Connect with us
Korenkwartier proeft

Nieuws

Burgemeester krijgt meer bevoegdheden voor woonoverlast

Marcouch
Foto: Lex Draijer (CC)

Hoe ga je om met burenproblemen? Wat kan de gemeente Arnhem er aan doen? Dat werd woensdag avond besproken tijdens de gemeenteraadsvergadering. De SP diende initiatiefvoorstel in om woonoverlast aan te pakken. Die geeft de burgemeester de ruimte om sancties te geven aan iemand die zich misdraagt en woonoverlast geeft.

Twee insprekers vertelde hun verhaal over problemen die ze ervoer. Als voorbeeld een man vertelde dat boven hem een huisjesmelker zit wat zijn woning verhuurd aan zorginstellingen die zich bezig houden met probleemjongeren. Deze jongeren produceren soms erg veel lawaai en willen nog wel eens hun afval voor de deur te dumpen. Een vrouw vertelde dat haar buren niet de bramenstruik bij houden. Deze braamstruik is zo groot dat hij overlast geeft bij de buren. Gerrie Elfrink (SP) wilt een extra regels toevoegen aan de regelgeving.

Rijdende rechter toestanden

Ine van Burgsteden (CDA) maakt zich zorgen over ‘Rijdende rechter toestanden’ “Krijgen we straks Rijdende Rechter toestanden als er straks een haan teveel kraait?”. Zij ziet meer in buurbemiddeling nadat de burgemeester iemand bijvoorbeeld uit huis kan plaatsen. Ook Leo de Groot (Partij voor de Dieren) maakt zich zorgen dat eventueel huisdieren weg moeten. Denk hierbij aan honden die blaffen of eventueel geurende planten.

Criminaliteit

Burgemeester Ahmed Marcouch is blij met deze mogelijkheid. Hij vindt het criminaliteit als iemand overlast geeft in een ruimte wat voor de Arnhemmer veilig moet zijn. Hiermee kan de burgemeester boute uitschrijven op het moment dat iemand zich blijft misdragen of zelfs uit huis kan plaatsen in uiterste situaties. De burgemeester is al bezig met uitwerking van de wetgeving en wilt zelf met een voorstel komen en doet een voorstel om het plan van de SP te verwerken in het plan van de burgemeester.
De SP voelt daar niets voor en wilt alsnog dat zijn voorstel ingediend wordt. De burgemeester maakt zich zorgen over de technisch deel van de wet. De burgemeester wilt hiermee zorgen dat er gaten zitten in de wetgeving, zodat eventueel overlastgevende er niet onderuit kunnen.

Reacties

Reacties

Nieuws

Vergeten Nederlanders krijgen gehoor op Indische Achtererf in Openlucht Museum

foto: Openluchtmuseum

Op zaterdag 18 augustus is er een speciaal programma op het Indisch Achtererf van het Openlucht Museum. Daar zal stichting Teman Teman Sehati vertegenwoordigd zijn vol met verhalen over ouderen die door de Nederlandse staat zijn vergeten en een grote pan met nasi goreng.

Toen Indonesië in 1949 onafhankelijk werd en alle Indische Nederlanders naar Nederland vertrokken, bleef er een grote groep indo’s achter. Deze Nederlanders in Nederlands-Indië geboren voelen zich Nederlander, spreken Nederlands, maar worden niet door de staat erkend. Deze achtergebleven groep leeft in bittere armoede. Arnhemmer Francine Tammeling geeft met haar stichting hoop aan deze groep mensen. Ze regelt geld en spullen zodat deze groep verder kan leven.

Stichting Teman Teman Sehati

Arnhemmer Francine Tammeling zet zich met haar stichting Teman Teman Sehati al ruim 16 jaar in voor de ouderen in en rondom Bandung en Jakarta. “Ik neem altijd naaispullen mee voor een paar dames. Daar maken zij weer tasjes en pannenlappen van. Die koop ik weer van ze, zodat ze een beetje geld hebben.” laat Francine weten aan Omroep Max. Zo heeft een aantal ouderen een nieuw huis nodig en is medische zorg onbetaalbaar. Ruim 80 ouderen hebben dringend hulp nodig.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vitesse klaar voor Heerenveen

foto: Vitesse

Na de Europese uitschakeling wordt de focus van de selectie verlegd naar de Eredivisie. Zondag speelt Vitesse haar eerste uitwedstrijd van seizoen 2018|2019, vs sc Heerenveen.

Het verloren UEFA Europa League duel is niet in de koude kleren gaan zitten bij de spelers, zo vertelt Bryan Linssen: ‘’Ik slaap sowieso nooit goed na dit soort wedstrijden. Het is ongelofelijk zuur dat het Europees gezien nu over is, maar we moeten door. De knop moet om.’’

imageVertrouwen
De openingswedstrijd van de Eredivisie werd met ruime cijfers gewonnen van FC Groningen. Dat gegeven, in combinatie met het vertoonde spel in het tweeluik met FC Basel 1893, zorgt voor vertrouwen bij hoofdtrainer Leonid Slutskiy: ‘’We hebben karakter getoond en dat maakt mij trots. Ondanks dat we met een man minder op het veld stonden goed voetbal laten zien. Daarom heb ik vertrouwen in de wedstrijd tegen sc Heerenveen, waar we dan ook met een goed gevoel heen gaan.’’

imageAnalyse
Aanstaande tegenstander sc Heerenveen is tussen de Europese bedrijven door nauwkeurig geanalyseerd: ‘Ze hebben een goed team met veel verschillende kwaliteiten. Vorige week hebben ze, ondanks dat ze twee penalty’s tegen kregen, gewonnen bij PEC Zwolle. Belangrijke speler in dat duel was Thorsby. Hij is geschorst, wat een voordeel is voor ons. Vanaf vandaag gaat de knop om en ligt de focus op Heerenveen.’’

imageTerug in de tijd
In seizoen 2017|218 draaide de uitwedstrijd bij sc Heerenveen uit op een ruime overwinning voor de Arnhemmers. Destijds waren Milot Rashica, Tim Matavz, Navarone Foor én Bryan Linssen trefzeker. Op de vraag of hij aankomend weekend wederom het net gaat vinden is de nummer 11 hoopvol: ‘’Vorig jaar heb ik daar ook gescoord, hopelijk nu weer.’’

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Introdanser Jurrien Schobben geeft workshops op Lowlands

foto: Introdans

Arnhemmer Jurrien Schobben van Introdans staat dit weekend tussen de grote der aarde op Lowlands Festival. Hij geeft daar een dansworkshop op het festivalterrein.

Naast grote namen zoals Gorrilaz, N.E.R.D., De Staat, Blaudzun en Dua Lipa staat de Arnhemmer Jurrien Schobben dit weekend op het festivalterrein Lowlands. Hij geeft dit weekend klassieke dansworkshops op het festivalterrein. Zo is hij zaterdag en zondag te zien om 13:00 en 15:30 op het festivalterrein. Samen met oud Introdanser Karin Lambrechtse en balletstudio Danielle geeft hij als onderdeel van het Buitentheater 2x per dag een heuze balletbarre in de duwtent.

Lowlands

Meer dan 50.000 bezoekers komen langs het grote driedaagse festival in Biddinghuizen. Het is een festival bomvol muziek, theater, film, comedy, literatuur, straattheater, wetenschap en beeldende kunst. Lowlands biedt maar liefst twaalf podia voor 250+ acts en optredens.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair