Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Burgemeester krijgt meer bevoegdheden voor woonoverlast

Marcouch
Foto: Lex Draijer (CC)

Hoe ga je om met burenproblemen? Wat kan de gemeente Arnhem er aan doen? Dat werd woensdag avond besproken tijdens de gemeenteraadsvergadering. De SP diende initiatiefvoorstel in om woonoverlast aan te pakken. Die geeft de burgemeester de ruimte om sancties te geven aan iemand die zich misdraagt en woonoverlast geeft.

Twee insprekers vertelde hun verhaal over problemen die ze ervoer. Als voorbeeld een man vertelde dat boven hem een huisjesmelker zit wat zijn woning verhuurd aan zorginstellingen die zich bezig houden met probleemjongeren. Deze jongeren produceren soms erg veel lawaai en willen nog wel eens hun afval voor de deur te dumpen. Een vrouw vertelde dat haar buren niet de bramenstruik bij houden. Deze braamstruik is zo groot dat hij overlast geeft bij de buren. Gerrie Elfrink (SP) wilt een extra regels toevoegen aan de regelgeving.

Rijdende rechter toestanden

Ine van Burgsteden (CDA) maakt zich zorgen over ‘Rijdende rechter toestanden’ “Krijgen we straks Rijdende Rechter toestanden als er straks een haan teveel kraait?”. Zij ziet meer in buurbemiddeling nadat de burgemeester iemand bijvoorbeeld uit huis kan plaatsen. Ook Leo de Groot (Partij voor de Dieren) maakt zich zorgen dat eventueel huisdieren weg moeten. Denk hierbij aan honden die blaffen of eventueel geurende planten.

Criminaliteit

Burgemeester Ahmed Marcouch is blij met deze mogelijkheid. Hij vindt het criminaliteit als iemand overlast geeft in een ruimte wat voor de Arnhemmer veilig moet zijn. Hiermee kan de burgemeester boute uitschrijven op het moment dat iemand zich blijft misdragen of zelfs uit huis kan plaatsen in uiterste situaties. De burgemeester is al bezig met uitwerking van de wetgeving en wilt zelf met een voorstel komen en doet een voorstel om het plan van de SP te verwerken in het plan van de burgemeester.
De SP voelt daar niets voor en wilt alsnog dat zijn voorstel ingediend wordt. De burgemeester maakt zich zorgen over de technisch deel van de wet. De burgemeester wilt hiermee zorgen dat er gaten zitten in de wetgeving, zodat eventueel overlastgevende er niet onderuit kunnen.

Reacties

Reacties

Nieuws

Intocht van Sinterklaas blijft alleen in het centrum

Sinterklaas heeft dit jaar gekozen om met de intocht alleen in het centrum te blijven. Hij kiest ervoor om op vier plekken een stop te houden om daar leuke activiteiten te hebben met de Arnhemse kinderen. Hiermee zal Sinterklaas niet meer met zijn gevolg door de Steenstraat gaan richting Klarendal.

Na zijn tocht vanuit Spanje vertrekt Sinterklaas vanaf de Rijnkade naar naar de Kadestraat, via de Oranjewachtstraat onder de Sabelpoort over de Markt, Turfstraat en Koningsstraat. Daar stopt hij op de Jonas Daniel Meijerplaats voor het eerst. Na zijn 1ste stop zal hij weer over de Koningsstraat, beekstraat, brouwersstraat eventjes stoppen op Brouwersplein. Na een pauze vol leuke activiteiten trekt hij de Dwingelstraat, Looiersstraat, Bovenbeekstraat, Doelenstraat, Jansplein waar hij een stop maakt op de Jansplaats / Jansplein. Nadat Sinterklaas een stop heeft gemaakt gaat hij over de Marienburgstraat, Vijzelstraat, Bakkerstraat, Boerenstraat, Weverstraat, Grote Oord, Jansstraat, Pauwstraat op waartoe hij een stop maakt op de Korenmarkt. Vanaf de Korenmarkt gaat hij naar de Hoogstraat, Rijnstraat, Kortestraat met als slot Rozet.

Rozet

In Rozet zal Sinterklaas de intocht afsluiten. Hoe de pauzes eruit gaan zien is nog eventjes een verrassing.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair