederlandse Openluchtmuseum had behoorlijk wat schade van de storm op 18 januari. Een aantal bomen waren omgewaaid en er was schade aan twee panden.

De storm die op 18 januari 2018 over Nederland raasde, liet ook zijn sporen na in het Nederlands Openluchtmuseum. Op diverse plekken waaiden bomen om, en onze collectie heeft het zwaar te verduren gehad. Onder andere werden de ‘Boerderij Arnhem’, waar het museum omheen is gebouwd, en het Tolhuisje uit Midlaren getroffen door bomen. Na een uitgebreid traject, met daarin onder meer een bouwkundige inspectie en nieuw metselwerk met gebruik van de oude bestaande stenen, zijn de gebouwen weer hersteld en in volle glorie te bewonderen in ons museumpark.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair