Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Studenten schilderen vakantiewoningen Bio vakantieoord

foto: Bio vakantieoord - Nimento

Zestien studenten van de schildervakschool Nimeto Utrecht knapten twee aangepaste vakantiewoningen op. Een week lang verbleven zij intern bij Bio vakatieoord.

Zestien studenten van schildervakschool Nimeto Utrecht knapten het Paviljoen 3 (bungalows Woody Woodpecker en Bugs Bunny) op het Bio Vakantieoord tot in de puntjes op. Een week lang verbleven zij samen met hun docenten intern in ons vakantiepark. Het renoveren en schilderen van de bungalows was voor hen een examenopdracht.

Examenopdracht voor het goede doel

Annemarijn, student Nimeto, vindt het bijzonder dat haar examenopdracht niet in een klaslokaal wordt afgenomen: “Het is heel speciaal om met ons werk bij te dragen aan een goed doel. Echt tof om te weten dat hier straks weer gezinnen met een gehandicapt kind kunnen genieten in een fris geschilderde vakantiewoning.” Docent Marcel: “Natuurlijk gaat het om het resultaat. Ze schilderen de plafonds, de deuren en de kozijnen. Maar ik word er ook erg gelukkig van dat de studenten niet alleen gericht zijn op hun werk. Doordat zij hier een week intern verblijven, maken zij ook kennis met het leven van gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind. Zij zien de doelstellingen van het Bio Vakantieoord, een plek die zij nog niet kenden. En ze vinden dat geweldig. De menselijke aspecten die aan de orde komen, vind ik een belangrijke bijkomstigheid in deze examenweek”.

Geholpen bij het werk

Frans Wientjes, directeur van het Bio Vakantieoord is enorm dankbaar voor de geklaarde klus en de samenwerking: “Wij zijn erg geholpen met dit werk, vakwerk. Wij beschikken niet over de middelen beschikken de om de mankracht te betalen. Nu hebben we alleen de materiaalkosten. Dat helpt enorm. Bovendien is het leuk om actieve jongeren op ons park te hebben die kennis maken met een wereld waar zij niet snel mee in aanraking komen.

De leerlingen sloten de opknapklus af met een gezellige barbecue op het park en horen binnenkort of zij slagen voor hun jaar of overstappen naar een volgend niveau.

Reacties

Reacties

Nieuws

Gouden Kalf eventjes in Arnhem

foto: IHVA

Gisteren werd er een Gouden Kalf op Willemsplein tijdelijk neergezet met een hijskraan. De grote Gouden Kalf van 1500 kilo en 4 meter hoog is neergezet om het Nederlands Film Festival te promoten. 

Vanaf 14:00 tot 18:00 stond het Gouden Kalf op Willemsplein. Het beeld is neergezet door de sponsor het het filmfestival L’OR en reist heel Nederland rond om uiteindelijk 25 september in Utrecht te eindigen. Daar wordt het jaarlijkse filmfestival gehouden. De Gouden Kalf is met een hijskraan neergezet en opgehaald om naar de volgende locatie te gaan. Het beeld is compleet met bladgoud overgoten. Het is overigens niet voor het eerst dat er een gouden dier op Willemsplein stond. Paar maanden geleden was het hert ingepakt met goud papier voor het Gelderse Film Festival.

Nederlands Film Festival-directeur Silvia van der Heiden: “Ik ben blij met de samenwerking die we met L’OR hebben. Hierdoor slagen we er al drie jaar in het L’OR Gouden Kalveren Gala tot een enorm succes te maken.” John Brands, general manager Jacobs Douwe Egberts Nederland, voegt toe: “Het Nederlands Film Festival is bekend van de uitreiking van de Gouden Kalveren. L’OR staat voor goud en eersteklas koffiebonen”. We zijn wat dat betreft een gouden match. We kijken dan ook erg uit naar het L’OR Gouden Kalveren Gala”.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sekswerkers blijven een zorg voor gemeente

foto: Wikimedia

Sekswerkers blijft een moeilijk onderwerp binnen de raad. Moet je nu de sekswerkers een veilige plek geven of juist op allerlei manieren het beroep in Arnhem laten uitsterven? Doen we nu genoeg of mag het nog een onsje meer?Woensdag avond spraken escort Mischa en de heer Boer van Non Nobis. Zij spraken in nadat D66-raadslid Susan van Oomen dit onderwerp ter spraken bracht.

Er blijven wantoestanden in Arnhem volgens sekswerker Micha. Ze vertelde dat transvrouwen geen plek krijgen in clubs, dat er nog steeds veel illegalen sekswerkers thuis of op afgelegen plekken klanten ontvangen. “Vorig jaar waren er 126 sekswerkers vermoord in Nederland. Hiervan zijn 86 zaken niet opgelost en 40 zaken wel.” aldus Micha. Maar er gebeuren nog steeds te veel problemen, want ruim 79% van de sekswerkers durft geen aangiften te doen omdat ze bang zijn voor gevolgen. Zo weten criminelen dat sekswerkers geen aangiften doen en worden dan ook beroofd. Volgens de heer Boer van Non Nobis is het onmogelijk om prostitutie

Schaf pasjes af!

Volgens sekswerker Micha moeten de pasjes worden afgeschaft voor de zorgzone. Veel sekswerkers willen graag veilig hun werk doen maar kunnen geen pasje krijgen van de gemeente. Hierdoor gaan vrouwen illegaal werken. Volgens wethouder Louwers heeft één sekswerker een pasje aangevraagd en gekregen van de gemeente. Echter bleek dat deze sekswerker niet meer in beeld is bij de gemeente Arnhem. Ook moet de gemeente tijdens controle bij thuiswerker niet gemeld worden bij de huurbaas zoals woningbouwcoöperaties of sekswerkers achtervolgen door de stadswacht bij sekswerkers.

De heer Boer van Non Nobis geeft aan een gebied te willen ontwikkelen waar sekswerkers veilig en comfortabel kunnen werken.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Cameratoezicht op industrie

foto: Pixabay

Prostitutie van minderjarige, drugs, trekken van wapens, dumpen van chemische afval en afval van fastfoodzaken, mishandeling en inbraak. Veel dingen gebeuren er in de nacht op diverse industrieterreinen in Arnhem. Dat laten bewoner Eelco Slont en dhr Heller van Stichting Arnhemse Bedrijventerreinen (STAB) woensdag avond weten in de gemeenteraadsvergaderingen. Zij riepen op om camera’s te plaatsen op industrieterreinen in Arnhem.

Volgens de insprekers moeten camera’s op het industrieterrein ervoor zorgen dat er kwaliteitsverbetering komt in Arnhem. Daarnaast moet het ook zorgen voor een toenemende gevoel van veiligheid op terreinen in de nacht en het zal vooral afschrikken van mensen met criminele gedachten. STAB roept dan ook uit dat er één industriegebied te kiezen en daar te experimenteren tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Een deurtje verder

STAB denkt dat criminelen niet meer gaan kiezen voor een industrie waar camera’s hangen. “Criminelen zullen een deurtje verder nemen.” aldus dhr Heller. Ook bewoner van één van de industriegebieden Eelco Slont denkt dat crimineel gedrag in dit gebied zal afnemen als mensen de camera’s zien hangen.

Burgemeester Marcouch wil graag eerst in gesprek gaan met betrokken voordat er camera’s wordt geplaatst. Volgens de burgemeester zijn er te weinig meldingen om een zware middel als cameratoezicht toe te staan.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair