Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Wilde zwijnen ontdekken met de boswachter

foto: Natuurmonumenten

Leer meer over het leven van wilde zwijnen en ga op vrijdag 25 of zaterdag 26 mei met de gids mee op zoek naar de wilde zwijnen in Nationaal Park Veluwezoom. De activiteit begint met een presentatie over het leven van wilde zwijnen. Aansluitend maak je een stevige wandeling van ongeveer 10 km, waarbij je op zoek gaan naar wilde zwijnen en de sporen die ze achter laten.

Dit is een avond activiteit van 19.30 – 22.00 uur. Kosten voor deelname voor volwassenen zijn: € 7,00 voor leden van Natuurmonumenten en € 10,00 voor niet-leden. Kosten voor deelname voor kinderen van leden en kinderen van OERRR € 5,00 en voor kinderen t/m 12 jaar niet-lid € 8,00.

Presentatie

“We nemen een kijkje in de leefwereld van het wild zwijn het jaar rond. Over de paringstijd met de strijd om het vrouwtje, de kraamkamer, zijn uiterlijk, het karakter, de sterk ontwikkelde zintuigen en het sociale gedrag van wilde zwijnen.” aldus Tonnis Boersma van Natuurmonumenten. Na deze presentatie weet je meer over ketels, zoelen, rottes en mastjaren en ga je op zoek naar de sporen die ze achterlaten.

Wandeling

Tijdens de wandeling vertelt de boswachter boeiende verhalen over het wild zwijn. We horen hoe ze het voedsel onder de grond vinden. Wilde zwijnen zijn alleseters, ze eten ook aas en kunnen grote dode dieren in een korte van tijd verorberen. We gaan op zoek naar wroet-, veeg- en loopsporen en uitwerpselen. Hoewel geen garantie gegeven kan worden dat de wilde zwijnen zich tijdens de wandeling laten zien, weet de boswachter wel de beste plekken waar de kans groot is ze te ontmoeten.

Bereikbaarheid

In verband met de zorg voor het milieu en de beperkte parkeergelegenheid, raden wij aan gebruik te maken van openbaar vervoer of de fiets. Nationaal Park Veluwezoom is goed bereikbaar met de trein (sprinter Arnhem – Zutphen v.v.) en er is een goede busverbinding. Vanaf het station in Rheden en de bushalte is het ongeveer 10 minuten lopen naar het Bezoekerscentrum.

Wie, waar en wanneer?

Voor wie: Voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar
Datum: Vrijdag 25 mei en zaterdag 26 mei 2018
Tijdstip: Van 19.30 – 22.00 uur
Waar: Vanaf Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden
Aanmelden via: www.natuurmonumenten.nl/activiteiten

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair