Connect with us
Korenkwartier

Nieuws

Openluchtmuseum krijgt European Design Award

foto: Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft samen met Kossmann.dejong de zilveren European Design award ontvangen voor de presentatie ‘Canon van Nederland’ die sinds september 2017 open is voor publiek. Een bijzondere toekenning voor het museum in Arnhem.

Lovend juryrapport

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft zaterdag 2 juni in Oslo een zilveren award ontvangen tijdens het European Design Festival. De Canon van Nederland, de meest recente presentatie van het museum, heeft de award toegekend gekregen vanwege het bijzondere en originele ontwerp waardoor de bezoeker de geschiedenis van Nederland letterlijk in stapt en ervaart. Het is de tweede internationale award die wordt toegekend aan de ‘Canon van Nederland’. Onlangs ontving het museum de internationale award bij de Museums + Heritage awards in Londen. Deze award is een prestigieuze prijs binnen de internationale culturele sector.

European Design Award

Sinds 2007 beoordeelt een commissie, bestaande uit journalisten, redacteuren en academici, jaarlijks de beste voorbeelden van communicatieontwerpen. De European Design Awards sluiten elk jaar aan bij een festival in een andere stad, in aanloop naar de prijsuitreiking. Het is voor het eerst dat het Nederlands Openluchtmuseum een dergelijke award ontvangt.

Erkenning

“Het is een mooie erkenning voor het museum en alle mensen die eraan hebben mee gewerkt”, aldus Joop Bergevoet, manager Commerciële Zaken van het Nederlands Openluchtmuseum. “Het is tevens een bevestiging dat de Canon van Nederland een unieke presentatie is, die verschillende aspecten bij elkaar brengt. Ontwerp en inhoud zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd en het resultaat is er! We zijn er ongelooflijk trots op”, aldus Bergevoet.

Reacties

Reacties

Nieuws

Maandag staking bussen voor onbepaalde tijd!

trolleybussen
Foto: Provincie Gelderland
Maandag kunnen OV reizigers hun borst nat maken. Want vanaf maandag wordt er voor onbepaalde tijd gestaakt! De Arriva-trein rijdt wel van Winterswijk naar Arnhem, Breng-trein van Arnhem – Doetinchem gaat mogelijk niet rijden. Keolis bussen (Veluwen en Noord-Achterhoek) Breng en Syntus rijden niet. Maar de Arriva-bussen rijden weer wel!

Het is weer feest in OV land! Want vakbond FNV heeft een staking voor onbepaalde tijd aangekondigd. De bond en werkgevers  zijn niet steeds niet tot overeenstemming gekomen over een nieuwe cao Openbaar Vervoer (OV). Maar niet alle buschauffeurs gaan staken. Want Arriva valt onder een andere cao.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderfeestje? Vergeet de ballenbak van Mc Donalds en ga lekker naar de film!

Foto: Pixabay

Vele kinderfeestjes zijn versleten in de ballenbak van Mc Donalds… Maar denk eens aan die momenten dat één van die kids moest spugen in de ballenbak na een Happy Meal! Daarnaast was het een ramp om je kinderen uit te krijgen! Tegenwoordig kun je heel makkelijk je kinderen vermaken bij Pathé. Geen gedoe en vooral veel gemak! 

Vervang de ballenbak voor een bioscoopfilm en een happy meal voor een Kinds Combo en je hebt het vernieuwde kinderfeestje! Want met een Pathé Filmfeestje kunnen kinderen t/m 11 jaar hun verjaardag in de bioscoop komen vieren met hun vriendjes en vriendinnetjes! Naast een leuke ontvangst en een cadeautje voor de jarige, zien zij de gekozen film vanaf de mooiste plekken in de zaal en kan er een Kids Combo worden besteld. Een Kids Combo bestaat uit een doosje met daarin een drankje zonder prik, zoete of zoute popcorn, snoep en een cadeautje. De Kids Combo is speciaal samengesteld voor kinderen en is verkrijgbaar in de shop.

 Geen zin om nog moeilijk te doen voor een kinderfeestje? Reserveer het filmfeestje via de site van Pathé en vier de verjaardag op z’n best!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

En de winnaar van het Gouden Hert is…..

foto: IHVA
Dinsdag zijn de eerste Gouden Herten uitgereikt! De nieuwste filmprijs is een tegenhanger van de Gouden Kalf en is alleen bedoeld voor Gelderse filmmakers. De eerste prijzen zijn uitgereikt aan Ben Brand, Sil van der Woerd en Daniël Bakker. De prijzen zijn in het nieuwe Focus Filmtheater uitgereikt.

Even was er onduidelijkheid waarom opeens het hert op Willemsplein in het Goud was. Maar onze collega’s van de Gelderlander wisten gelijk de dader te traceren, namelijk het Gelderse Doek. Zij reikten dinsdag avond een prijs uit voor beste korte film, beste lange film en

Beste lange film

De in Arnhem geboren Ben Brand won ‘Beste lange film’ met ‘Vind die domme trut en gooi haar in de rivier’.

Beste korte film

De film ‘Groei’ van Sil van der Woerd won in catagorie ‘Beste korte film’. Sil studeerde op ArtEZ in Arnhem en slaagde in 2015 cum laude af.

Beste studentenfilm

Student Daniël Bakker wist de Gouden Hert te veroveren voor ‘Beste studentenfilm’ met de film ‘Touch the Leather’.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair