Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Gamers komen aan hun trekken bij ‘Show your pc build’

foto: Cooler Master

Speciaal voor de gaming en zelfbouw community organiseert Cooler Master samen met GIGABYTE- AORUS op 1 juli aanstaande, een dag om met de community samen te komen en elkaars PC te bewonderen. Neem je pc mee of kom een potje gamen en airsoften bij TeamGameZ Arnhem.

Neem je pc mee

Net als vorig jaar zullen er weer tafels beschikbaar zijn om je PC te showen. Daarbij heeft de organisatie gelet op de veiligheid “Er is voor camera toezicht gezorgd zodat je PC altijd veilig staat ook als je zelf bezig bent met een van de vele activiteiten. Naast camera toezicht is er maar één ingang die bewaakt zal worden door een beveiliger.” aldus de organistatie. Alle PC’s zijn welkom; van zelf gebouwde “Battlerigs” tot ouderwetse Chinese telramen. Maar er is natuurlijk nog veel meer te doen tijdens deze dag!

Waar online en offline elkaar ontmoeten!

Beleef de online game in het echt in de MasterArena. Eerst gamen op een custom CS:Go map om het vervolgens in het echt te beleven op het Airsoft veld. Daarnaast zullen er deze dag overclockers en modders zijn om al jouw vragen over het PC bouwen te beantwoorden en als je altijd al hebt willen weten hoe je kabels sleeved of toffee reviews maakt kan je een van de workshops volgen.

Neem het op tegen streamers!

Verder zullen er natuurlijk ook streamers aanwezig zijn waar je het live tegen op kan nemen, dus altijd al een keer live tegen je favoriete streamer willen spelen, ben erbij!

  • Mssh
  • Mathia
  • Koolein
  • Maxime MXM
  • TheJan11

Koolein zal tijdens deze dag zijn nieuwe Stream PC in elkaar gaan zetten, hij zou het tof vinden om dit samen met jullie uit de community te doen. Kom en help hem een handje zodat zijn volgende streams nog beter worden.

Workshops

Altijd al willen weten wat je nodig hebt om een YouTube kanaal te onderhouden of hoe jij je eerste pc bouwt? Volg dan een van de workshops waar je meer leert van de “tech’’ wereld.

Compu-lympics

Vol trots vertelt de organisatie over een nieuw top-game idee: “Heb je altijd al een olympische kampioen willen wanen? Maar meestal teveel tijd achter je PC of met je PC bezig geweest, nou vanaf nu kan het! Dit jaar organiseren we de eerste “Compu-lympics” waar iedereen aan mee kan doen, ongeacht leeftijd of fysieke gesteldheid.” De onderdelen bestaan uit:

  • Run the Hurd
  • Throw the Mother
  • Punch the Power
  • Spear the Key
  • Swing the Mouse

Durf jij de uitdaging aan? Kom naar het event, schrijf je in voor een van de vijf onderdelen of doe ze gewoon allemaal en ga voor een van de titels en wordt bekroond tot een van de Compu-lympics winnaars 2018!

Waar, waneer en hoe duur?

Locatie: TeamGameZ, Meijnerswijk 13

Wanneer: 1 juli 2018

Kosten: €6 online

Reacties

Reacties

Nieuws

Intocht van Sinterklaas blijft alleen in het centrum

Sinterklaas heeft dit jaar gekozen om met de intocht alleen in het centrum te blijven. Hij kiest ervoor om op vier plekken een stop te houden om daar leuke activiteiten te hebben met de Arnhemse kinderen. Hiermee zal Sinterklaas niet meer met zijn gevolg door de Steenstraat gaan richting Klarendal.

Na zijn tocht vanuit Spanje vertrekt Sinterklaas vanaf de Rijnkade naar naar de Kadestraat, via de Oranjewachtstraat onder de Sabelpoort over de Markt, Turfstraat en Koningsstraat. Daar stopt hij op de Jonas Daniel Meijerplaats voor het eerst. Na zijn 1ste stop zal hij weer over de Koningsstraat, beekstraat, brouwersstraat eventjes stoppen op Brouwersplein. Na een pauze vol leuke activiteiten trekt hij de Dwingelstraat, Looiersstraat, Bovenbeekstraat, Doelenstraat, Jansplein waar hij een stop maakt op de Jansplaats / Jansplein. Nadat Sinterklaas een stop heeft gemaakt gaat hij over de Marienburgstraat, Vijzelstraat, Bakkerstraat, Boerenstraat, Weverstraat, Grote Oord, Jansstraat, Pauwstraat op waartoe hij een stop maakt op de Korenmarkt. Vanaf de Korenmarkt gaat hij naar de Hoogstraat, Rijnstraat, Kortestraat met als slot Rozet.

Rozet

In Rozet zal Sinterklaas de intocht afsluiten. Hoe de pauzes eruit gaan zien is nog eventjes een verrassing.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair