Connect with us
Korenkwartier

Nieuws

Stadsblokkenwerf wil weer kraan bij voormalige ASM-haven

kraan ASM
De kraan bij de ASM-werf in de jaren 60 - Foto: Stadsblokkenwerf

De stichting Stadsblokkenwerf wil een 25 meter hoge kraan restaureren en bij de vroegere ASM-haven neerzetten. Daarvoor begint ze een sponsoractie. Die begint zondag.

De kinderen van de laatste directeur Prins van de Arnhemse Scheepsbouw Maatschappij zullen dan een vorstelijk startbedrag doneren. Carnaval vereniging de Onganse heeft ook een royaal gebaar gemaakt met  5.000 euro.

Zichtbaar

Het is altijd een wens van de Stadsblokkenwerf geweest om een grote Werfkraan terug te plaatsen op het voormalige ASM-terrein. Met een Werfkraan maken we industrieel erfgoed weer zichtbaar, zegt de stichting op haar website. “Een mooie herinnering aan de ooit grootste werkgever van de stad. Daarnaast kunnen we de kraan natuurlijk inzetten voor scheepsreparaties op onze werf.”

Daarom hebben ze een oude Werfkraan in Angeren aangekocht. Deze kraan moet nu gedemonteerd, vervoerd en weer opgebouwd worden in Arnhem. “Dat klinkt eenvoudig, maar het gaat om 50 ton staal met grote afmetingen. De kraan is 25 meter hoog en heeft een giek van 38 meter lang. Vervoer over de weg is geen optie vanwege het gewicht en de afmetingen van de onderdelen.”

Specialisten

Het vervoer van de kraan moet dus over water. En voor het demonteren, vervoeren en lossen van de kraanonderdelen, moet de stichting beroep doen op gespecialiseerde bedrijven. Als de kraan eenmaal op ons terrein staat, start de restauratie en conservering van de kraan door vrijwilligers van de Stadsblokkenwerf. In een tweede fase wordt de kraan weer operationeel gemaakt.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Maandag staking bussen voor onbepaalde tijd!

trolleybussen
Foto: Provincie Gelderland
Maandag kunnen OV reizigers hun borst nat maken. Want vanaf maandag wordt er voor onbepaalde tijd gestaakt! De Arriva-trein rijdt wel van Winterswijk naar Arnhem, Breng-trein van Arnhem – Doetinchem gaat mogelijk niet rijden. Keolis bussen (Veluwen en Noord-Achterhoek) Breng en Syntus rijden niet. Maar de Arriva-bussen rijden weer wel!

Het is weer feest in OV land! Want vakbond FNV heeft een staking voor onbepaalde tijd aangekondigd. De bond en werkgevers  zijn niet steeds niet tot overeenstemming gekomen over een nieuwe cao Openbaar Vervoer (OV). Maar niet alle buschauffeurs gaan staken. Want Arriva valt onder een andere cao.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderfeestje? Vergeet de ballenbak van Mc Donalds en ga lekker naar de film!

Foto: Pixabay

Vele kinderfeestjes zijn versleten in de ballenbak van Mc Donalds… Maar denk eens aan die momenten dat één van die kids moest spugen in de ballenbak na een Happy Meal! Daarnaast was het een ramp om je kinderen uit te krijgen! Tegenwoordig kun je heel makkelijk je kinderen vermaken bij Pathé. Geen gedoe en vooral veel gemak! 

Vervang de ballenbak voor een bioscoopfilm en een happy meal voor een Kinds Combo en je hebt het vernieuwde kinderfeestje! Want met een Pathé Filmfeestje kunnen kinderen t/m 11 jaar hun verjaardag in de bioscoop komen vieren met hun vriendjes en vriendinnetjes! Naast een leuke ontvangst en een cadeautje voor de jarige, zien zij de gekozen film vanaf de mooiste plekken in de zaal en kan er een Kids Combo worden besteld. Een Kids Combo bestaat uit een doosje met daarin een drankje zonder prik, zoete of zoute popcorn, snoep en een cadeautje. De Kids Combo is speciaal samengesteld voor kinderen en is verkrijgbaar in de shop.

 Geen zin om nog moeilijk te doen voor een kinderfeestje? Reserveer het filmfeestje via de site van Pathé en vier de verjaardag op z’n best!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

En de winnaar van het Gouden Hert is…..

foto: IHVA
Dinsdag zijn de eerste Gouden Herten uitgereikt! De nieuwste filmprijs is een tegenhanger van de Gouden Kalf en is alleen bedoeld voor Gelderse filmmakers. De eerste prijzen zijn uitgereikt aan Ben Brand, Sil van der Woerd en Daniël Bakker. De prijzen zijn in het nieuwe Focus Filmtheater uitgereikt.

Even was er onduidelijkheid waarom opeens het hert op Willemsplein in het Goud was. Maar onze collega’s van de Gelderlander wisten gelijk de dader te traceren, namelijk het Gelderse Doek. Zij reikten dinsdag avond een prijs uit voor beste korte film, beste lange film en

Beste lange film

De in Arnhem geboren Ben Brand won ‘Beste lange film’ met ‘Vind die domme trut en gooi haar in de rivier’.

Beste korte film

De film ‘Groei’ van Sil van der Woerd won in catagorie ‘Beste korte film’. Sil studeerde op ArtEZ in Arnhem en slaagde in 2015 cum laude af.

Beste studentenfilm

Student Daniël Bakker wist de Gouden Hert te veroveren voor ‘Beste studentenfilm’ met de film ‘Touch the Leather’.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair