Connect with us
Korenkwartier

Nieuws

Arnhemse tweeling Demi & Fay staan in de finale van tv programma Utopia

De Arnhemse tweeling Demi en Fay Burgers staan in de finale van sbs6 programma Utopia. Of zij zullen winnen hangt nu af van de stemmen van de kijkers van Utopia.

Demi en Fay gingen 20 maart 2017 in Utopia en willen onder de motto ‘Twinning is winning’ Utopia winnen. Nu staat de Arnhemse tweeling in de finale! RTV Arnhem sprak Demi en Fay afgelopen donderdag in de radioprogramma Arnhem Actueel.

Hoe nu verder?

De vijf finalisten zijn bekend! Bas, Ivan, Mehmet en de Arnhemse tweeling Demi en Fay zullen strijden voor de titel en op 1 juni 2018 zal duidelijk zijn wie zich de grote winnaar van Utopia mag noemen. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk?

In totaal zijn er 100 stemmen te verdelen, waarvan 50 door de inwoners zelf. Maar natuurlijk kun jij ook van je laten horen! De overige 50 stemmen worden namelijk bepaald door publieksstemmen, waarvan er 45 worden bepaald door telefonische stemmen en 5 door de premium-paspoorthouders. De Utopiaan die na het bekendmaken van deze 100 stemmen de meeste stemmen heeft gekregen is de grote winnaar van Utopia.

De stemmen van de inwoners

Op vrijdag 25 mei vindt het eerste deel van de finale plaats, waarin de vijf inwoners hun stemmen uitbrengen. Elke inwoner moet tien positieve stemmen geven aan de vier andere inwoners. Dit zijn vaste stemmenaantallen, te weten 0, 1, 3 en 6. In totaal worden er dus tien stemmen per inwoner uitgebracht, wat het totaal aantal stemmen op 50 brengt. Het is hierbij niet toegestaan dat de Utopianen zichzelf stemmen geven.

De publieksstemmen

Ook jij kunt mee bepalen wie de winnaar wordt van Utopia! Dat kan op twee manieren: als je lid bent van Utopia via een premium-paspoorthouder en via de telefoon. Stemmen met je premium-paspoort kan van dinsdag 22 mei 15:00 uur tot maandag 28 mei 11:00 uur. Elke premium-paspoorthouder kan één stem uitbrengen. In totaal zijn de stemmen van de premium-paspoothouders goed voor vijf stemmen, die allen aan één inwoner worden gegeven. Deze vijf stemmen worden bekend gemaakt op maandag 28 mei. Ook kunnen mensen tot 30 mei 10:00 telefonisch stemmen. Door 0909-0303 of 2580 sms-en (90 cent per stem).

Op een rijtje

  • Dinsdag 22 mei 15:00 uur: de lijnen zijn geopend om te stemmen met je premium-paspoort en per telefoon.
  • Vrijdag 25 mei: de inwoners brengen 50 stemmen uit.
  • Maandag 28 mei 11:00 uur: de lijnen om te stemmen met je premium-paspoort zijn gesloten.
  • Maandag 28 mei: de vijf stemmen van de premium-paspoorthouders worden bekend gemaakt.
  • Woensdag 30 mei 10:00 uur: de lijnen om te stemmen per telefoon zijn gesloten.
  • Vrijdag 1 juni 19:30 uur: de 45 per telefoon uitgebrachte stemmen worden bekend gemaakt en de grote finale van Utopia is te zien op tv!

Kortom, als je wilt dat de twee Arnhemmers gaan winnen. Breng dan je stem uit!

Reacties

Reacties

Nieuws

Maandag staking bussen voor onbepaalde tijd!

trolleybussen
Foto: Provincie Gelderland
Maandag kunnen OV reizigers hun borst nat maken. Want vanaf maandag wordt er voor onbepaalde tijd gestaakt! De Arriva-trein rijdt wel van Winterswijk naar Arnhem, Breng-trein van Arnhem – Doetinchem gaat mogelijk niet rijden. Keolis bussen (Veluwen en Noord-Achterhoek) Breng en Syntus rijden niet. Maar de Arriva-bussen rijden weer wel!

Het is weer feest in OV land! Want vakbond FNV heeft een staking voor onbepaalde tijd aangekondigd. De bond en werkgevers  zijn niet steeds niet tot overeenstemming gekomen over een nieuwe cao Openbaar Vervoer (OV). Maar niet alle buschauffeurs gaan staken. Want Arriva valt onder een andere cao.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderfeestje? Vergeet de ballenbak van Mc Donalds en ga lekker naar de film!

Foto: Pixabay

Vele kinderfeestjes zijn versleten in de ballenbak van Mc Donalds… Maar denk eens aan die momenten dat één van die kids moest spugen in de ballenbak na een Happy Meal! Daarnaast was het een ramp om je kinderen uit te krijgen! Tegenwoordig kun je heel makkelijk je kinderen vermaken bij Pathé. Geen gedoe en vooral veel gemak! 

Vervang de ballenbak voor een bioscoopfilm en een happy meal voor een Kinds Combo en je hebt het vernieuwde kinderfeestje! Want met een Pathé Filmfeestje kunnen kinderen t/m 11 jaar hun verjaardag in de bioscoop komen vieren met hun vriendjes en vriendinnetjes! Naast een leuke ontvangst en een cadeautje voor de jarige, zien zij de gekozen film vanaf de mooiste plekken in de zaal en kan er een Kids Combo worden besteld. Een Kids Combo bestaat uit een doosje met daarin een drankje zonder prik, zoete of zoute popcorn, snoep en een cadeautje. De Kids Combo is speciaal samengesteld voor kinderen en is verkrijgbaar in de shop.

 Geen zin om nog moeilijk te doen voor een kinderfeestje? Reserveer het filmfeestje via de site van Pathé en vier de verjaardag op z’n best!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

En de winnaar van het Gouden Hert is…..

foto: IHVA
Dinsdag zijn de eerste Gouden Herten uitgereikt! De nieuwste filmprijs is een tegenhanger van de Gouden Kalf en is alleen bedoeld voor Gelderse filmmakers. De eerste prijzen zijn uitgereikt aan Ben Brand, Sil van der Woerd en Daniël Bakker. De prijzen zijn in het nieuwe Focus Filmtheater uitgereikt.

Even was er onduidelijkheid waarom opeens het hert op Willemsplein in het Goud was. Maar onze collega’s van de Gelderlander wisten gelijk de dader te traceren, namelijk het Gelderse Doek. Zij reikten dinsdag avond een prijs uit voor beste korte film, beste lange film en

Beste lange film

De in Arnhem geboren Ben Brand won ‘Beste lange film’ met ‘Vind die domme trut en gooi haar in de rivier’.

Beste korte film

De film ‘Groei’ van Sil van der Woerd won in catagorie ‘Beste korte film’. Sil studeerde op ArtEZ in Arnhem en slaagde in 2015 cum laude af.

Beste studentenfilm

Student Daniël Bakker wist de Gouden Hert te veroveren voor ‘Beste studentenfilm’ met de film ‘Touch the Leather’.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair