Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Vitesse toont veerkracht en verslaat FC Utrecht: 3-2

Doelpunt-Kashia
Foto's: Vitesse/ProShots

Vitesse heeft in de eerste finale van de play-offs om Europees voetbal op de valreep een overwinning over de streep getrokken. De Arnhemmers wonnen thuis met 3-2 vs FC Utrecht dankzij doelpunten van Mason Mount, Bryan Linssen en Guram Kashia.

image
De eerste minuten van de wedstrijd waren voor FC Utrecht. De eerste kansen voor Vitesse bleven uit tot in de elfde minuut. Tim Matavz haalde uit binnen het strafschopgebied van FC Utrecht, maar zag zijn schot uiteenspatten via paal waarna Mount een poging waagde. Ook zijn inzet mocht niet baten want ook zijn schot stuitte op het aluminium.

image

In de eerste helft was het voornamelijk FC Utrecht dat het spel dirigeerde. De uitploeg opende een aantal keer het vuur op het Arnhems doel, maar steeds was Jeroen Houwen een nuttige sta-in-de-weg. Toch was het Vitesse dat geheel tegen de verhoudingen in op slag van rust op voorsprong kwam. Roy Beerens slingerde in de 42steminuut de bal voor het doel van FC Utrecht-doelman Jensen en vond daar Mount, die hem vogelvrij kon inkoppen: 1-0.

image

Na rust schommelde het speelbeeld heen en weer en beide ploegen creëerden kansen. Het was FC Utrecht dat als eerste haar kansen benutten. Ruim een kwartier na rust kwamen de Utrechters via Ramon Leeuwin weer volop terug in de wedstrijd. Met een krachtige kopbal kopte de verdediger FC Utrecht langszij: 1-1.

image

Na de gelijkmaker voerde de uitploeg de druk op de Arnhemse defensie verder op en wederom was het Houwen met puike reddingen die Vitesse behoedde van een achterstand. Niet veel later schudde Vitesse wakker en nam via clubtopscorer Linssen weer de leiding. De vleugelaanvaller zag zijn kans en poeierde de bal snoerhard in de linkerhoek: 2-1.

image

FC Utrecht stropte daarna nog één keer haar mouwen op en kwam via een afstandsschot van Zakaria Labyad weer naast Vitesse: 2-2.

image

Vitesse nam geen genoegen met een gelijkspel en toonde veerkracht. De Arnhemmers gooide er nog een slotoffensief uit en ging er in de slotminuten van de wedstrijd alsnog met de overwinning vandoor. Het was aanvoerder Guram Kashia die Vitesse in de dying seconds naar de overwinning kopte.

image

Zaterdag 19 mei speelt Vitesse de return in Utrecht (20.45 uur).

image

Bron: Vitesse

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair