Connect with us
Musiskwartier

Nieuws

Gemeenteraad wil brede visie voor kwaliteitsimpuls lokale media

foto: Gemeente Arnhem

Burgerjournalist Huibert Veth was aanwezig bij de raadsvergadering over de “Kwaliteitsimpuls Lokale Media” en deed verslag van het debat.

Bij de afgelopen raadsvergadering stond de motie “Kwaliteitsimpuls Lokale Media” van SP, D66, CDA en PvdD op de agenda. In het coalitieakkoord staat weliswaar opgenomen dat men onafhankelijke lokale media van grote waarde vindt voor een transparant, democratisch stadsbestuur, maar er is geen extra geld gereserveerd voor een kwaliteitsimpuls voor lokale media. De motie wordt voortijdig ingetrokken omdat wethouder Hans de Vroome aangeeft met een visie op lokale media te willen komen en daar graag meer ruimte voor krijgt dan deze motie biedt. In de motie werd alleen gesproken over de zendgemachtigde lokale omroep (RTV Arnhem) en de wethouder wil andere initiatieven niet op voorhand uitsluiten.

Lokale media? Welke media?

VVD-raadslid Menno Loos heeft navraag gedaan bij zijn collega’s. De fractievoorzitter van Overbetuwe antwoordde op zijn vraag hoe de ervaringen waren met lokale media: ‘Welke media?’ Wat dat betreft mogen wij ons volgens dhr. Loos in Arnhem nog gelukkig prijzen maar ook de VVD neemt de noodkreet van de lokale media serieus.

Bredere visie

Tijdens het debat geeft Ria de Vries (PVDA) aan het belangrijk te vinden dat naast de zendgemachtigde omroep ook particuliere initiatieven een kwaliteitsimpuls krijgen. René Kraaijenbrink (Arnhem Centraal) wil ook een bredere visie waarin meerdere partijen betrokken worden. Ine van Burgsteden (CDA) maakt duidelijk dat één van de problemen is dat binnen lokale media vaak zoveel verwacht wordt van, en een groot beroep gedaan wordt op, de vrijwilligers. Kürsat Bal (DENK/Verenigd Arnhem) spreekt zich uit voor goede onafhankelijke media en vindt dat dit ook wat mag kosten. Als ook de fracties van ChristenUnie en GroenLinks aangeven de motie te smal en beperkt te vinden. En bovendien D66-wethouder Hans de Vroome zegt niet met een tunnelvisie naar alleen de zendgemachtigde omroep te willen kijken, wordt de motie ingetrokken.

De vraag die deze avond meerdere malen naar voren kwam, is wat kwaliteit precies is en hoe we deze gaan meten. Hier zal dhr. de Vroome in zijn visie helderheid over moeten geven.

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Facebook verbied reclame Arnhemse Gay minded feest

Foto's Manege

Het zit de organisatie van het Gay minded feest MANege niet mee. De organisatie wilde reclame maken voor hun feest op 3 november, maar Facebook vond het iets te bloot. Op de foto was een man in ondergoed met een laag verf over zich heen te zien.  

Opeens kreeg de organisatie van gay feest MANege de melding van Facebook “Je advertentie is niet goedgekeurd, omdat deze in strijd is met ons advertentiebeleid doordat de advertentie een afbeelding bevat die teveel bloot of suggestieve inhoudt bevat.” aldus Facebook aan de organisatie. Die stonden raar te kijken, aangezien ze vaak promotie maakte via Facebook en altijd mannen in hun ondergoed met een laag verf neerzetten. “Normaal wordt dit altijd goedgekeurd, maar nu blijkbaar niet.” laat de organisatie ons weten.

MANege

Omdat wij niet moeilijk doen over een beetje bloot. Zaterdag 3 november zal de ‘Gay- en openminded people party’ van start. Tijdens de nachtdienst in Luxor Arnhem zullen, drags, dansers, show, entertainment en Dj’s Hendrik Fischer, Lewis Low en uit Engeland DJ Sharon. O Love  optreden! Tickets zijn online en aan de deur te koop

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Anouk Pauwels meest fanatieke vrijwilligester van Sprookjesfestival

Foto: Sprookjesfestival

Anouk Pauwels is uitgeroepen tot de meest fanatieke vrijwilligster van het Sprookjesfestival. Ze ontvangt van de organisatie het Gouden Sprookjes ei.

Elk jaar weer staan vele tientallen vrijwilligers klaar om het Sprookjesfestival Arnhem tot een groots succes te brengen. Assistenten in de productie, sprookjesfiguren, kassa medewerkers noem maar op. Zonder hen kan het Sprookjesfestival niet bestaan. Anouk Pauwels is misschien wel de gekste van allemaal. Door dag en dauw, weer en wind gaat ze weken voorafgaand aan het festival op haar fiets met tassen vol promotiemateriaal de weg op.

Flyers, boekjes, stickers, vlaggen, posters alles wat er maar is verspreidt ze in en rondom Arnhem. Met een tomeloze inzet en een geweldige positieve uitstraling. Volledig vrijwillig, gekker moet het niet worden. De 11e editie van het Sprookjesfestival staat in het teken van gekkigheid. Daarom vond directie en bestuur van het Sprookjesfestival het TE GEK Anouk het gouden sprookjesei te overhandigen.

Met deze overhandiging staat Anouk in het middelpunt. Maar het gouden ei is een beetje voor alle vrijwilligers die elk jaar weer zich heel hard inzetten voor het Sprookjesfestival. Er was een hoop ‘Gekkigheid’ in Arnhem, bij deze succesvolle elfde editie van het Sprookjesfestival. Sprookjesfiguren bevolkten de straten, bossen en pleinen van zaterdag 13 t/m zondag 21 oktober. Voor groot, maar vooral voor klein, was er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland, waar een heuse sprookjesprinses, prinses Arnerijntje, 9 dagen lang de baas was.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

“I Amsterdam” letters welkom in Openlucht Museum

Foto: Openlucht Museum (FB)

De ‘I Amsterdam’ letters zijn welkom in het Openluchtmuseum. Dat schrijft directeur ‘Teus Eenkhoorn’ van het museum in een ingezonden brief in Het Parool. 

“Zo’n rijk symbool hoort in het Openluchtmuseum.” laat Teus Eenkhoorn weten aan de Amsterdammers. De letters staan voor de diversiteit van een inclusieve stad als Amsterdam. “I Amsterdam staat symbool voor de hoop op die inclusiviteit: Iedereen een beetje Amsterdammer” schrijft Teus Eenkhoorn. Ook ziet de burgemeester dat er een einde komt aan de inclusieve stad. Ze worden namelijk overgelopen met toeristen en investeringsmaatschappijen, speculanten en Airbnb. De kloof tussen rijk en arm groeit, hoog en laagopgeleid en Nederlanders met en zonder migratieachtergrond.

In het Openluchtmuseum is al de Jordaan te zien en daar passen de letters prima bij volgens de directeur.

Of de letters uiteindelijk ook weggaan en of Arnhem die gaat krijgen is niet duidelijk. Het idee ontstond van de Amsterdamse GroenLinks.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair