Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Politie zoekt getuigen van neergestoken vrouw in Steenstraat

foto: politie

Donderdag op vrijdag rond 03:30 uur kreeg de politie een melding van een vrouw wat is neergestoken in de Steenstraat. Bij aankomst bleek dat er een 26-jarige vrouw door een nog onbekende reden was neergestoken. De politie is op zoek naar getuigen.

Toen de vrouw onderweg naar huis was werd zij en een tweede vrouw lastiggevallen door een nog onbekende man. Hij begon de vrouwen uit te schelden en trok daarna, uit het niets, een mes en stak in op één van de vrouwen. Zij raakte raakte hierbij ernstig gewond. Zij is met ernstige verwondingen, maar buiten levensgevaar, overgebracht naar het ziekenhuis. De dader is er vandoor gegaan richting de Ir. J.P. van Muijlwijkstraat (Mediamarkt).

De politie is nog op zoek naar het steekwapen en de dader. De politie is direct een onderzoek gestart (buurtonderzoek en uitkijken camerabeelden).

Signalement

– Man
– Turks of Marokkaans uiterlijk
– Ongeveer 1.68 tot 1.75 meter lang
– Ongeveer 30 tot 40 jaar oud
– Mollig/vadsig postuur
– Zwart haar
– Hij droeg een bruine/beige jas
– Daaronder een wit t-shirt
– Tas om zijn schouder
– De dader had opvallend korte benen
– De dader droeg na het incident, tijdens de vlucht, vermoedelijk een petje

Getuigen

Bent u getuige geweest van deze mishandeling of heeft u meer informatie over het mogelijke steekwapen? Bel dan met ons via 0900 8844 of anoniem via 0800 7000. Je kan ook het tipformulier invullen van de politie.

Meer nieuws?

chico's place

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair