Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Arnhemse tweeling Demi & Fay staan in de finale van tv programma Utopia

De Arnhemse tweeling Demi en Fay Burgers staan in de finale van sbs6 programma Utopia. Of zij zullen winnen hangt nu af van de stemmen van de kijkers van Utopia.

Demi en Fay gingen 20 maart 2017 in Utopia en willen onder de motto ‘Twinning is winning’ Utopia winnen. Nu staat de Arnhemse tweeling in de finale! RTV Arnhem sprak Demi en Fay afgelopen donderdag in de radioprogramma Arnhem Actueel.

Hoe nu verder?

De vijf finalisten zijn bekend! Bas, Ivan, Mehmet en de Arnhemse tweeling Demi en Fay zullen strijden voor de titel en op 1 juni 2018 zal duidelijk zijn wie zich de grote winnaar van Utopia mag noemen. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk?

In totaal zijn er 100 stemmen te verdelen, waarvan 50 door de inwoners zelf. Maar natuurlijk kun jij ook van je laten horen! De overige 50 stemmen worden namelijk bepaald door publieksstemmen, waarvan er 45 worden bepaald door telefonische stemmen en 5 door de premium-paspoorthouders. De Utopiaan die na het bekendmaken van deze 100 stemmen de meeste stemmen heeft gekregen is de grote winnaar van Utopia.

De stemmen van de inwoners

Op vrijdag 25 mei vindt het eerste deel van de finale plaats, waarin de vijf inwoners hun stemmen uitbrengen. Elke inwoner moet tien positieve stemmen geven aan de vier andere inwoners. Dit zijn vaste stemmenaantallen, te weten 0, 1, 3 en 6. In totaal worden er dus tien stemmen per inwoner uitgebracht, wat het totaal aantal stemmen op 50 brengt. Het is hierbij niet toegestaan dat de Utopianen zichzelf stemmen geven.

De publieksstemmen

Ook jij kunt mee bepalen wie de winnaar wordt van Utopia! Dat kan op twee manieren: als je lid bent van Utopia via een premium-paspoorthouder en via de telefoon. Stemmen met je premium-paspoort kan van dinsdag 22 mei 15:00 uur tot maandag 28 mei 11:00 uur. Elke premium-paspoorthouder kan één stem uitbrengen. In totaal zijn de stemmen van de premium-paspoothouders goed voor vijf stemmen, die allen aan één inwoner worden gegeven. Deze vijf stemmen worden bekend gemaakt op maandag 28 mei. Ook kunnen mensen tot 30 mei 10:00 telefonisch stemmen. Door 0909-0303 of 2580 sms-en (90 cent per stem).

Op een rijtje

  • Dinsdag 22 mei 15:00 uur: de lijnen zijn geopend om te stemmen met je premium-paspoort en per telefoon.
  • Vrijdag 25 mei: de inwoners brengen 50 stemmen uit.
  • Maandag 28 mei 11:00 uur: de lijnen om te stemmen met je premium-paspoort zijn gesloten.
  • Maandag 28 mei: de vijf stemmen van de premium-paspoorthouders worden bekend gemaakt.
  • Woensdag 30 mei 10:00 uur: de lijnen om te stemmen per telefoon zijn gesloten.
  • Vrijdag 1 juni 19:30 uur: de 45 per telefoon uitgebrachte stemmen worden bekend gemaakt en de grote finale van Utopia is te zien op tv!

Kortom, als je wilt dat de twee Arnhemmers gaan winnen. Breng dan je stem uit!

Reacties

Reacties

Nieuws

Intocht van Sinterklaas blijft alleen in het centrum

Sinterklaas heeft dit jaar gekozen om met de intocht alleen in het centrum te blijven. Hij kiest ervoor om op vier plekken een stop te houden om daar leuke activiteiten te hebben met de Arnhemse kinderen. Hiermee zal Sinterklaas niet meer met zijn gevolg door de Steenstraat gaan richting Klarendal.

Na zijn tocht vanuit Spanje vertrekt Sinterklaas vanaf de Rijnkade naar naar de Kadestraat, via de Oranjewachtstraat onder de Sabelpoort over de Markt, Turfstraat en Koningsstraat. Daar stopt hij op de Jonas Daniel Meijerplaats voor het eerst. Na zijn 1ste stop zal hij weer over de Koningsstraat, beekstraat, brouwersstraat eventjes stoppen op Brouwersplein. Na een pauze vol leuke activiteiten trekt hij de Dwingelstraat, Looiersstraat, Bovenbeekstraat, Doelenstraat, Jansplein waar hij een stop maakt op de Jansplaats / Jansplein. Nadat Sinterklaas een stop heeft gemaakt gaat hij over de Marienburgstraat, Vijzelstraat, Bakkerstraat, Boerenstraat, Weverstraat, Grote Oord, Jansstraat, Pauwstraat op waartoe hij een stop maakt op de Korenmarkt. Vanaf de Korenmarkt gaat hij naar de Hoogstraat, Rijnstraat, Kortestraat met als slot Rozet.

Rozet

In Rozet zal Sinterklaas de intocht afsluiten. Hoe de pauzes eruit gaan zien is nog eventjes een verrassing.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair