Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Meer dan 15.000 bezoekers tijdens een maand vol mode evenementen

foto: Fotograaf FDFA

Volgens de organisatie van FDFA bracht de maand vol mode evenementen duizenden bezoekers.In Arnhem voor de verschillende activiteiten van het Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA). Van 1 juni t/m 8 juli trok FDFA mensen vanuit heel Nederland naar Arnhem en naar de hoofdlocatie F&D.

Modeshow Impact of War

Met een modeshow op de FDFA-hoofdlocatie (F&D) van Impact of War, de collectie van modeontwerper Mirte Engelhard, is het festival officieel afgesloten. De modeshow liet zien hoe mode een verbinding kan zijn tussen mensen. In elke set kwamen de verhalen terug van telkens twee personen met een oorlogsverleden en koppelden ‘nieuwe Arnhemmers’ aan Arnhemmers.

100 mode evenementen tijdens FDFA

Met meer dan 100 verschillende evenementen op diverse locaties in Arnhem, zoals de internationale expositie State of Fashion, Cirque de la Liberté, de Arnhemse Stockdagen, Nacht van de Mode exposities in Rozet en een eigen hoofdlocatie in het voormalige V&D-gebouw was de lustrumeditie van FDFA een groot succes.

F&D een onvergetelijk hoogtepunt

Met de F&D, de FDFA-hoofdlocatie, is tijdens deze vijfde editie de focus op de Arnhemse ontwerper gelegd. Arnhemse labels als Wintervacht, RYN Inspired, the People of the Labyrinths, Hul le Kes en Mirte Engelhard waren te vinden met een pop-up shop in de voormalige V&D. Samen met Ontwerp Platform Arnhem kregen een groot aantal jonge Arnhemse mode en productontwerpers een plek om hun waar te verkopen. Zo waren onder andere MAISON the FAUX, Peet Dullaert en Elsien Gringhuis voor het eerst voor particulieren verkrijgbaar in Arnhem. Daarnaast trokken de verschillende tijdelijke evenementen telkens nieuwe bezoekers naar de hoofdlocatie. Zo waren er gedurende FDFA  op de eerste verdieping verschillende exposities te vinden van Rijn IJssel studenten, werden er modeshows georganiseerd door Rijn IJssel en de Modevakopleiding HJS en vonden er lezingen plaats van onder andere Awearness Fair Fashion. De hoofdlocatie werd goed bezocht. Het openingsweekend van FDFA trok circa 3500 bezoekers naar F&D, in de gehele periode trok F&D ruim 15.000 bezoekers.

Mode feestje blijft nog even….

Na de afsluiting van FDFA is het nog niet gedaan met de mode in Arnhem. De expositie ‘Searching for the new luxury’ van State of Fashion is nog te bezoeken tot en met 22 juli. Reflags, de verschillende mode-exposities bij Rozet, Odilon Redon in Kröller Mülller en de overzichtstentoonstelling van Collectie Arnhem bij Dudok zijn nog tot medio augustus te zien

Reacties

Reacties

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nederlandse Openluchtmuseum heeft stormschade herstelt

foto: Openlucht Museum

De Nederlandse Openluchtmuseum had behoorlijk wat schade van de storm op 18 januari. Een aantal bomen waren omgewaaid en er was schade aan twee panden.

De storm die op 18 januari 2018 over Nederland raasde, liet ook zijn sporen na in het Nederlands Openluchtmuseum. Op diverse plekken waaiden bomen om, en onze collectie heeft het zwaar te verduren gehad. Onder andere werden de ‘Boerderij Arnhem’, waar het museum omheen is gebouwd, en het Tolhuisje uit Midlaren getroffen door bomen. Na een uitgebreid traject, met daarin onder meer een bouwkundige inspectie en nieuw metselwerk met gebruik van de oude bestaande stenen, zijn de gebouwen weer hersteld en in volle glorie te bewonderen in ons museumpark.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair