Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Bouw ‘Brink aan de Weide’ in Schuytgraaf officieel gestart

foto: bpd

Op vrijdag 6 juli jl. hebben de toekomstige bewoners van Brink aan de Weide binnen deelplan Buurt aan de Weide in Schuytgraaf – Arnhem het officiële startsein gegeven voor de bouw van hun nieuwe buurt. Onder toeziend oog van Henri Schimmel (ontwikkelingsmanager bij BPD Ontwikkeling BV) en John de Beijer (directeur bij Giesbers Ontwikkelen en Bouwen) hebben zij op de fundering van hun eigen woning een persoonlijke boodschap achtergelaten. 

Henri Schimmel zegt: “Mooi om te zien dat er veel animo is voor wonen in Schuytgraaf. Dit zien wij landelijk bij woonwijken die volwassen worden door het groeiend aantal inwoners en de compleetheid aan voorzieningen zoals winkelcentrum, station en school- en sportaccommodatie. Daarbij ligt Schuytgraaf ook nog eens zeer strategisch in de stadsregio Arnhem – Nijmegen.”
John de Beijer reageert: “Vanuit ons motto ‘Ruimte creëren, dromen realiseren’ hebben wij in de bewezen samenwerking met BPD ook voor de bewoners van Brink aan de Weide gewerkt aan het waarmaken van hun dromen. Comfortabel en toekomstbestendig wonen in het groen.”

Over Brink aan de Weide in Schuytgraaf 

Schuytgraaf wordt ook wel ‘Arnhem in de Betuwe’ genoemd. In deze nieuwe wijk worden circa 6.250 woningen gebouwd in 26 buurten. Schuytgraaf onderscheidt zich van andere nieuwbouwwijken, doordat alle buurten een eigen karakter hebben. Dit zorgt voor variatie in woningen en straten. Brink aan de Weide is onderdeel van Buurt aan de Weide, één van de wijken in het nieuwe stadsdeel van Arnhem. Brink aan de Weide fase 1 omvat 28 duurzame woningen ontworpen door Mulleners en Mulleners. De woningen zijn officieel groen verklaard, hebben een EPC-waarde van 0.26 of lager, zijn niet aangesloten op het gas en al het hout is duurzaam geproduceerd. Alle kopers van deze “groene” woningen komen in aanmerking voor de voordelige Rabobank Groenhypotheek. Het is mogelijk deze woningen terug te brengen naar energieneutraal (EPC = 0), wat een flinke besparing op de energierekening kan opleveren.

Over de ontwikkeling en de bouw 

BPD en Giesbers namen Brink aan de Weide in 2014 in ontwikkeling. De verkoop van onderhavig plan Brink aan de Weide fase 1 startte in het najaar van 2017 en verliep succesvol. De bouw is in het tweede kwartaal van 2018 gestart, naar verwachting wordt de laatste woning voorjaar 2019 opgeleverd. Inmiddels is ook fase 2 bijna uitverkocht en we verwachten eind 2018 met fase 3 de markt op te komen.

Reacties

Reacties

Nieuws

Gouden Kalf eventjes in Arnhem

foto: IHVA

Gisteren werd er een Gouden Kalf op Willemsplein tijdelijk neergezet met een hijskraan. De grote Gouden Kalf van 1500 kilo en 4 meter hoog is neergezet om het Nederlands Film Festival te promoten. 

Vanaf 14:00 tot 18:00 stond het Gouden Kalf op Willemsplein. Het beeld is neergezet door de sponsor het het filmfestival L’OR en reist heel Nederland rond om uiteindelijk 25 september in Utrecht te eindigen. Daar wordt het jaarlijkse filmfestival gehouden. De Gouden Kalf is met een hijskraan neergezet en opgehaald om naar de volgende locatie te gaan. Het beeld is compleet met bladgoud overgoten. Het is overigens niet voor het eerst dat er een gouden dier op Willemsplein stond. Paar maanden geleden was het hert ingepakt met goud papier voor het Gelderse Film Festival.

Nederlands Film Festival-directeur Silvia van der Heiden: “Ik ben blij met de samenwerking die we met L’OR hebben. Hierdoor slagen we er al drie jaar in het L’OR Gouden Kalveren Gala tot een enorm succes te maken.” John Brands, general manager Jacobs Douwe Egberts Nederland, voegt toe: “Het Nederlands Film Festival is bekend van de uitreiking van de Gouden Kalveren. L’OR staat voor goud en eersteklas koffiebonen”. We zijn wat dat betreft een gouden match. We kijken dan ook erg uit naar het L’OR Gouden Kalveren Gala”.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sekswerkers blijven een zorg voor gemeente

foto: Wikimedia

Sekswerkers blijft een moeilijk onderwerp binnen de raad. Moet je nu de sekswerkers een veilige plek geven of juist op allerlei manieren het beroep in Arnhem laten uitsterven? Doen we nu genoeg of mag het nog een onsje meer?Woensdag avond spraken escort Mischa en de heer Boer van Non Nobis. Zij spraken in nadat D66-raadslid Susan van Oomen dit onderwerp ter spraken bracht.

Er blijven wantoestanden in Arnhem volgens sekswerker Micha. Ze vertelde dat transvrouwen geen plek krijgen in clubs, dat er nog steeds veel illegalen sekswerkers thuis of op afgelegen plekken klanten ontvangen. “Vorig jaar waren er 126 sekswerkers vermoord in Nederland. Hiervan zijn 86 zaken niet opgelost en 40 zaken wel.” aldus Micha. Maar er gebeuren nog steeds te veel problemen, want ruim 79% van de sekswerkers durft geen aangiften te doen omdat ze bang zijn voor gevolgen. Zo weten criminelen dat sekswerkers geen aangiften doen en worden dan ook beroofd. Volgens de heer Boer van Non Nobis is het onmogelijk om prostitutie

Schaf pasjes af!

Volgens sekswerker Micha moeten de pasjes worden afgeschaft voor de zorgzone. Veel sekswerkers willen graag veilig hun werk doen maar kunnen geen pasje krijgen van de gemeente. Hierdoor gaan vrouwen illegaal werken. Volgens wethouder Louwers heeft één sekswerker een pasje aangevraagd en gekregen van de gemeente. Echter bleek dat deze sekswerker niet meer in beeld is bij de gemeente Arnhem. Ook moet de gemeente tijdens controle bij thuiswerker niet gemeld worden bij de huurbaas zoals woningbouwcoöperaties of sekswerkers achtervolgen door de stadswacht bij sekswerkers.

De heer Boer van Non Nobis geeft aan een gebied te willen ontwikkelen waar sekswerkers veilig en comfortabel kunnen werken.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Cameratoezicht op industrie

foto: Pixabay

Prostitutie van minderjarige, drugs, trekken van wapens, dumpen van chemische afval en afval van fastfoodzaken, mishandeling en inbraak. Veel dingen gebeuren er in de nacht op diverse industrieterreinen in Arnhem. Dat laten bewoner Eelco Slont en dhr Heller van Stichting Arnhemse Bedrijventerreinen (STAB) woensdag avond weten in de gemeenteraadsvergaderingen. Zij riepen op om camera’s te plaatsen op industrieterreinen in Arnhem.

Volgens de insprekers moeten camera’s op het industrieterrein ervoor zorgen dat er kwaliteitsverbetering komt in Arnhem. Daarnaast moet het ook zorgen voor een toenemende gevoel van veiligheid op terreinen in de nacht en het zal vooral afschrikken van mensen met criminele gedachten. STAB roept dan ook uit dat er één industriegebied te kiezen en daar te experimenteren tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Een deurtje verder

STAB denkt dat criminelen niet meer gaan kiezen voor een industrie waar camera’s hangen. “Criminelen zullen een deurtje verder nemen.” aldus dhr Heller. Ook bewoner van één van de industriegebieden Eelco Slont denkt dat crimineel gedrag in dit gebied zal afnemen als mensen de camera’s zien hangen.

Burgemeester Marcouch wil graag eerst in gesprek gaan met betrokken voordat er camera’s wordt geplaatst. Volgens de burgemeester zijn er te weinig meldingen om een zware middel als cameratoezicht toe te staan.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair