Connect with us
Korenkwartier

Nieuws

Saksen Weimar, zorgvilla op historisch grondgebied

foto: Villa Saksen Weimar

Op het oude Saksen Weimar Kazerne staat het pand van de Zorgvilla Saksen Weimar. De villa dateert uit de eind jaren 30 en is sinds juni 2015 in gebruik als zorgvilla. Zorgvilla Saksen Weimar ligt aan de noordkant van Arnhem, in een groene omgeving. De bewoners van de zorgvilla zijn in de buurt van het centrum en in de omgeving van het prachtige Sonsbeekpark, Nationaal park de Hoge Veluwe en vele andere bezienswaardigheden.

Echt thuis door persoonlijke zorg en aandacht

Het historische gebouw biedt met drie kleinschalige woongroepen, een unieke sfeer en een hoogwaardig woonomgeving. Iedere woongroep heeft een eigen entree en een sfeervolle woon- en eetkamer. Dat er veel liefde is voor de bewoners blijkt uit de toegewijde reactie van de locatiemanager.  “Ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen, vinden hier een stijlvolle, vertrouwde woonomgeving in een kleinschalige setting. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht door een vast team van betrokken professionals. Zij stellen de wensen en behoeften van onze bewoners centraal en doen er alles aan om te zorgen dat zij zich thuis voelen.” aldus locatiemanager Jeroen Horsting. ‘In Zorgvilla Saksen Weimar hebben ouderen met dementie recht op een menswaardig leven en persoonlijke aandacht. Huiselijkheid in een kleinschalige woonomgeving en 24-uurs begeleiding staan daarbij centraal. Mensen richten hun appartement in met eigen meubels, zodat het voelt als thuis. Herkenbare spullen zijn namelijk erg belangrijk voor iemand met dementie’.

Stepping Stones Home & Care

Villa Saksen Weimar is onderdeel van Stepping Stones Home & Care. “Wij bieden ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen een stijlvolle en huiselijke woonomgeving. Wij zijn gespecialiseerd in 24-uurs kwalitatief hoogstaande zorg voor ouderen met dementie.” aldus locatiemanager Horsting. Benieuwd naar zorgvilla Saksen Weimar? Kom gerust een kijkje nemen! Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking of rondleiding met relatiemanager Nathalie van der Burg via 088 – 113 20 00 of haar email. Meer informatie over zorgvilla Saksen Weimar vindt je op hun website.

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Maandag staking bussen voor onbepaalde tijd!

trolleybussen
Foto: Provincie Gelderland
Maandag kunnen OV reizigers hun borst nat maken. Want vanaf maandag wordt er voor onbepaalde tijd gestaakt! De Arriva-trein rijdt wel van Winterswijk naar Arnhem, Breng-trein van Arnhem – Doetinchem gaat mogelijk niet rijden. Keolis bussen (Veluwen en Noord-Achterhoek) Breng en Syntus rijden niet. Maar de Arriva-bussen rijden weer wel!

Het is weer feest in OV land! Want vakbond FNV heeft een staking voor onbepaalde tijd aangekondigd. De bond en werkgevers  zijn niet steeds niet tot overeenstemming gekomen over een nieuwe cao Openbaar Vervoer (OV). Maar niet alle buschauffeurs gaan staken. Want Arriva valt onder een andere cao.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderfeestje? Vergeet de ballenbak van Mc Donalds en ga lekker naar de film!

Foto: Pixabay

Vele kinderfeestjes zijn versleten in de ballenbak van Mc Donalds… Maar denk eens aan die momenten dat één van die kids moest spugen in de ballenbak na een Happy Meal! Daarnaast was het een ramp om je kinderen uit te krijgen! Tegenwoordig kun je heel makkelijk je kinderen vermaken bij Pathé. Geen gedoe en vooral veel gemak! 

Vervang de ballenbak voor een bioscoopfilm en een happy meal voor een Kinds Combo en je hebt het vernieuwde kinderfeestje! Want met een Pathé Filmfeestje kunnen kinderen t/m 11 jaar hun verjaardag in de bioscoop komen vieren met hun vriendjes en vriendinnetjes! Naast een leuke ontvangst en een cadeautje voor de jarige, zien zij de gekozen film vanaf de mooiste plekken in de zaal en kan er een Kids Combo worden besteld. Een Kids Combo bestaat uit een doosje met daarin een drankje zonder prik, zoete of zoute popcorn, snoep en een cadeautje. De Kids Combo is speciaal samengesteld voor kinderen en is verkrijgbaar in de shop.

 Geen zin om nog moeilijk te doen voor een kinderfeestje? Reserveer het filmfeestje via de site van Pathé en vier de verjaardag op z’n best!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

En de winnaar van het Gouden Hert is…..

foto: IHVA
Dinsdag zijn de eerste Gouden Herten uitgereikt! De nieuwste filmprijs is een tegenhanger van de Gouden Kalf en is alleen bedoeld voor Gelderse filmmakers. De eerste prijzen zijn uitgereikt aan Ben Brand, Sil van der Woerd en Daniël Bakker. De prijzen zijn in het nieuwe Focus Filmtheater uitgereikt.

Even was er onduidelijkheid waarom opeens het hert op Willemsplein in het Goud was. Maar onze collega’s van de Gelderlander wisten gelijk de dader te traceren, namelijk het Gelderse Doek. Zij reikten dinsdag avond een prijs uit voor beste korte film, beste lange film en

Beste lange film

De in Arnhem geboren Ben Brand won ‘Beste lange film’ met ‘Vind die domme trut en gooi haar in de rivier’.

Beste korte film

De film ‘Groei’ van Sil van der Woerd won in catagorie ‘Beste korte film’. Sil studeerde op ArtEZ in Arnhem en slaagde in 2015 cum laude af.

Beste studentenfilm

Student Daniël Bakker wist de Gouden Hert te veroveren voor ‘Beste studentenfilm’ met de film ‘Touch the Leather’.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair