Connect with us
Korenkwartier

Nieuws

PVV steunt actie Pegida bij moskee niet

Aya Sofia moskee
Pegida wil varkensvlees braden bij de Aya Sofya-moskee. - Foto: Google StreetView

Pegida krijgt geen steun van de PVV in Arnhem voor hun actie om bij de Aya Sofya-moskee varkensvlees te gaan braden. Fractieleider Coen Verheij zegt dat hij geen reden ziet om hieraan mee te werken. “Het is een provocerende actie.”

Politiek

Iedere groepering is vrij om te demonstreren, erkent Verheij. “Ook om te provoceren.” Maar hij heeft geen plan om mee te barbecueën bij het gebedshuis in Klarendal. “Wij zouden graag zien dat de moskeeën in Arnhem zouden worden gesloten. Maar we sluiten ons niet aan bij andere groeperingen. Wij bestrijden de islam op een politieke manier.”

Het is een demonstratie op een provocerende manier, concludeert Verheij. “Ik denk dat iedereen dat zo ziet.” Wel wil hij alle moskeeën in Arnhem sluiten, of ze nou geld uit de Golfstaten krijgen of niet. “De islam is er in één vorm”, stelt de PVV-fractieleider. “Die zien wij als bron van radicalisering op zich.”

(Tekst gaat verder na de video.)

De omstreden barbecue moet plaatsvinden op 5 juni van dit jaar. Er is dan alleen varkensvlees toegestaan. De islam ziet dergelijk vlees als onrein. De gemeente buigt zich nog over een vergunning voor het evenement.

De voorzitter van de stichting achter de moskee vindt de actie een bijzonder slecht plan. Dat liet hij eerder aan Omroep Gelderland weten. “De ideeën van Pegida zijn bekend; dit kan niet. Dit is abnormaler dan abnormaal. Als zij dit gaan doen, dan ontstaat er conflict met onze mensen. Daar kun je op wachten.”

Reacties

Reacties

Nieuws

Maandag staking bussen voor onbepaalde tijd!

trolleybussen
Foto: Provincie Gelderland
Maandag kunnen OV reizigers hun borst nat maken. Want vanaf maandag wordt er voor onbepaalde tijd gestaakt! De Arriva-trein rijdt wel van Winterswijk naar Arnhem, Breng-trein van Arnhem – Doetinchem gaat mogelijk niet rijden. Keolis bussen (Veluwen en Noord-Achterhoek) Breng en Syntus rijden niet. Maar de Arriva-bussen rijden weer wel!

Het is weer feest in OV land! Want vakbond FNV heeft een staking voor onbepaalde tijd aangekondigd. De bond en werkgevers  zijn niet steeds niet tot overeenstemming gekomen over een nieuwe cao Openbaar Vervoer (OV). Maar niet alle buschauffeurs gaan staken. Want Arriva valt onder een andere cao.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderfeestje? Vergeet de ballenbak van Mc Donalds en ga lekker naar de film!

Foto: Pixabay

Vele kinderfeestjes zijn versleten in de ballenbak van Mc Donalds… Maar denk eens aan die momenten dat één van die kids moest spugen in de ballenbak na een Happy Meal! Daarnaast was het een ramp om je kinderen uit te krijgen! Tegenwoordig kun je heel makkelijk je kinderen vermaken bij Pathé. Geen gedoe en vooral veel gemak! 

Vervang de ballenbak voor een bioscoopfilm en een happy meal voor een Kinds Combo en je hebt het vernieuwde kinderfeestje! Want met een Pathé Filmfeestje kunnen kinderen t/m 11 jaar hun verjaardag in de bioscoop komen vieren met hun vriendjes en vriendinnetjes! Naast een leuke ontvangst en een cadeautje voor de jarige, zien zij de gekozen film vanaf de mooiste plekken in de zaal en kan er een Kids Combo worden besteld. Een Kids Combo bestaat uit een doosje met daarin een drankje zonder prik, zoete of zoute popcorn, snoep en een cadeautje. De Kids Combo is speciaal samengesteld voor kinderen en is verkrijgbaar in de shop.

 Geen zin om nog moeilijk te doen voor een kinderfeestje? Reserveer het filmfeestje via de site van Pathé en vier de verjaardag op z’n best!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

En de winnaar van het Gouden Hert is…..

foto: IHVA
Dinsdag zijn de eerste Gouden Herten uitgereikt! De nieuwste filmprijs is een tegenhanger van de Gouden Kalf en is alleen bedoeld voor Gelderse filmmakers. De eerste prijzen zijn uitgereikt aan Ben Brand, Sil van der Woerd en Daniël Bakker. De prijzen zijn in het nieuwe Focus Filmtheater uitgereikt.

Even was er onduidelijkheid waarom opeens het hert op Willemsplein in het Goud was. Maar onze collega’s van de Gelderlander wisten gelijk de dader te traceren, namelijk het Gelderse Doek. Zij reikten dinsdag avond een prijs uit voor beste korte film, beste lange film en

Beste lange film

De in Arnhem geboren Ben Brand won ‘Beste lange film’ met ‘Vind die domme trut en gooi haar in de rivier’.

Beste korte film

De film ‘Groei’ van Sil van der Woerd won in catagorie ‘Beste korte film’. Sil studeerde op ArtEZ in Arnhem en slaagde in 2015 cum laude af.

Beste studentenfilm

Student Daniël Bakker wist de Gouden Hert te veroveren voor ‘Beste studentenfilm’ met de film ‘Touch the Leather’.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair