Connect with us
Korenkwartier proeft

Nieuws

Gamers komen aan hun trekken bij ‘Show your pc build’

foto: Cooler Master

Speciaal voor de gaming en zelfbouw community organiseert Cooler Master samen met GIGABYTE- AORUS op 1 juli aanstaande, een dag om met de community samen te komen en elkaars PC te bewonderen. Neem je pc mee of kom een potje gamen en airsoften bij TeamGameZ Arnhem.

Neem je pc mee

Net als vorig jaar zullen er weer tafels beschikbaar zijn om je PC te showen. Daarbij heeft de organisatie gelet op de veiligheid “Er is voor camera toezicht gezorgd zodat je PC altijd veilig staat ook als je zelf bezig bent met een van de vele activiteiten. Naast camera toezicht is er maar één ingang die bewaakt zal worden door een beveiliger.” aldus de organistatie. Alle PC’s zijn welkom; van zelf gebouwde “Battlerigs” tot ouderwetse Chinese telramen. Maar er is natuurlijk nog veel meer te doen tijdens deze dag!

Waar online en offline elkaar ontmoeten!

Beleef de online game in het echt in de MasterArena. Eerst gamen op een custom CS:Go map om het vervolgens in het echt te beleven op het Airsoft veld. Daarnaast zullen er deze dag overclockers en modders zijn om al jouw vragen over het PC bouwen te beantwoorden en als je altijd al hebt willen weten hoe je kabels sleeved of toffee reviews maakt kan je een van de workshops volgen.

Neem het op tegen streamers!

Verder zullen er natuurlijk ook streamers aanwezig zijn waar je het live tegen op kan nemen, dus altijd al een keer live tegen je favoriete streamer willen spelen, ben erbij!

  • Mssh
  • Mathia
  • Koolein
  • Maxime MXM
  • TheJan11

Koolein zal tijdens deze dag zijn nieuwe Stream PC in elkaar gaan zetten, hij zou het tof vinden om dit samen met jullie uit de community te doen. Kom en help hem een handje zodat zijn volgende streams nog beter worden.

Workshops

Altijd al willen weten wat je nodig hebt om een YouTube kanaal te onderhouden of hoe jij je eerste pc bouwt? Volg dan een van de workshops waar je meer leert van de “tech’’ wereld.

Compu-lympics

Vol trots vertelt de organisatie over een nieuw top-game idee: “Heb je altijd al een olympische kampioen willen wanen? Maar meestal teveel tijd achter je PC of met je PC bezig geweest, nou vanaf nu kan het! Dit jaar organiseren we de eerste “Compu-lympics” waar iedereen aan mee kan doen, ongeacht leeftijd of fysieke gesteldheid.” De onderdelen bestaan uit:

  • Run the Hurd
  • Throw the Mother
  • Punch the Power
  • Spear the Key
  • Swing the Mouse

Durf jij de uitdaging aan? Kom naar het event, schrijf je in voor een van de vijf onderdelen of doe ze gewoon allemaal en ga voor een van de titels en wordt bekroond tot een van de Compu-lympics winnaars 2018!

Waar, waneer en hoe duur?

Locatie: TeamGameZ, Meijnerswijk 13

Wanneer: 1 juli 2018

Kosten: €6 online

Reacties

Reacties

Nieuws

Vergeten Nederlanders krijgen gehoor op Indische Achtererf in Openlucht Museum

foto: Openluchtmuseum

Op zaterdag 18 augustus is er een speciaal programma op het Indisch Achtererf van het Openlucht Museum. Daar zal stichting Teman Teman Sehati vertegenwoordigd zijn vol met verhalen over ouderen die door de Nederlandse staat zijn vergeten en een grote pan met nasi goreng.

Toen Indonesië in 1949 onafhankelijk werd en alle Indische Nederlanders naar Nederland vertrokken, bleef er een grote groep indo’s achter. Deze Nederlanders in Nederlands-Indië geboren voelen zich Nederlander, spreken Nederlands, maar worden niet door de staat erkend. Deze achtergebleven groep leeft in bittere armoede. Arnhemmer Francine Tammeling geeft met haar stichting hoop aan deze groep mensen. Ze regelt geld en spullen zodat deze groep verder kan leven.

Stichting Teman Teman Sehati

Arnhemmer Francine Tammeling zet zich met haar stichting Teman Teman Sehati al ruim 16 jaar in voor de ouderen in en rondom Bandung en Jakarta. “Ik neem altijd naaispullen mee voor een paar dames. Daar maken zij weer tasjes en pannenlappen van. Die koop ik weer van ze, zodat ze een beetje geld hebben.” laat Francine weten aan Omroep Max. Zo heeft een aantal ouderen een nieuw huis nodig en is medische zorg onbetaalbaar. Ruim 80 ouderen hebben dringend hulp nodig.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vitesse klaar voor Heerenveen

foto: Vitesse

Na de Europese uitschakeling wordt de focus van de selectie verlegd naar de Eredivisie. Zondag speelt Vitesse haar eerste uitwedstrijd van seizoen 2018|2019, vs sc Heerenveen.

Het verloren UEFA Europa League duel is niet in de koude kleren gaan zitten bij de spelers, zo vertelt Bryan Linssen: ‘’Ik slaap sowieso nooit goed na dit soort wedstrijden. Het is ongelofelijk zuur dat het Europees gezien nu over is, maar we moeten door. De knop moet om.’’

imageVertrouwen
De openingswedstrijd van de Eredivisie werd met ruime cijfers gewonnen van FC Groningen. Dat gegeven, in combinatie met het vertoonde spel in het tweeluik met FC Basel 1893, zorgt voor vertrouwen bij hoofdtrainer Leonid Slutskiy: ‘’We hebben karakter getoond en dat maakt mij trots. Ondanks dat we met een man minder op het veld stonden goed voetbal laten zien. Daarom heb ik vertrouwen in de wedstrijd tegen sc Heerenveen, waar we dan ook met een goed gevoel heen gaan.’’

imageAnalyse
Aanstaande tegenstander sc Heerenveen is tussen de Europese bedrijven door nauwkeurig geanalyseerd: ‘Ze hebben een goed team met veel verschillende kwaliteiten. Vorige week hebben ze, ondanks dat ze twee penalty’s tegen kregen, gewonnen bij PEC Zwolle. Belangrijke speler in dat duel was Thorsby. Hij is geschorst, wat een voordeel is voor ons. Vanaf vandaag gaat de knop om en ligt de focus op Heerenveen.’’

imageTerug in de tijd
In seizoen 2017|218 draaide de uitwedstrijd bij sc Heerenveen uit op een ruime overwinning voor de Arnhemmers. Destijds waren Milot Rashica, Tim Matavz, Navarone Foor én Bryan Linssen trefzeker. Op de vraag of hij aankomend weekend wederom het net gaat vinden is de nummer 11 hoopvol: ‘’Vorig jaar heb ik daar ook gescoord, hopelijk nu weer.’’

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Introdanser Jurrien Schobben geeft workshops op Lowlands

foto: Introdans

Arnhemmer Jurrien Schobben van Introdans staat dit weekend tussen de grote der aarde op Lowlands Festival. Hij geeft daar een dansworkshop op het festivalterrein.

Naast grote namen zoals Gorrilaz, N.E.R.D., De Staat, Blaudzun en Dua Lipa staat de Arnhemmer Jurrien Schobben dit weekend op het festivalterrein Lowlands. Hij geeft dit weekend klassieke dansworkshops op het festivalterrein. Zo is hij zaterdag en zondag te zien om 13:00 en 15:30 op het festivalterrein. Samen met oud Introdanser Karin Lambrechtse en balletstudio Danielle geeft hij als onderdeel van het Buitentheater 2x per dag een heuze balletbarre in de duwtent.

Lowlands

Meer dan 50.000 bezoekers komen langs het grote driedaagse festival in Biddinghuizen. Het is een festival bomvol muziek, theater, film, comedy, literatuur, straattheater, wetenschap en beeldende kunst. Lowlands biedt maar liefst twaalf podia voor 250+ acts en optredens.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair