Connect with us
Korenkwartier

Nieuws

Burgemeester krijgt meer bevoegdheden voor woonoverlast

Marcouch
Foto: Lex Draijer (CC)

Hoe ga je om met burenproblemen? Wat kan de gemeente Arnhem er aan doen? Dat werd woensdag avond besproken tijdens de gemeenteraadsvergadering. De SP diende initiatiefvoorstel in om woonoverlast aan te pakken. Die geeft de burgemeester de ruimte om sancties te geven aan iemand die zich misdraagt en woonoverlast geeft.

Twee insprekers vertelde hun verhaal over problemen die ze ervoer. Als voorbeeld een man vertelde dat boven hem een huisjesmelker zit wat zijn woning verhuurd aan zorginstellingen die zich bezig houden met probleemjongeren. Deze jongeren produceren soms erg veel lawaai en willen nog wel eens hun afval voor de deur te dumpen. Een vrouw vertelde dat haar buren niet de bramenstruik bij houden. Deze braamstruik is zo groot dat hij overlast geeft bij de buren. Gerrie Elfrink (SP) wilt een extra regels toevoegen aan de regelgeving.

Rijdende rechter toestanden

Ine van Burgsteden (CDA) maakt zich zorgen over ‘Rijdende rechter toestanden’ “Krijgen we straks Rijdende Rechter toestanden als er straks een haan teveel kraait?”. Zij ziet meer in buurbemiddeling nadat de burgemeester iemand bijvoorbeeld uit huis kan plaatsen. Ook Leo de Groot (Partij voor de Dieren) maakt zich zorgen dat eventueel huisdieren weg moeten. Denk hierbij aan honden die blaffen of eventueel geurende planten.

Criminaliteit

Burgemeester Ahmed Marcouch is blij met deze mogelijkheid. Hij vindt het criminaliteit als iemand overlast geeft in een ruimte wat voor de Arnhemmer veilig moet zijn. Hiermee kan de burgemeester boute uitschrijven op het moment dat iemand zich blijft misdragen of zelfs uit huis kan plaatsen in uiterste situaties. De burgemeester is al bezig met uitwerking van de wetgeving en wilt zelf met een voorstel komen en doet een voorstel om het plan van de SP te verwerken in het plan van de burgemeester.
De SP voelt daar niets voor en wilt alsnog dat zijn voorstel ingediend wordt. De burgemeester maakt zich zorgen over de technisch deel van de wet. De burgemeester wilt hiermee zorgen dat er gaten zitten in de wetgeving, zodat eventueel overlastgevende er niet onderuit kunnen.

Reacties

Reacties

Nieuws

Maandag staking bussen voor onbepaalde tijd!

trolleybussen
Foto: Provincie Gelderland
Maandag kunnen OV reizigers hun borst nat maken. Want vanaf maandag wordt er voor onbepaalde tijd gestaakt! De Arriva-trein rijdt wel van Winterswijk naar Arnhem, Breng-trein van Arnhem – Doetinchem gaat mogelijk niet rijden. Keolis bussen (Veluwen en Noord-Achterhoek) Breng en Syntus rijden niet. Maar de Arriva-bussen rijden weer wel!

Het is weer feest in OV land! Want vakbond FNV heeft een staking voor onbepaalde tijd aangekondigd. De bond en werkgevers  zijn niet steeds niet tot overeenstemming gekomen over een nieuwe cao Openbaar Vervoer (OV). Maar niet alle buschauffeurs gaan staken. Want Arriva valt onder een andere cao.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderfeestje? Vergeet de ballenbak van Mc Donalds en ga lekker naar de film!

Foto: Pixabay

Vele kinderfeestjes zijn versleten in de ballenbak van Mc Donalds… Maar denk eens aan die momenten dat één van die kids moest spugen in de ballenbak na een Happy Meal! Daarnaast was het een ramp om je kinderen uit te krijgen! Tegenwoordig kun je heel makkelijk je kinderen vermaken bij Pathé. Geen gedoe en vooral veel gemak! 

Vervang de ballenbak voor een bioscoopfilm en een happy meal voor een Kinds Combo en je hebt het vernieuwde kinderfeestje! Want met een Pathé Filmfeestje kunnen kinderen t/m 11 jaar hun verjaardag in de bioscoop komen vieren met hun vriendjes en vriendinnetjes! Naast een leuke ontvangst en een cadeautje voor de jarige, zien zij de gekozen film vanaf de mooiste plekken in de zaal en kan er een Kids Combo worden besteld. Een Kids Combo bestaat uit een doosje met daarin een drankje zonder prik, zoete of zoute popcorn, snoep en een cadeautje. De Kids Combo is speciaal samengesteld voor kinderen en is verkrijgbaar in de shop.

 Geen zin om nog moeilijk te doen voor een kinderfeestje? Reserveer het filmfeestje via de site van Pathé en vier de verjaardag op z’n best!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

En de winnaar van het Gouden Hert is…..

foto: IHVA
Dinsdag zijn de eerste Gouden Herten uitgereikt! De nieuwste filmprijs is een tegenhanger van de Gouden Kalf en is alleen bedoeld voor Gelderse filmmakers. De eerste prijzen zijn uitgereikt aan Ben Brand, Sil van der Woerd en Daniël Bakker. De prijzen zijn in het nieuwe Focus Filmtheater uitgereikt.

Even was er onduidelijkheid waarom opeens het hert op Willemsplein in het Goud was. Maar onze collega’s van de Gelderlander wisten gelijk de dader te traceren, namelijk het Gelderse Doek. Zij reikten dinsdag avond een prijs uit voor beste korte film, beste lange film en

Beste lange film

De in Arnhem geboren Ben Brand won ‘Beste lange film’ met ‘Vind die domme trut en gooi haar in de rivier’.

Beste korte film

De film ‘Groei’ van Sil van der Woerd won in catagorie ‘Beste korte film’. Sil studeerde op ArtEZ in Arnhem en slaagde in 2015 cum laude af.

Beste studentenfilm

Student Daniël Bakker wist de Gouden Hert te veroveren voor ‘Beste studentenfilm’ met de film ‘Touch the Leather’.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair