Connect with us
Korenkwartier

Nieuws

VVD raadsleden kijken over schouder bij politie tijdens uitgaan

Foto: Rebin Maref

Zaterdag avond liepen twee VVD raadsleden met de wijkagent van de Korenmarkt mee. Ze liepen mee om te zien hoe de politie te werk gaat tijdens het stappen om een beter beeld te krijgen voor het beleid van de gemeente met betrekking tot het uitgaan.

‘Indrukwekkende nacht’

VVD raadsleden Karin Kalthoff en Rebin Maref liepen gisteren met wijkagent Joyce Veenvliet en haar collega’s mee van het Openbare Orde Team (OOT). Ze deden dit om een betere zicht te krijgen op de situatie tijdens het stappen in Arnhem. “Het is goed om zelf van dichtbij te kijken en te luisteren om goed poltiek beleid te voeren die de Arnhemmers en hun veiligheid ten goede komt” aldus raadslid Rebin Maref. De VVD raadslid was onder de indruk ” Het was een indrukwekkende nacht. Waar je het ene moment nog de agenten rustig en sfeer bevorderend zag rondlopen, moesten ze plotseling keihard ingrijpen omdat er ergens een conflict was om daarna weer rustig rond te lopen.”

In gesprek met bezoekers

Het OOT gaat vooraf aan de avond in gesprek met bezoekers. “Door puur en alleen in het begin van de avond een gesprek aan te gaan met bepaalde bezoekers voorkomen ze heel veel conlicten.” aldus de raadslid. Maar vooral was de raadslid onder de indruk van de samenwerking onderling. “We hadden ook een portofoon mee waardoor we met de communicerende agenten konden meeluisteren. Wat je dan ziet in combinatie met dat wat ik hoorde tijdens een arrestatie vergroot mijn respect voor de agenten alleen maar meer. Het beeld voor de mensen die erbij gaan staan is nogal chaotisch (blaffende hond, paarden en veel agenten) en hard. Als je dan op hun communcatiekanaal meeluistert hoor je dat er heel veel structuur zit het werk. Het is ongelofelijk knap om te zien dat je in een klein steegje met 50 beschonken mensen om je heen netjes en gecontroleerd meerdere arrestaties kunt uitvoeren.” vertelt Rebin Maref. “Als een team werken de agenten samen met de BOA, de beveiligers, de ondernemers en de bezoekers om de Korenmarkt veilig te houden voor de mensen die daar zijn voor de gezelligheid die we als Arnhem bieden.”

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Maandag staking bussen voor onbepaalde tijd!

trolleybussen
Foto: Provincie Gelderland
Maandag kunnen OV reizigers hun borst nat maken. Want vanaf maandag wordt er voor onbepaalde tijd gestaakt! De Arriva-trein rijdt wel van Winterswijk naar Arnhem, Breng-trein van Arnhem – Doetinchem gaat mogelijk niet rijden. Keolis bussen (Veluwen en Noord-Achterhoek) Breng en Syntus rijden niet. Maar de Arriva-bussen rijden weer wel!

Het is weer feest in OV land! Want vakbond FNV heeft een staking voor onbepaalde tijd aangekondigd. De bond en werkgevers  zijn niet steeds niet tot overeenstemming gekomen over een nieuwe cao Openbaar Vervoer (OV). Maar niet alle buschauffeurs gaan staken. Want Arriva valt onder een andere cao.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderfeestje? Vergeet de ballenbak van Mc Donalds en ga lekker naar de film!

Foto: Pixabay

Vele kinderfeestjes zijn versleten in de ballenbak van Mc Donalds… Maar denk eens aan die momenten dat één van die kids moest spugen in de ballenbak na een Happy Meal! Daarnaast was het een ramp om je kinderen uit te krijgen! Tegenwoordig kun je heel makkelijk je kinderen vermaken bij Pathé. Geen gedoe en vooral veel gemak! 

Vervang de ballenbak voor een bioscoopfilm en een happy meal voor een Kinds Combo en je hebt het vernieuwde kinderfeestje! Want met een Pathé Filmfeestje kunnen kinderen t/m 11 jaar hun verjaardag in de bioscoop komen vieren met hun vriendjes en vriendinnetjes! Naast een leuke ontvangst en een cadeautje voor de jarige, zien zij de gekozen film vanaf de mooiste plekken in de zaal en kan er een Kids Combo worden besteld. Een Kids Combo bestaat uit een doosje met daarin een drankje zonder prik, zoete of zoute popcorn, snoep en een cadeautje. De Kids Combo is speciaal samengesteld voor kinderen en is verkrijgbaar in de shop.

 Geen zin om nog moeilijk te doen voor een kinderfeestje? Reserveer het filmfeestje via de site van Pathé en vier de verjaardag op z’n best!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

En de winnaar van het Gouden Hert is…..

foto: IHVA
Dinsdag zijn de eerste Gouden Herten uitgereikt! De nieuwste filmprijs is een tegenhanger van de Gouden Kalf en is alleen bedoeld voor Gelderse filmmakers. De eerste prijzen zijn uitgereikt aan Ben Brand, Sil van der Woerd en Daniël Bakker. De prijzen zijn in het nieuwe Focus Filmtheater uitgereikt.

Even was er onduidelijkheid waarom opeens het hert op Willemsplein in het Goud was. Maar onze collega’s van de Gelderlander wisten gelijk de dader te traceren, namelijk het Gelderse Doek. Zij reikten dinsdag avond een prijs uit voor beste korte film, beste lange film en

Beste lange film

De in Arnhem geboren Ben Brand won ‘Beste lange film’ met ‘Vind die domme trut en gooi haar in de rivier’.

Beste korte film

De film ‘Groei’ van Sil van der Woerd won in catagorie ‘Beste korte film’. Sil studeerde op ArtEZ in Arnhem en slaagde in 2015 cum laude af.

Beste studentenfilm

Student Daniël Bakker wist de Gouden Hert te veroveren voor ‘Beste studentenfilm’ met de film ‘Touch the Leather’.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair