Connect with us
Korenkwartier

Nieuws

De Markt is meer dan alleen de warenmarkt

foto: De Staat

De warenmarkt wordt in de zomer naast de Markt ook overgenomen door de ondernemers rondom de Markt. Zij plaatsen namelijk hun terras daar steeds meer. Zo ook de vorig jaar geopende De Staat, zij begonnen de Markt te veroveren. Maar de Markt moet volgens de ondernemer meer zijn dan alleen een lege plein. Het moet meer leven… 

De STAAT maakt met verse producten lekkere gerechten met invloeden van over de hele wereld. Sinds de verbouwing van het Marktplein, vind iedere vrijdag en zaterdag de warenmarkt plaats op de Markt. Een mooie toevoeging zijn de terrassen die ook op het plein mogen staan. Een zonterras met uitzicht op de fonteinen moet volgens ondernemers Mathijs Gielen en Lisanne Fioole het plein een extra beleving geven. “Vooral op zonnige dagen is het een fijne plek waar kinderen kunnen spelen in de fonteinen en de ouders op het terras neer kunnen ploffen. Een fantastisch plein waar steeds meer leuke evenementen plaats vinden naast alle nieuwe horeca activiteiten die er zijn bijgekomen!”. Aldus Mathijs Gielen en Lisanne Fioole.

Meer evenementen

Niet wil het stel zich alleen focussen op een terras op het plein. Ook willen ze meer evenementen naar het plein trekken die ervoor zorgt dat er meer levendigheid komt op het plein met de ondernemers. Denk hierbij aan evenementen zoals boekenmarkten, etc. Mensen die iets leuks willen doen op het plein, kunnen contact opnemen met Matthijs.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Maandag staking bussen voor onbepaalde tijd!

trolleybussen
Foto: Provincie Gelderland
Maandag kunnen OV reizigers hun borst nat maken. Want vanaf maandag wordt er voor onbepaalde tijd gestaakt! De Arriva-trein rijdt wel van Winterswijk naar Arnhem, Breng-trein van Arnhem – Doetinchem gaat mogelijk niet rijden. Keolis bussen (Veluwen en Noord-Achterhoek) Breng en Syntus rijden niet. Maar de Arriva-bussen rijden weer wel!

Het is weer feest in OV land! Want vakbond FNV heeft een staking voor onbepaalde tijd aangekondigd. De bond en werkgevers  zijn niet steeds niet tot overeenstemming gekomen over een nieuwe cao Openbaar Vervoer (OV). Maar niet alle buschauffeurs gaan staken. Want Arriva valt onder een andere cao.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderfeestje? Vergeet de ballenbak van Mc Donalds en ga lekker naar de film!

Foto: Pixabay

Vele kinderfeestjes zijn versleten in de ballenbak van Mc Donalds… Maar denk eens aan die momenten dat één van die kids moest spugen in de ballenbak na een Happy Meal! Daarnaast was het een ramp om je kinderen uit te krijgen! Tegenwoordig kun je heel makkelijk je kinderen vermaken bij Pathé. Geen gedoe en vooral veel gemak! 

Vervang de ballenbak voor een bioscoopfilm en een happy meal voor een Kinds Combo en je hebt het vernieuwde kinderfeestje! Want met een Pathé Filmfeestje kunnen kinderen t/m 11 jaar hun verjaardag in de bioscoop komen vieren met hun vriendjes en vriendinnetjes! Naast een leuke ontvangst en een cadeautje voor de jarige, zien zij de gekozen film vanaf de mooiste plekken in de zaal en kan er een Kids Combo worden besteld. Een Kids Combo bestaat uit een doosje met daarin een drankje zonder prik, zoete of zoute popcorn, snoep en een cadeautje. De Kids Combo is speciaal samengesteld voor kinderen en is verkrijgbaar in de shop.

 Geen zin om nog moeilijk te doen voor een kinderfeestje? Reserveer het filmfeestje via de site van Pathé en vier de verjaardag op z’n best!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

En de winnaar van het Gouden Hert is…..

foto: IHVA
Dinsdag zijn de eerste Gouden Herten uitgereikt! De nieuwste filmprijs is een tegenhanger van de Gouden Kalf en is alleen bedoeld voor Gelderse filmmakers. De eerste prijzen zijn uitgereikt aan Ben Brand, Sil van der Woerd en Daniël Bakker. De prijzen zijn in het nieuwe Focus Filmtheater uitgereikt.

Even was er onduidelijkheid waarom opeens het hert op Willemsplein in het Goud was. Maar onze collega’s van de Gelderlander wisten gelijk de dader te traceren, namelijk het Gelderse Doek. Zij reikten dinsdag avond een prijs uit voor beste korte film, beste lange film en

Beste lange film

De in Arnhem geboren Ben Brand won ‘Beste lange film’ met ‘Vind die domme trut en gooi haar in de rivier’.

Beste korte film

De film ‘Groei’ van Sil van der Woerd won in catagorie ‘Beste korte film’. Sil studeerde op ArtEZ in Arnhem en slaagde in 2015 cum laude af.

Beste studentenfilm

Student Daniël Bakker wist de Gouden Hert te veroveren voor ‘Beste studentenfilm’ met de film ‘Touch the Leather’.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair