Connect with us

Nieuws

Gamers komen aan hun trekken bij ‘Show your pc build’

foto: Cooler Master

Speciaal voor de gaming en zelfbouw community organiseert Cooler Master samen met GIGABYTE- AORUS op 1 juli aanstaande, een dag om met de community samen te komen en elkaars PC te bewonderen. Neem je pc mee of kom een potje gamen en airsoften bij TeamGameZ Arnhem.

Neem je pc mee

Net als vorig jaar zullen er weer tafels beschikbaar zijn om je PC te showen. Daarbij heeft de organisatie gelet op de veiligheid “Er is voor camera toezicht gezorgd zodat je PC altijd veilig staat ook als je zelf bezig bent met een van de vele activiteiten. Naast camera toezicht is er maar één ingang die bewaakt zal worden door een beveiliger.” aldus de organistatie. Alle PC’s zijn welkom; van zelf gebouwde “Battlerigs” tot ouderwetse Chinese telramen. Maar er is natuurlijk nog veel meer te doen tijdens deze dag!

Waar online en offline elkaar ontmoeten!

Beleef de online game in het echt in de MasterArena. Eerst gamen op een custom CS:Go map om het vervolgens in het echt te beleven op het Airsoft veld. Daarnaast zullen er deze dag overclockers en modders zijn om al jouw vragen over het PC bouwen te beantwoorden en als je altijd al hebt willen weten hoe je kabels sleeved of toffee reviews maakt kan je een van de workshops volgen.

Neem het op tegen streamers!

Verder zullen er natuurlijk ook streamers aanwezig zijn waar je het live tegen op kan nemen, dus altijd al een keer live tegen je favoriete streamer willen spelen, ben erbij!

  • Mssh
  • Mathia
  • Koolein
  • Maxime MXM
  • TheJan11

Koolein zal tijdens deze dag zijn nieuwe Stream PC in elkaar gaan zetten, hij zou het tof vinden om dit samen met jullie uit de community te doen. Kom en help hem een handje zodat zijn volgende streams nog beter worden.

Workshops

Altijd al willen weten wat je nodig hebt om een YouTube kanaal te onderhouden of hoe jij je eerste pc bouwt? Volg dan een van de workshops waar je meer leert van de “tech’’ wereld.

Compu-lympics

Vol trots vertelt de organisatie over een nieuw top-game idee: “Heb je altijd al een olympische kampioen willen wanen? Maar meestal teveel tijd achter je PC of met je PC bezig geweest, nou vanaf nu kan het! Dit jaar organiseren we de eerste “Compu-lympics” waar iedereen aan mee kan doen, ongeacht leeftijd of fysieke gesteldheid.” De onderdelen bestaan uit:

  • Run the Hurd
  • Throw the Mother
  • Punch the Power
  • Spear the Key
  • Swing the Mouse

Durf jij de uitdaging aan? Kom naar het event, schrijf je in voor een van de vijf onderdelen of doe ze gewoon allemaal en ga voor een van de titels en wordt bekroond tot een van de Compu-lympics winnaars 2018!

Waar, waneer en hoe duur?

Locatie: TeamGameZ, Meijnerswijk 13

Wanneer: 1 juli 2018

Kosten: €6 online

Reacties

Reacties

Nieuws

Burgers’ Zoo heeft mangrovekwallen

Foto: Burgers' Zoo

In Burgers’ Mangrove zijn sinds kort mangrovekwallen te zien. Dit soort kwallen wordt in het Engels ‘upside-down jellyfish’ genoemd. Vrij vertaald: ‘ondersteboven kwallen’. Iedereen ziet wel eens kwallen zwemmen in de zee. Prachtige, belvormige dieren die al pompend rondzwemmen. Als je een kwal ondersteboven ziet liggen, is het op het strand. Dan zijn het dieren die gestrand zijn en al dood zijn. Bij de mangrovekwal werkt het anders.

Moestuin

Wat heeft een moestuin nu met kwallen te maken? Eigenlijk niets, maar wel bij mangrovekwallen. Kwallen vangen hun voedsel met de tentakels. Omdat mangrovekwallen op hun scherm liggen, steken de tentakels naar boven. Ook mangrovekwallen vangen zo voedsel, maar ze hebben nog een andere techniek om aan eten te komen. De bruine kleur van een mangrovekwal komt van de microscopisch kleine algjes die in de huid wonen. Net als bij koralen geven deze inwonende symbionten een deel van de suikers die ze produceren aan hun gastheer de kwal. Als je dan nog wat beter naar de tentakels van de mangrovekwal kijkt, zie je donkergroene vlekken. Dat zijn de ‘moestuintjes’ waar zeer hoge concentraties algen leven.

Modderwater

Juist die grote aanwezigheid van algen maakt het noodzakelijk dat de kwallen voldoende licht krijgen. De mangrovekwallen liggen in Burgers’ Mangrove in een poeltje van de zeewaterkreek. Dit poeltje blijft ook bij laag water vol met water staan. Alleen het water in het poeltje is vrij troebel door de fijne modder, waar de bodem van is gemaakt. De bodem is vrij ondiep. Met slechts twintig centimeter water komt er voldoende licht bij de kwallen. Om ze ook nog een beetje te helpen, worden ze in de vroege ochtend en late avond nog extra bijgelicht met speciale LED-lampen.

Kwallenkweek 

Kwallen hebben een bijzondere levenscyclus. Bij mangrovekwallen loost een mannelijke kwal de zaadjes in het water, deze bevruchten de eitjes van het vrouwtje in haar lijf. Het vrouwtje geeft later vrijzwemmende larfjes aan het water af. Dit larfje hecht zich aan substraat, zoals stenen, en groeit uit tot een ‘kwalpoliep’. Onder bepaalde omstandigheden zal dit poliepje een tweede type larfjes afsnoeren, zogenaamde ephyra-larfjes. Deze larfjes zijn eerst nog stervormig, maar groeien snel uit tot een miniatuurkwalletje. Juist dan beginnen ze al liggend op hun rug van het leven te genieten. Kwallen zijn enorm fragiele dieren. Daarom is het belangrijk om regelmatig voor aanwas te zorgen en kweken we ook achter de schermen mangrovekwallen. 

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Boekpresentatie Theo Janssen in Luxor Live

Jarenlang volgde Marcel van Roosmalen het Arnhemse voetbalfenomeen Theo Janssen, soms vol enthousiasme maar net zo vaak schoorvoetend, en schreef minutieus alles op wat hij zag, hoorde en meemaakte. Het resultaat is een voetbalboek zoals dat in de hele wereld niet bestaat, van een unieke schrijver over een unieke sporter. Het boek ‘Op pad met De Dikke Prins’ wordt deze avond gepresenteerd in de grote zaal van Luxor Live.

Theo Janssen en Marcel van Roosmalen blijkt een gouden combinatie. Marcel van Roosmalen Op pad met De Dikke Prins gaat over roken, frikandellen, Arnhem, Twente en tatoeages, over kots in een handtasje en af en toe zelfs over voetbal.

Marcel van Roosmalen

Marcel van Roosmalen (1968) is journalist, schrijver en columnist voor o.a. NRC, De Nieuws BV op Radio 1 en Hard gras. Van Roosmalen wordt gerekend tot de beste columnisten van dit moment. Voor ‘Je hebt het niet van mij’ ontving hij in 2006 de Nico Scheepmakerbeker voor het beste sportboek.

Zowel Marcel als Theo zijn aanwezig bij de presentatie. Meer informatie over het programma van deze avond volgt.

Tickets

Toegang tot de boekpresentatie van ‘Marcel van Roosmalen op pad met De Dikke Prins’ is gratis, maar er is een beperkt aantal van slechts 125 tickets beschikbaar. Wil je erbij zijn? Tickets zijn vanaf maandag 21 januari, om 17.00 uur aan de deurkassa van Luxor Live af te halen. Max. 2 tickets p.p. Eventueel resterende tickets komen dezelfde avond vanaf 20:00 uur in onze online ticketshop beschikbaar. Vooraf reserveren is niet mogelijk.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gele Kubus last van vandalisme

Maandag ochtend trof Workstation vandalisme aan bij de Gele Kubus. Zij plaatsten hierover een filmpje op hun sociale media.

De naastgelegen Workstation plaatste maandag ochtend een bericht over vandalisme bij de Gele Kubus. Daar hebben mensen planten uit de bakken gehaald en tegen de kubus gegooid. “Zo jammer dat er mensen zijn die niet van planten houden en denken dat je er werpspelletjes mee tegen de gele kubus moet doen…. ” aldus de Workstation.

Wie de planten heeft gegooid is nog onbekend. Wel komt vandalisme vaker voor in het gebied. Zo heeft Sonsbeek bezoekerscentrum regelmatig te maken met vandalisme.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair