Connect with us
Musiskwartier

Nieuws

Skatekerk moet noodgedwongen stoppen door te kort aan geld

foto: Skatekerk Arnhem

Als er wel één club Arnhem op de kaart weet te zetten is het wel de Skatekerk in Josefkerk. Over de hele wereld kwamen ze naar de geitenkamp om de unieke combinatie van een skatepark en een leegstaande kerk te zien. Maar helaas komt er een eind in zicht voor de Skatekerk en haar gebruikers. Doordat de stichting achter de Skatekerk vorig jaar opnieuw moest beginnen met het bouwen van de skatebaan kon het project niet afgerond worden door een te kort van €50.000,-

Skatekerk

Ruim 2000 jongeren in Arnhem doen aan de zo genoemde Urban sports. Daar valt ook sporten bij als skate, BMX en stunten met stapjes. Deze jongeren beoefenen op dit moment hun sport vooral onveilig op en rond het centraal station. Dit wil nog wel eens voor problemen zorgen omdat er aanrijdingen ontstaan met andere bezoekers. Ook de ondernemers in en rondom het centraal station hebben behoorlijk last van de jongeren. Maar omdat er op dit moment geen plek is voor deze jongeren zoeken hun, hun heil rondom Station Arnhem Centraal. Daarom begon Collin Versteegh samen met een aantal andere stichting Skatehal Arnhem in 2011. Zij zochten een plek waar deze jongeren een tweede thuis konden vinden en waar ze hun passie konden uitoefenen. Al snel vond de organisatie in 2011 een plek, namelijk de Josefkerk naast Omroep Gelderland. Zij verbouwde de kerk tot een skatehemel voor jong en oud. Dit viel niet alleen op in Arnhem, maar over de hele wereld.

Media over de hele wereld!

Zo schreef New York Times, Wallstreet Journal, Le Monde, Frankfurter Allgemeine, kranten uit Noorwegen en Italië. Maar niet alleen kranten, ook de landelijke tv kanalen van Spanje, Rusland en Frankrijk en MTV wisten de kerk te vinden. Ook Nederland wist landelijke pers te sturen van zowel tv als kranten. Heel de wereld sprak lovende woorden over de creatieve vermogen van de stichting in een leegstaande kerk. Maar naast alle media aandacht wisten ook vooral de jongeren de kerk te vinden. Er werden diverse activiteiten en vele urban sports event werden er gehouden. Kortom, Arnhem stond door de skatekerk op de kaart. Tot het vervelende moment dat er zand werd gestrooid in de toekomstplannen van de stichting.

Opnieuw proberen

In 2017 besloot de parochie van Josefkerk de bruikleenovereenkomst te beëindigde vanwege een vermoedelijk onveilig gebouw. Op dat moment moest de complete skatebaan eruit en schoon worden opgeleverd aan de parochie. Na bezoek van de gemeentelijke inspectie (ODRA) in oktober werd de kerk toch veilig verklaard. Echter was het toen al te laat, want de hele skatebaan was verwijderd. Ook was het geld op bij de laatste afrekening met de parochie. Toen doorstart toch mogelijk werd was dat 100% op basis van kleine participatie subsidie van €19.000,- en veel goede hoop en gebeden.

€50.000,- nodig

Concreet vraagt Skatehal Arnhem om €50.000 om echt alles af te kunnen maken. Dan nog is dat op het minimum niveauverschil qua faciliteiten. “Het maakt de weg vrij voor om een rendabele exploitatie van de skatekerk en het scheppen van vertrouwen bij de parochie te regelen. Ondanks dat de Skatekerk voor 80% klaar is, is het niet mogelijk om al open te gaan en daarmee inkomsten te krijgen.” vertelt Collin Versteegh. Volgens de stichting is de kerk nog te onveilig voor vooral schoolkinderen, hierdoor kan de stichting ook geen . De Skatekerk hoopt nog op een laatste steun van de gemeenteraad. Maar dan moet de gemeenteraad wel een urgentie vinden om te steunen.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Nieuws

Facebook verbied reclame Arnhemse Gay minded feest

Foto's Manege

Het zit de organisatie van het Gay minded feest MANege niet mee. De organisatie wilde reclame maken voor hun feest op 3 november, maar Facebook vond het iets te bloot. Op de foto was een man in ondergoed met een laag verf over zich heen te zien.  

Opeens kreeg de organisatie van gay feest MANege de melding van Facebook “Je advertentie is niet goedgekeurd, omdat deze in strijd is met ons advertentiebeleid doordat de advertentie een afbeelding bevat die teveel bloot of suggestieve inhoudt bevat.” aldus Facebook aan de organisatie. Die stonden raar te kijken, aangezien ze vaak promotie maakte via Facebook en altijd mannen in hun ondergoed met een laag verf neerzetten. “Normaal wordt dit altijd goedgekeurd, maar nu blijkbaar niet.” laat de organisatie ons weten.

MANege

Omdat wij niet moeilijk doen over een beetje bloot. Zaterdag 3 november zal de ‘Gay- en openminded people party’ van start. Tijdens de nachtdienst in Luxor Arnhem zullen, drags, dansers, show, entertainment en Dj’s Hendrik Fischer, Lewis Low en uit Engeland DJ Sharon. O Love  optreden! Tickets zijn online en aan de deur te koop

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Anouk Pauwels meest fanatieke vrijwilligester van Sprookjesfestival

Foto: Sprookjesfestival

Anouk Pauwels is uitgeroepen tot de meest fanatieke vrijwilligster van het Sprookjesfestival. Ze ontvangt van de organisatie het Gouden Sprookjes ei.

Elk jaar weer staan vele tientallen vrijwilligers klaar om het Sprookjesfestival Arnhem tot een groots succes te brengen. Assistenten in de productie, sprookjesfiguren, kassa medewerkers noem maar op. Zonder hen kan het Sprookjesfestival niet bestaan. Anouk Pauwels is misschien wel de gekste van allemaal. Door dag en dauw, weer en wind gaat ze weken voorafgaand aan het festival op haar fiets met tassen vol promotiemateriaal de weg op.

Flyers, boekjes, stickers, vlaggen, posters alles wat er maar is verspreidt ze in en rondom Arnhem. Met een tomeloze inzet en een geweldige positieve uitstraling. Volledig vrijwillig, gekker moet het niet worden. De 11e editie van het Sprookjesfestival staat in het teken van gekkigheid. Daarom vond directie en bestuur van het Sprookjesfestival het TE GEK Anouk het gouden sprookjesei te overhandigen.

Met deze overhandiging staat Anouk in het middelpunt. Maar het gouden ei is een beetje voor alle vrijwilligers die elk jaar weer zich heel hard inzetten voor het Sprookjesfestival. Er was een hoop ‘Gekkigheid’ in Arnhem, bij deze succesvolle elfde editie van het Sprookjesfestival. Sprookjesfiguren bevolkten de straten, bossen en pleinen van zaterdag 13 t/m zondag 21 oktober. Voor groot, maar vooral voor klein, was er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland, waar een heuse sprookjesprinses, prinses Arnerijntje, 9 dagen lang de baas was.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

“I Amsterdam” letters welkom in Openlucht Museum

Foto: Openlucht Museum (FB)

De ‘I Amsterdam’ letters zijn welkom in het Openluchtmuseum. Dat schrijft directeur ‘Teus Eenkhoorn’ van het museum in een ingezonden brief in Het Parool. 

“Zo’n rijk symbool hoort in het Openluchtmuseum.” laat Teus Eenkhoorn weten aan de Amsterdammers. De letters staan voor de diversiteit van een inclusieve stad als Amsterdam. “I Amsterdam staat symbool voor de hoop op die inclusiviteit: Iedereen een beetje Amsterdammer” schrijft Teus Eenkhoorn. Ook ziet de burgemeester dat er een einde komt aan de inclusieve stad. Ze worden namelijk overgelopen met toeristen en investeringsmaatschappijen, speculanten en Airbnb. De kloof tussen rijk en arm groeit, hoog en laagopgeleid en Nederlanders met en zonder migratieachtergrond.

In het Openluchtmuseum is al de Jordaan te zien en daar passen de letters prima bij volgens de directeur.

Of de letters uiteindelijk ook weggaan en of Arnhem die gaat krijgen is niet duidelijk. Het idee ontstond van de Amsterdamse GroenLinks.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair