Connect with us
Korenkwartier

Nieuws

Clown valt kinderen lastig in Presikhaaf

horrorclown
Afbeelding ter illustratie. - Foto: Graeme McLean (CC)

Een clown heeft kinderen in de buurt van de Staverdenstraat in Presikhaaf lastiggevallen. De politie kreeg zondag aan het eind van de middag deze melding. Agenten zijn samen met de brandweer op zoek.

De brandweer is met een warmtebeeldcamera in de buurt aan het zoeken naar de clown. De politie en de brandweer kammen het bos in de omgeving van de Engelenburgstraat en de Staverdenstraat uit. Daar zou de man zich schuilhouden.

Via Burgernet kregen omwonenden een getuigenoproep. Het is volgens buurtbewoners niet de eerste keer dat man zich in deze buurt is. De man zou zich drie uur lang bij de kinderen hebben opgehouden.

Zondagavond was de clown nog niet gevonden. De Telegraaf meldt dat de verklede man met een mes zou hebben gezwaaid naar de kinderen. Buurtbewoners uit de wijk Presikhaaf, die zich aan het eind van de middag bij de politieafzetting hadden verzameld, weten dat de ’horrorclown’ tenminste elf kinderen de stuipen op het lijf heeft gejaagd.

Gillend van angst

“Ik hoorde dat een meisje gillend van angst thuis kwam. Ze durft nu de deur niet meer uit omdat clowns altijd leuk en vrolijk zijn en niet met messen rondzwaaien”, aldus een bewoner uit de directe omgeving van de speeltuin aan de Engelenburgstraat tegen de krant. Volgens medebewoners zou de clown al eens eerder bij de bosjes naast de speeltuin hebben rondgehangen.

Volgens politiewoordvoerder Simen Klok was er sprake van een dreigende situatie. „De aangiften bevatten geen zedencomponenten, waardoor we niet van een ’kinderlokker’ spreken”, meldt hij De Telegraaf. „Maar we hebben de zaak – vanwege het dreigende karakter – meteen serieus opgepakt en zijn met flink wat manschappen ter plekke gegaan.”

Reacties

Reacties

Nieuws

Maandag staking bussen voor onbepaalde tijd!

trolleybussen
Foto: Provincie Gelderland
Maandag kunnen OV reizigers hun borst nat maken. Want vanaf maandag wordt er voor onbepaalde tijd gestaakt! De Arriva-trein rijdt wel van Winterswijk naar Arnhem, Breng-trein van Arnhem – Doetinchem gaat mogelijk niet rijden. Keolis bussen (Veluwen en Noord-Achterhoek) Breng en Syntus rijden niet. Maar de Arriva-bussen rijden weer wel!

Het is weer feest in OV land! Want vakbond FNV heeft een staking voor onbepaalde tijd aangekondigd. De bond en werkgevers  zijn niet steeds niet tot overeenstemming gekomen over een nieuwe cao Openbaar Vervoer (OV). Maar niet alle buschauffeurs gaan staken. Want Arriva valt onder een andere cao.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderfeestje? Vergeet de ballenbak van Mc Donalds en ga lekker naar de film!

Foto: Pixabay

Vele kinderfeestjes zijn versleten in de ballenbak van Mc Donalds… Maar denk eens aan die momenten dat één van die kids moest spugen in de ballenbak na een Happy Meal! Daarnaast was het een ramp om je kinderen uit te krijgen! Tegenwoordig kun je heel makkelijk je kinderen vermaken bij Pathé. Geen gedoe en vooral veel gemak! 

Vervang de ballenbak voor een bioscoopfilm en een happy meal voor een Kinds Combo en je hebt het vernieuwde kinderfeestje! Want met een Pathé Filmfeestje kunnen kinderen t/m 11 jaar hun verjaardag in de bioscoop komen vieren met hun vriendjes en vriendinnetjes! Naast een leuke ontvangst en een cadeautje voor de jarige, zien zij de gekozen film vanaf de mooiste plekken in de zaal en kan er een Kids Combo worden besteld. Een Kids Combo bestaat uit een doosje met daarin een drankje zonder prik, zoete of zoute popcorn, snoep en een cadeautje. De Kids Combo is speciaal samengesteld voor kinderen en is verkrijgbaar in de shop.

 Geen zin om nog moeilijk te doen voor een kinderfeestje? Reserveer het filmfeestje via de site van Pathé en vier de verjaardag op z’n best!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

En de winnaar van het Gouden Hert is…..

foto: IHVA
Dinsdag zijn de eerste Gouden Herten uitgereikt! De nieuwste filmprijs is een tegenhanger van de Gouden Kalf en is alleen bedoeld voor Gelderse filmmakers. De eerste prijzen zijn uitgereikt aan Ben Brand, Sil van der Woerd en Daniël Bakker. De prijzen zijn in het nieuwe Focus Filmtheater uitgereikt.

Even was er onduidelijkheid waarom opeens het hert op Willemsplein in het Goud was. Maar onze collega’s van de Gelderlander wisten gelijk de dader te traceren, namelijk het Gelderse Doek. Zij reikten dinsdag avond een prijs uit voor beste korte film, beste lange film en

Beste lange film

De in Arnhem geboren Ben Brand won ‘Beste lange film’ met ‘Vind die domme trut en gooi haar in de rivier’.

Beste korte film

De film ‘Groei’ van Sil van der Woerd won in catagorie ‘Beste korte film’. Sil studeerde op ArtEZ in Arnhem en slaagde in 2015 cum laude af.

Beste studentenfilm

Student Daniël Bakker wist de Gouden Hert te veroveren voor ‘Beste studentenfilm’ met de film ‘Touch the Leather’.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair