Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

ChristenUnie in de bres voor Kledingbank

Daniël Becker

Burgerjournalist Huibert Veth was aanwezig tijdens de mondelinge vragen van de ChristenUnie in de Arnhemse gemeenteraad over het voortbestaan van de Kledingbank. Hoe keek het college hier tegenaan?

Vorige week stelde Daniël Becker, fractievoorzitter ChristenUnie, mondelinge vragen aan GroenLinks-wethouder Ronald Paping over het gedwongen vertrek van de Kledingbank op de huidige locatie bij woningcorporatie Portaal. De Kledingbank verstrekt gratis kleding aan mensen in financiële moeilijkheden of vluchtelingen. Dit kan overigens alleen met een verwijzing. Het appartementencomplex Kleine Oord waar de Kledingbank nu gevestigd zit, is toe aan een opknapbeurt. Aan het einde van het jaar zal de Kledingbank moeten vertrekken. Dhr. Becker wil weten of de wethouder bekend is met de situatie en wat hij van plan is eraan te gaan doen.

Reactie wethouder Paping

Dhr. Becker zal lastigere avonden hebben gekend in zijn politieke loopbaan want de wethouder geeft direct aan de dag ervoor de Kledingbank bezocht te hebben. Hij heeft hier enthousiaste vrijwilligers ontmoet en zowel hij als het college is overtuigd van de belangrijke functie van de Kledingbank voor de stad. Lastig is dat Portaal de Kledingbank lange tijd kosteloos een plaats heeft geboden vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid met de stad. De wethouder weet niet of zij hier in de toekomst ook weer bereid toe zullen zijn. De wethouder overspeelt zijn hand een beetje door aan te geven dat hij er ‘alles aan zal gaan doen’ om tijdig een goede vervangende locatie voor de Kledingbank te vinden. Dhr. Becker maakt hier handig gebruik van door wat theatraal enthousiast op deze toezegging te reageren dat ‘alles wel heel veel is’. Dhr. Paping leert het politieke spel snel door zijn woorden te vervangen voor ‘we zullen in elk geval ons best doen’.

Voedselbank voor Dieren

Van deze toegefelijkheid hoopt dhr. de Groot, fractievoorzitter Partij voor de Dieren, ook gebruik te maken door aan te geven dat de ‘Voedselbank voor Dieren’ ook per 1 juli uit zijn locatie moest. ‘Als de wethouder toch op zoek gaat naar ruimte zou het fijn zijn deze voedselbank mee te nemen, ook dit is een goed initiatief.’ Ook hierin geeft de wethouder aan mee te willen denken maar hij is onvoldoende op de hoogte van het initiatief en de situatie om hier een toezegging over te kunnen doen.

Op dit moment bedraagt de wachtlijst van de Kledingbank zeven weken dus alle extra hulp voor deze stichting is meer dan welkom.

Reacties

Reacties

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nederlandse Openluchtmuseum heeft stormschade herstelt

foto: Openlucht Museum

De Nederlandse Openluchtmuseum had behoorlijk wat schade van de storm op 18 januari. Een aantal bomen waren omgewaaid en er was schade aan twee panden.

De storm die op 18 januari 2018 over Nederland raasde, liet ook zijn sporen na in het Nederlands Openluchtmuseum. Op diverse plekken waaiden bomen om, en onze collectie heeft het zwaar te verduren gehad. Onder andere werden de ‘Boerderij Arnhem’, waar het museum omheen is gebouwd, en het Tolhuisje uit Midlaren getroffen door bomen. Na een uitgebreid traject, met daarin onder meer een bouwkundige inspectie en nieuw metselwerk met gebruik van de oude bestaande stenen, zijn de gebouwen weer hersteld en in volle glorie te bewonderen in ons museumpark.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair