Connect with us
Sinterklaas

Nieuws

25.000 bezoekers bij WK Inline-skaten

inline skates
Foto: Toni V (CC)

Zo’n 25.000 bezoekers van over de hele wereld zijn deze week naar Arnhem gekomen. Ze bezocht het WK Inline-skaten. Deze werd voor het eerst in Nederland gehouden. Dit zorgde voor volle hotels.

Midden in het centrum van Arnhem werden de wegwedstrijden en de freestyle-onderdelen (5-8 juli) gehouden. Dit spektakel bood duizenden bestaande en nieuwe fans een unieke kans om deze sport van dichtbij te zien én zelf te ervaren. De tribunes waren elke dag uitstekend gevuld volgens de organisatie. Hoogtepunten waren afvalkoers op de weg, de explosieve 100 meter sprint en de marathon.

“We kunnen terugkijken op een mooi toernooi met een gave ambiance”, sprak Ronald Mulder, die net als broer Michel naast deelnemer ook toernooidirecteur was. “Onder de toeschouwers waren veel mensen die voor het eerst bij het inline-skaten kwamen kijken. Zij hebben met eigen ogen gezien hoe spectaculair de sport is. Ik hoop dat dit WK voor het inline-skaten in Nederland een enorme impuls zal blijken te zijn.” Als rijder waren de Mulders iets minder tevreden. Michel zat bij de one lap met een vierde plek nog het dichtst bij een medaille. “We hadden gehoopt op een uitschieter, op een stuntje, maar dat zat er helaas niet in”, aldus Ronald.

Marathon

Op de afsluitende marathon had de Nederlandse equipe met Crispijn Ariëns, Gary Hekman en Ingmar Berga drie prima troeven om de eerste WK-medaille bij de senioren te winnen. Bij de beslissende ontsnapping sprong Berga als enige Nederlander mee. In de eindsprint van de kopgroep kwam hij echter net te kort, Berga finishte als vijfde.
De Duitser Felix Rijhnen spurtte naar de wereldtitel, hij bleef de Ecuadoriaan Jorge David Bolanos nipt voor. De Belgische junior Jason Suttels veroverde brutaal het brons. Rhijnen was uitzinnig van blijdschap en sprak lovende woorden over de organisatie van dit WK.
Bij de vrouwen eindigde de wedstrijd in een massasprint. Daarin toonde Ho-Chen Yang uit Taipei zich de rapste. Het zilver was voor Francesca Lollobrigida uit Italië, de Colombiaanse Maria Guerra maakte het podium compleet. Bianca Roosenboom was als zevende de beste Nederlandse, Manon Kamminga finishte op de dertiende plaats.

Medaillespiegel

De Colombianen wonnen de afgelopen week in Heerde en Arnhem veruit de meeste medailles. De totale oogst voor de Zuid-Amerikanen: 44 medailles, waarvan 20 gouden. De vier medailles die Nederland binnenhaalde, kwamen alle op naam van de junioren. Er was goud voor Jordy van Workum (afvalkoers, weg) en brons voor Merijn Scheperkamp (afvalkoers, baan), de relayploeg jongens (Scheperkamp, Van Workum en Teun de Wit) en nog eens Van Workum (puntenkoers, weg).

Centrum Arnhem

Met de organisatie van wedstrijden in Gelderland, specifiek in het centrum van Arnhem, kwamen meer mensen dan ooit in contact met inline-skaten. Dat leverde ook (verkeers)overlast op in het zuidelijke deel van het centrum van Arnhem. De organisatie heeft een passende oplossing gevonden voor de meeste ondernemers en omwonenden. Bij de Telegraaf Skate Arnhem, een toertocht door de binnenstad, skeelerden de bijna 150 deelnemers samen zo’n 1500 euro voor het goede doel bij elkaar. Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage trad op als speaker. Rond het WK hebben zevenduizend kinderen deelgenomen aan het scholenprogramma dat de KNSB samen met de sportverenigingen en de Gelderse sportfederatie organiseerde. Ook namen basisscholen  18.000 speciale inline-skate lespakketten af.

Hotels

Niet alleen was er overlast voor bewoners en ondernemers. Ook veel ondernemers rondom het evenement en hotels hadden baat bij het evenement. Rondgang langs de meeste hotels in Arnhem liet zien dat ze vol of nagenoeg vol zaten met deelnemers en bezoekers van het evenement.

Reacties

Reacties

Nieuws

Vitesse geeft Stijn weekend van zijn leven

Foto: Vitesse

Stijn zal nog vaak terugdenken aan afgelopen weekend. Het 7-jarige jongentje dat lange tijd werd behandeld tegen de vreselijke ziekte leukemie, werd door Vitesse en Droomparken uitgenodigd voor een geel-zwart voetbalweekend in Arnhem.

Samen met zijn ouders Willem & Astrid en zijn zusje Kim streed Stijn tegen deze ziekte. De grote droom van Stijn is om keeper te worden. Daarom kreeg hij op Papendal een keepersclinic van (oud)-profkeeper Rein Baart. In samenwerking met Make a Wish maakte Vitesse deze droom werkelijkheid. Maar daar bleef het niet bij! Vitesse en haar partners hadden veel meer verassingen in petto voor Stijn!

Hij werd samen met zijn gezin in Castricum opgehaald in een stoere auto van Zijm, kreeg een keepersclinic, ging naar de film bij Pathé, liep mee in de line-up vs FC Utrecht met Eduardo, bekeek Vitesse vs FC Utrecht vanuit een loge, at en sliep bij Droomparken, kreeg een VIP-rondleiding en -lunch door Burgers Zoo en werd daarna weer thuis afgezet.

Hoe Stijn dit allemaal beleefde zie je in de video hieronder!

Vitesse bedankt haar partners Droomparken, Zijm, Burgers Zoo, Make a Wish, Buitenpoort, Albert Heijn Theo Driessen en Pathé om dit weekend voor Stijn mogelijk te maken!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ruhrgebied maakt promotie via 3D street art in Musiskwartier

Foto: IHVA

Ter promotie van het Ruhrgebied introduceert Ruhr Tourismus (RTG) een creatieve 3D street art campagne waarbij diverse bezienswaardigheden van de bestemming centraal staan. Omdat inwoners van de grensregio een significant deel van de doelgroep uitmaken, gaat het verkeersbureau een samenwerking aan met Arnhem.

Dankzij het rijke industriële verleden heeft het Ruhrgebied een bijzonder landschap, zowel op het gebied van architectuur en natuur alsmede cultuur. Deze thema’s vormen het uitgangspunt van de promotionele campagne van RTG en zijn inspiratie voor vijf 3D schilderingen die vanaf vrijdag in het Musiskwartier in de binnenstad van Arnhem verschijnen.

3D Streetpainting

De schilderingen bieden elk een bijzondere kijk op de bestemming. Door een optische illusie krijgt de kijker een 3D beeld van de bezienswaardigheden die het landschap van het Ruhrgebied sieren en kan men zelf plaatsnemen in de bestemming. De schilderingen worden gemaakt door professionele kunstenaars van GRAFFITINETWERK en hebben elk een gemiddelde afmeting van 25 m2. Deze schilderingen zijn gemaakt op de straten van het Musiskwartier in Arnhem en zullen deze winter te zien zijn.

Feestelijke opening

Vanmiddag om 15.30 uur wordt het creatieve 3D street art officieel geopend. Vertegenwoordigers van Ruhr Tourismus, de Gemeente Arnhem, lokale winkeliers en media trappen de campagne af met een rondleiding langs de kunstwerken en een informele borrel. Ook het winkelend publiek is van harte welkom en zal worden getrakteerd op Duitse hapjes en drankjes. Maken zij een creatieve selfie in een of meerdere tekeningen en worden deze op Instagram gedeeld met de verschillende hashtags die genoemd worden bij de tekening, dan maken zij kans op het winnen van een reis naar het Ruhrgebied.  Op deze website zijn foto’s van de tekeningen ook vanaf 19.00 uur te bekijken!

Arnhem

De 3D street art campagne is de eerste activiteit in de samenwerking tussen de RTG en Arnhem. Beide partijen verstevigen graag de relatie en zullen de komende tijd op zoek gaan naar verschillende mogelijkheden om samen te werken.

Nederlanders belangrijkste doelgroep

Nederlanders vormen met bijna 250.000 overnachtingen en meer dan 150.000 gasten in 2017 de grootste groep buitenlandse bezoekers in de Metropool Ruhr. Op de recent gelanceerde Nederlandstalige website van het verkeersbureau kan men verdere informatie over de bestemming en uitleg over de schilderingen vinden. In de promotiecampagne op de Nederlandse markt staan de volgende thema’s centraal: Industriekultur.RuhrRadRevier.Ruhr en de voordeelkaart RUHR.TOPCARD.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Foute kersttruien voor chimpansees en Maleise beren

foto: Burgers' Zoo
Met minder dan een maand te gaan tot Foute Kersttruiendag van Save the Children zijn de voorbereidingen in het hele land in volle gang. Op donderdag 22 november om 10.30 uur krijgen de chimpansees en Maleise beren van Koninklijke Burgers’ Zoo enkele foute kersttruien gevuld met gezonde hapjes aangeboden door hun dierverzorgers. Het Arnhemse dierenpark steunt het initiatief voor de Foute Kersttruiendag die op vrijdag 14 december 2018 plaatsvindt. 

Creatieve gedragsverrijking

Dierverzorgers die voor de gelegenheid in stijl een foute kersttrui dragen, vullen een aantal foute kersttruien met lekkere en gezonde hapjes voor de mensapen en beren. “Chimpansees en Maleise beren zijn intelligente diersoorten, waarbij we soms hun natuurlijke onderzoekende gedrag stimuleren door voedsel op verrassende wijze aan te bieden. Het prikkelt hun nieuwsgierigheid om eens te bekijken wat er nu eigenlijk in die vreemde truien zit”, vertelt woordvoerder Bas Lukkenaar van Burgers’ Zoo. “Burgers’ Zoo is een dierenpark waar jaarlijks honderdduizenden kinderen op bezoek komen om te genieten van een fijne dag uit. De harde werkelijkheid is helaas dat heel veel kinderen in de wereld helemaal geen tijd hebben om kind te zijn, maar verschrikkingen als oorlogen, armoede en honger het hoofd moeten bieden. Burgers’ Zoo wil om die reden graag zijn medewerking verlenen aan de Foute Kersttruienactie van Save the Children, een organisatie die zich met hart en ziel inzet om het lot van deze kinderen te verbeteren.”

Internationale ludieke campagne voor een goed doel

Foute Kersttruiendag vindt dit jaar voor de derde keer plaats. Save the Children Nederland sluit zich met Foute Kersttruiendag aan bij de Christmas Jumper Day die Save the Children UK al jaren met succes organiseert. In heel Nederland komen op of rond vrijdag 14 december 2018 duizenden particulieren, maar ook scholen, bedrijven en verenigingen in hun foute kersttrui in actie voor kinderen in nood onder het motto ‘Een echte held verzamelt geld.’ De voorbereidingen zijn in volle gang en de organisatie ontvangt elke dag nog nieuwe aanmeldingen.

Besteding opbrengst Foute Kersttruiendag

“De kerstperiode is voor de meeste mensen een tijd van warmte en gezelligheid, van samenzijn met familie, lekker eten en cadeautjes. Maar voor kinderen in Jemen, Syrië, Zuid-Soedan of Sulawesi is de werkelijkheid heel anders”, zegt Pim Kraan, directeur van Save the Children. “Duizenden kinderen daar zijn hun ouders kwijtgeraakt op de vlucht voor geweld of een natuurramp, hebben geen dak boven hun hoofd, lijden honger en kou. Met de opbrengst van Foute Kersttruiendag helpen we deze kinderen. We zorgen voor onderdak en bescherming, herenigen kinderen met hun ouders en delen voedsel, warme kleding, schoenen of dekens uit.”

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair