Connect with us
Korenkwartier proeft

Nieuws

Arnhemse tweeling Demi & Fay staan in de finale van tv programma Utopia

De Arnhemse tweeling Demi en Fay Burgers staan in de finale van sbs6 programma Utopia. Of zij zullen winnen hangt nu af van de stemmen van de kijkers van Utopia.

Demi en Fay gingen 20 maart 2017 in Utopia en willen onder de motto ‘Twinning is winning’ Utopia winnen. Nu staat de Arnhemse tweeling in de finale! RTV Arnhem sprak Demi en Fay afgelopen donderdag in de radioprogramma Arnhem Actueel.

Hoe nu verder?

De vijf finalisten zijn bekend! Bas, Ivan, Mehmet en de Arnhemse tweeling Demi en Fay zullen strijden voor de titel en op 1 juni 2018 zal duidelijk zijn wie zich de grote winnaar van Utopia mag noemen. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk?

In totaal zijn er 100 stemmen te verdelen, waarvan 50 door de inwoners zelf. Maar natuurlijk kun jij ook van je laten horen! De overige 50 stemmen worden namelijk bepaald door publieksstemmen, waarvan er 45 worden bepaald door telefonische stemmen en 5 door de premium-paspoorthouders. De Utopiaan die na het bekendmaken van deze 100 stemmen de meeste stemmen heeft gekregen is de grote winnaar van Utopia.

De stemmen van de inwoners

Op vrijdag 25 mei vindt het eerste deel van de finale plaats, waarin de vijf inwoners hun stemmen uitbrengen. Elke inwoner moet tien positieve stemmen geven aan de vier andere inwoners. Dit zijn vaste stemmenaantallen, te weten 0, 1, 3 en 6. In totaal worden er dus tien stemmen per inwoner uitgebracht, wat het totaal aantal stemmen op 50 brengt. Het is hierbij niet toegestaan dat de Utopianen zichzelf stemmen geven.

De publieksstemmen

Ook jij kunt mee bepalen wie de winnaar wordt van Utopia! Dat kan op twee manieren: als je lid bent van Utopia via een premium-paspoorthouder en via de telefoon. Stemmen met je premium-paspoort kan van dinsdag 22 mei 15:00 uur tot maandag 28 mei 11:00 uur. Elke premium-paspoorthouder kan één stem uitbrengen. In totaal zijn de stemmen van de premium-paspoothouders goed voor vijf stemmen, die allen aan één inwoner worden gegeven. Deze vijf stemmen worden bekend gemaakt op maandag 28 mei. Ook kunnen mensen tot 30 mei 10:00 telefonisch stemmen. Door 0909-0303 of 2580 sms-en (90 cent per stem).

Op een rijtje

  • Dinsdag 22 mei 15:00 uur: de lijnen zijn geopend om te stemmen met je premium-paspoort en per telefoon.
  • Vrijdag 25 mei: de inwoners brengen 50 stemmen uit.
  • Maandag 28 mei 11:00 uur: de lijnen om te stemmen met je premium-paspoort zijn gesloten.
  • Maandag 28 mei: de vijf stemmen van de premium-paspoorthouders worden bekend gemaakt.
  • Woensdag 30 mei 10:00 uur: de lijnen om te stemmen per telefoon zijn gesloten.
  • Vrijdag 1 juni 19:30 uur: de 45 per telefoon uitgebrachte stemmen worden bekend gemaakt en de grote finale van Utopia is te zien op tv!

Kortom, als je wilt dat de twee Arnhemmers gaan winnen. Breng dan je stem uit!

Reacties

Reacties

Nieuws

Vitesse speelt gelijk tegen SC Heerenveen

foto: Vitesse

Vitesse heeft een punt overgehouden aan het eerste uitduel van het nieuwe seizoen. In het Abe Lenstra Stadion werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen SC Heerenveen.

image
Na zeven minuten voetbal stichtte Vitesse het eerste gevaar. Alexander Büttner slingerde een vrije trap voor het doel en vond het hoofd van Bryan Linssen, maar hij kopte rakelings over. SC Heerenveen kreeg even later twee mogelijkheden op een treffer. Eerst blokte Maikel van der Werff een inzet van Michel Vlap, enkele minuten daarna gooide Jake Clarke-Salter zich voor een schot van Sam Lammers.

image

Hierna was het weer de beurt aan Vitesse. Navarone Foor pompte de bal in het zestienmetergebied, maar de kopbal van Clarke-Salter werd ternauwernood gepakt door SC Heerenveen-goalie Warner Hahn. Een minuut hierna speelde Vyacheslav Karavaev twee man uit, waarna de bal bij Roy Beerens belandde. Hahn stond echter goed op te letten en bracht redding op een hard schot van Beerens. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Michel Vlap, die na iets minder dan een half uur voetbal een voorzet van Kik Pierie achter Eduardo werkte: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

image

Ook in het tweede bedrijf was de eerste kans voor Vitesse. Linssen legde de bal panklaar voor Tim Matavz, maar de spits mikte over. Vervolgens kwamen de Arnhemmers via een eigen doelpunt van Dave Bulthuis bijna op gelijke hoogte. Hahn tikte de bal echter net voor de doellijn weg en voorkwam zo een doelpunt.

image

Vitesse drukte door en kwam steeds dichter bij een treffer. Een voorzet van Büttner werd van richting veranderd, waarna Matavz zijn voet er tegenaan wist te zetten, maar zijn poging ketste via de paal terug het veld in. Een kwartier daarna was het wél raak. Beerens zocht en vond Matavz, die Hahn vervolgens kansloos liet door de bal via de onderkant van de lat tegen de touwen te koppen: 1-1. In de laatste minuut van de officiële speeltijd greep Vitesse nog bijna de volle buit, maar Oussama Darfalou kopte in een kansrijke positie naast.

image

Volgende week zondag 26 augustus staat er wederom een uitwedstrijd voor Vitesse op het programma. In Alkmaar is AZ dan de tegenstander (aanvang 16.45 uur). Tickets voor deze wedstrijd zijn te koop via Vitesse.nl/tickets.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Dutch Domino Team verpulvert het oude record!

Zaterdag middag rond 13:00 zijn in Arnhem precies 218.589 dominosteentjes omgevallen. Dit betekent een nieuw Nederlands amateur record! Het Dutch Domino Team is een week bezig geweest met het neerzetten van 222.222 dominosteentjes, die vandaag bijna allemaal zijn omgevallen. In ongeveer 15 minuten zijn zo goed als alle projecten foutloos gevallen. Het team kijkt terug op een geslaagd evenement.

Meer dan 100 toeschouwers

Meer dan 100 toeschouwers waren getuige van wereldwijd het op één na grootste domino evenement van 2018. Er stonden ruim 222 duizend steentjes opgesteld met het thema ‘Wildlife’. Verschillende dieren van alle continenten werden uitgebeeld in duizenden dominostenen. Enkel bij het project ‘Beren’ bleven ongeveer 2000 steentjes staan, verder vielen alle dieren nagenoeg precies volgens plan. Zo vielen er bijvoorbeeld een panda, een vos, de volledige Big 5 en een grote rivier met piranha’s van de eerste tot de laatste steen perfect. Na het precies uittellen van de overgebleven stenen kwam de ontlading, maar liefst 218.589 steentjes waren uiteindelijk omgevallen. Dit betekent dat het Dutch Domino Team het Nederlands amateur record domino heeft aangescherpt met ruim tachtig duizend steentjes.

Weer opruimen

Langzaam maar zeker zal Sporthal Kermisland van Sportbedrijf Arnhem weer veranderen in een normale sporthal. Het team zal morgen alle steentjes op kleur sorteren en alle attributen worden zorgvuldig bewaard voor volgend jaar. Hoe het project er dan uit gaat zien, weet het team nog niet. ‘Het enige dat we nu al voor volgend jaar weten, is dat er nóg meer steentjes moeten komen te staan!’ zegt Wim van Otterdijk van het Dutch Domino Team. Het team gaat nu eerst opruimen en uitrusten van een inspannende week. Binnenkort zal de video van het project worden gedeeld op de social media kanalen van het Dutch Domino Team.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vergeten Nederlanders krijgen gehoor op Indische Achtererf in Openlucht Museum

foto: Openluchtmuseum

Op zaterdag 18 augustus is er een speciaal programma op het Indisch Achtererf van het Openlucht Museum. Daar zal stichting Teman Teman Sehati vertegenwoordigd zijn vol met verhalen over ouderen die door de Nederlandse staat zijn vergeten en een grote pan met nasi goreng.

Toen Indonesië in 1949 onafhankelijk werd en alle Indische Nederlanders naar Nederland vertrokken, bleef er een grote groep indo’s achter. Deze Nederlanders in Nederlands-Indië geboren voelen zich Nederlander, spreken Nederlands, maar worden niet door de staat erkend. Deze achtergebleven groep leeft in bittere armoede. Arnhemmer Francine Tammeling geeft met haar stichting hoop aan deze groep mensen. Ze regelt geld en spullen zodat deze groep verder kan leven.

Stichting Teman Teman Sehati

Arnhemmer Francine Tammeling zet zich met haar stichting Teman Teman Sehati al ruim 16 jaar in voor de ouderen in en rondom Bandung en Jakarta. “Ik neem altijd naaispullen mee voor een paar dames. Daar maken zij weer tasjes en pannenlappen van. Die koop ik weer van ze, zodat ze een beetje geld hebben.” laat Francine weten aan Omroep Max. Zo heeft een aantal ouderen een nieuw huis nodig en is medische zorg onbetaalbaar. Ruim 80 ouderen hebben dringend hulp nodig.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair