Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Vitesse heeft zwaar tegen landskampioen Shakhtar Donetsk

foto: Vitesse

Shakhtar Donetsk, de elfvoudig landskampioen uit Oekraïne, bleek maandagavond met 1-4 te sterk voor Vitesse. Stepanenko, Butko, Kovalenko en Moraes beslisten het duel in het voordeel van de Champions League-deelnemer. Roy Beerens schoot een minuut voor tijd de 1-4 op het scorebord.

Bij Vitesse maakte Eduardo zijn eerste minuten als Vitessenaar. Ook Jake Clarke-Salter begon in de basis, dat ten koste ging van de vandaag jarige Rasmus Thelander. Shakhtar Donetsk speelde al drie oefenduels en bleef daarin ongeslagen.

image

De tweede oefenwedstrijd begon veelbelovend. Tim Matavz kopte in de derde minuut een voorzet van Kara maar rakelings voorlangs. In de loop van de eerste helft liet Shakhtar Donetsk zien waarom het de kampioen is van Oekraïne. In de 31ste minuut beloonde de Oekraïners zich met de 0-1. Stepanenko kopte een voorzet snoeihard in de rechter bovenhoek. Vijf minuten voor rust verzuimde Totovytskyi de tweede treffer binnen te schuiven. Bij de tweede paal kwam hij een teenlengte te kort.

image

Tien minuten na rust werd Eduardo serieus getest. Een schot van Bolbat draaide naar de lange hoek, maar de Portugese keeper van Vitesse kon met zijn vingertoppen de tweede treffer voorkomen. In de 57ste minuut ontstond een bijna identieke situatie. Nu schoot Butka met zo veel precisie, dat Eduardo kansloos was: 0-2.

image

Na ruim een uur spelen leek Vitesse terug te komen in de wedstrijd. Matavz vond het net, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. Kort na dat moment had de ingevallen Mitchell van Bergen de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar hij schoot de rebound rakelings naast.

image

Waar Vitesse de mogelijkheden niet wist te benutten, sprong Shakhtar Donetsk wel efficiënt met de kansen om. In de 75ste minuut profiteerde invaller Kovalenko namelijk optimaal, toen de rebound bij de tweede paal voor zijn voeten kwam en hij het duel in het slot gooide: 0-3. Shakhtar Donetsk-invaller Moraes tekende even later na een keurige aanval voor de 0-4. Het slotakkoord was voor Vitesse. Beerens zette goed druk vooruit, onderschepte de bal en schoot koelbloedig raak in de hoek: 1-4.

image

Op vrijdag 13 juli staat de derde oefenwedstrijd gepland. Dan neemt de ploeg van hoofdtrainer Leonid Slutskiy het op vs het Russische FK Arsenal Toela.

Opstelling Vitesse
Eduardo, Kara (’63 Karami), Van der Werff (’46 Thelander), Clarke-Salter, Büttner (’63 Clark), Serero (’46 Bero), Foor (’80 Ali), Bruns (’46 Van Bergen), Beerens, Matavz (’68 Buitink), Linssen (’81 Berden)

Reacties

Reacties

Nieuws

PVV Gelderland: ‘Stop met subsidie Bridge to Liberation Experience’

Bridge to liberation
Foto: Sjaak Peppel (CC)

Als het aan PVV Gelderland ligt, stopt de provincie met het financieren van de Bridge to Liberation concert. Volgens fractievoorzitter Marjolein Faber wordt onterecht een link gelegd tussen de evacuatie van Arnhem en de vluchtelingen van nu.

De PVV Gelderland wil dat de provincie Gelderland niet langer financieel bijdraagt aan Bridge to the Liberation. Tijdens de voorstelling werd er een link gelegd tussen de gedwongen evacuatie van Arnhem en de komst van de vluchtelingen naar Arnhem tegenwoordig.

Niet te vergelijken

Tijdens de voorstelling werden parallellen getrokken tussen de gedwongen evacuatie van Arnhem na de Slag om Arnhem en de komst van vluchtelingen naar Nederland. De PVV ziet hier geen enkele vergelijking in. Volgens fractievoorzitter Faber lieten de vluchtelingen van toen niet hun gezin in de steek en verkrachtten ze niet de mensen die de opvang regelde. Volgens haar zijn er amper vluchtelingen naar Arnhem gekomen, maar gaat het vooral om economische migranten.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Airborne weekend vooral erg nat!

Het leek wel alsof alles tegen zat tijdens de Airborne weekend. Een verregende herdenking bij de Berenkuil, een natgeregende Bridge to Liberation waardoor de projectieschermen niet altijd wilde meewerken, een afgezegde Airborne Festival op de Korenmarkt, de tocht met oude voertuigen ging niet door het centrum, de oorlogsvoertuigen op Jansplein gingen niet door en de Drums and Pipes waren dit weekend zowat weg geregend. Kortom, het leek wel alsof alles tegen zat. 

21,22,23 september was het de 74ste herdenking van de Slag om Arnhem. Maar het leek wel alsof alles tegen zat. Deze editie zou de opwarmer moeten zijn voor de 75ste herdenking volgend jaar. Maar alles zat tegen, waardoor de Airborne weekend in het water was gevallen. Ondanks dat er zeker mooie momenten bij zaten, was er helaas ook tegenslag.

Afzeggingen

Al eerder was bekend dat de Airborne Festival op de Korenmarkt niet doorging. Er was te weinig geld om een mooie programmering neer te zetten. Ook de Race to the Brigde ging niet door op het laatste moment door de verbouwing van Roermondsplein. Als toetje op de afzeggingsreeks bleek ook de bestuurders van de oorlogsvoertuigen ziek te zijn geworden door de herdenking op de Ginkelse Hei. Daar waren ze nat geregend.

Nat

Zowel de herdenking in de Berenkuil als het concert bij de John Frostbrug waren behoorlijk natgeregend. Ondanks dat het regende waren er veel bezoekers aanwezig bij de Bridge to Liberation concert. Door de regen liep ook de communicatie tussen de regie en het scherm op de brug niet goed. Hierdoor gebeurde twee maal dat een filmpje niet zichtbaar was op het scherm.
Ook in het weekend zorgde de regen voor roet in het eten. Zo konden de Drums and Pipes niet door de straten heen spelen van het centrum. Zij moesten schuilen bij ondernemers om droog te kunnen spelen. Zo hadden ze geschuild bij Sint Jan maar ook bij Chico’s Place. Maar gelukkig zorgden de regen ook voor positieve ontwikkelingen.

Dubbeldekker

Wel was de Engelse dubbeldekker een groot succes! Volgens de organisatie Smartvertizing was de bus elke rit zo goed als vol. Mensen waardeerde de gratis rondleiding met de rode dubbeldekker. Ze maakte een rondje over de John Frostbrug, langs het Gelredome weer richting het centrum. Tijdens de rondrit kregen ze het verhaal te horen over onder andere de slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vitesse zegt huurcontract op

foto: Wikimedia

Per 1 oktober 2023 moet Vitesse een andere locatie zoeken voor hun voetbalwedstrijden volgens tijdschrift Quote.  Vitesse wilt wel in het stadion blijven voetballen, maar vind het te duur. Dit blijkt uit een opzeggingsbrief die Vitesse aan de nieuwe eigenaar Michael van de Kuit is gestuurd. Deze brief heeft Quote in bezit.

“Ik snap niet waar ze mee bezig is” laat Michael van de Kuit weten aan Quote. Volgens de brief is de huurprijs niet marktcomform en ook zijn de verdeling van rechten en plichten uit balans. Volgens de nieuwe eigenaar is de huurprijs €1,8 miljoen per jaar. Vitesse wil volgens Michael van de Kuit wel 30 keer per jaar voetballen, maar nu willen ze een deel van de opbrengt van kaartjes, de verhuur van business seats en skyboxen af staan.  “In het verleden had ze zo’n soortgelijke deal met de gemeente. Die kreeg toen zo’n ƒ7 miljoen per jaar. Omgerekend kom je dan op een slordige €3,5 miljoen. Flink meer ja. Dus ik heb geen idee wat ze beweegt.” laat de eigenaar aan Quote weten.

Een woordvoerder van Vitesse liet weten dat er nog helemaal geen besluit is genomen en herkent de brief niet volgens Quote. Ook zouden ze dat niet bekend maken. Of Vitesse wel of niet gaat voetballen in het Gelredome is geen probleem wat betreft Michael van de Kuit. “Dat zien we dan wel weer” aldus Michael van de Kuit aan Quote.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair