Connect with us
Korenkwartier proeft

Nieuws

Regenboogvlaggen hangen uit in de binnenstad

foto: IHVA

Door de hele binnenstad hangen regenboogvlaggen. De Arnhemse LHBT-gemeenschap reageert positief verrast op het onverwachtse cadeautje van de Arnhemse ondernemers en binnenstadbewoners.

De Arnhemse culturele vereniging Gay Arnhem reageert positief op het gebaar van Platform Binnenstad Arnhem. “In een periode dat LHBT’ers het steeds moeilijker vinden om hand in hand te lopen en de acceptatie soms kilometers ver voelt in vergelijking met vroeger, krijgen we onverwachts steun van de bewoners en ondernemers van de binnenstad. Ze hingen stiekem de regenboog vlaggen op in de stad!” laat de organisatie weten. De vereniging is erg blij met het gebaar. PBA laat weten “We zijn solidair met de LHBT-gemeenschap. Daarom laten we in de week van de Pride in Amsterdam de vlag uithangen. De vlag blijft tot en met de kanaaltocht in Amsterdam (4 augustus) hangen.” aldus Marian van Hooij van Platform Binnenstad Arnhem.  “Ook willen de ondernemers als dank de vlag ophangen voor de gemeente Arnhem. De ondernemers willen laten zien dat we waarderen dat er meer aandacht is voor inclusiviteit bij de gemeente Arnhem.” aldus de woordvoerder van Platform Binnenstad Arnhem.

Pride Amsterdam

De regenboogvlaggen werden voor het eerst gebruikt toen er vorig jaar april Ronnie en Jasper in elkaar zijn geslagen op de Nelson Mandelabrug. Vanaf dat moment worden de vlaggen regelmatig opgehangen bij bijzondere evenementen zoals Coming-out dag. Bijzonder aan deze Pride is dat de vereniging Gay Arnhem massaal hun steun gaven toen de ‘Bi Boot’ niet zou varen door te weinig tickets verkoop. ‘Door onder andere onze steun hebben we de Bi Boot geholpen om toch te varen. We steunen deze boot omdat ook we ons zorgen maken over de acceptatie van biseksuele in onze eigen gemeenschap. Ook zijn er natuurlijk andere groepen waar we zorgen over maken binnen onze gemeenschap en daar zetten wij achter de schermen ons voor in!” laat de vereniging weten. “Biseksuele worden zowel door de gay- als door de hetero gemeenschap gediscrimineerd. Als iemand vertelt dat hij/zij biseksueel is denken veel mensen dat het een overgangsfase is van hetero naar gay of dat het juist niet acceptatie is van zichzelf. Veel biseksuele moeten zich dagelijks uit de kast halen en bewijzen en dat is wat ons betreft onacceptabel.” aldus een woordvoerder van de vereniging. Zij hebben hun achterban opgeroepen toen de Bi Boot dreigde te stoppen. Die hebben toen genoeg kaartjes ingekocht om mee te varen. Hierdoor kon uiteindelijk de boot toch varen. “Mochten er Arnhemmers mee willen varen? Dan kan dat natuurlijk via de site van bi boot. Er zijn nog kaartjes voor ALLE Arnhemmers, ongeacht hun seksuele voorkeur” aldus de woordvoerder

Steun van Arnhem

Vereniging Gay Arnhem is blij dat er steun komt van de Arnhemse gemeenschap. “Al jaren voelde we ons niet gehoord. Maar dat is vooral onze eigen schuld. Wij hebben teveel laten afhangen van de belangenorganisatie COC Arnhem. Helaas zijn ze teveel in zichzelf gekeerd en we willen juist aandacht vragen en problemen oplossen. Maar die hebben helaas te weinig voor de LHBT gemeenschap in Arnhem gedaan de afgelopen jaren en daarom hebben we besloten om zelf een vereniging op te richten. Deze periode hebben wij de manifestatie ‘Hand in Hand voor diversiteit’ georganiseerd toen Ronnie en Jasper in elkaar werden geslagen, twee roze verkiezingsdebatten georganiseerd en op de achtergrond zijn we druk met andere dingen zoals problemen binnen de gemeenschap op te lossen.” laat de woordvoerder van de vereniging weten. “Maar wij zijn enorm blij dat PBA ons steunt! Ze hangen minimaal 4 keer per jaar de regenboogvlag op.”

Reacties

Reacties

Nieuws

Justin Timberlake vrijdag in Arnhem

foto: Man of the Woods tour

Vrijdag staat Justin Timberlake in Arnhem. Daar heeft hij in het Gelredome zijn ‘The Man of The Woods’ tour. Voor de fans is er nog goed nieuws! Er zijn nog tickets….

The Man of The Woods tour begint op 22 juni in Parijs en bevat 16 optredens in onder meer Londen, Amsterdam, Stockholm, Kopenhagen,  Berlijn en onze Arnhem. In het Gelredome heeft hij een groot podium waar het hele publiek van kan genieten.

Er zijn nog tickets

Je zou verwachten dat het concert van de wereldster in Arnhem al helemaal is uitverkocht, maar er zijn gelukkig nog kaartjes te koop voor de fans. Timberlake is een van de populairste artiesten van de laatste jaren. Zo scoorde hij grote hits met nummers als Can’t stop the feeling, Say something en Love never felt so good. Wil je nog naar het concert? Kijk dan hier of er nog tickets zijn!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Maarten van der Weijden zwom ook voor de Arnhemse Helen Dowling Instituut

foto: Maarten van der Weijden foundation

Maarten van der Weijden startte zaterdagochtend 18 augustus met de 11stedenzwemtocht. Het doel was om 200 km te zwemmen en daarmee geld op te halen voor 11 onderzoeken met betrekking tot kanker. Een van de onderzoeken waar hij voor zwom was van het onderzoek ‘REFINE’ van het Arnhemse Helen Dowling Instituut (HDI). Na maar liefst 163 km moest Maarten zijn zwemtocht staken omdat hij ziek was. Het HDI was op verschillende momenten aanwezig om Maarten aan te moedigen en binnen te halen in Leeuwarden. Dinsdag avond werd bekend gemaakt dat Maarten 3,5 miljoen bij elkaar heeft gezwommen en de teller loopt nog steeds omhoog. 

Held

Helen Dowling Instituut is trots op de prestatie van Maarten. “Wat een ongelooflijke prestatie heeft Maarten neergezet. Wij zijn ontzettend onder de indruk van zijn zwemtocht en ook wat dit heeft losgemaakt in Nederland. Met het fantastische bedrag dat Maarten heeft opgehaald kan meer onderzoek worden gedaan naar kanker. Niet alleen naar kankerbehandelingen, maar ook naar de kwaliteit van leven bij kanker. Vermoeidheid bij kanker is een van de meest voorkomende klachten waar in veel gevallen iets aan te doen is. Er is alleen meer onderzoek nodig naar wat voor wie werkt, en daar moet meer onderzoek naar worden gedaan” aldus Renate Koers, manager Communicatie & Fondsenwerving bij het HDI.

Onderzoek naar vermoeidheid bij kanker

Zeker één op de drie patiënten met kanker heeft last van aanhoudende vermoeidheid. Zelfs lang nadat de behandeling succesvol is afgerond. Deze vermoeidheid heeft een grote invloed op het leven van de patiënt. De afgelopen jaren zijn er zeer uiteenlopende interventies ontwikkeld om chronische vermoeidheid na kanker te verminderen. Uit het onderzoek Fitter na Kanker is gebleken dat verschillende e-health interventies effectief zijn in het verminderen van chronische vermoeidheid na kanker. We weten echter nog onvoldoende welk type interventie, of welke combinatie, nu het beste werkt voor welke cliënt. Daarom is het vervolgonderzoek Refine gestart. “We willen kunnen voorspellen welke e-therapie, of combinatie van therapieën, het beste werkt voor welke cliënt. Er wordt hiermee op individueel niveau gekeken naar factoren die bepalen welke behandeling het best aansluit bij de cliënt. Zo hopen we bij te dragen aan het vergroten van de kwaliteit van leven van mensen die kanker hebben gehad en last houden van ernstige vermoeidheid als gevolg van de ziekte” zegt Marije van der Lee, hoofd onderzoek bij het HDI.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ødegaard nieuwste aanwinst Vitesse

Martin Ødegaard is komend seizoen Vitessenaar. De 19-jarige Noor wordt voor een seizoen gehuurd van Real Madrid.

Ødegaard debuteerde in 2014 als 15-jarige bij het Noorse Strømsgodset IF. In augustus van dat jaar debuteerde de linksbenige Ødegaard ook in het nationaal elftal van Noorwegen. In januari 2015 tekende de Noor een meerjarig contract bij de Spaanse topclub Real Madrid. Vanaf januari 2017 is de aanvallende middenvelder al een bekend gezicht in de Eredivisie, aangezien hij voor anderhalf jaar op huurbasis uitkwam voor sc Heerenveen.

image

Ødegaard over zijn nieuwe club: “De afgelopen anderhalf jaar heb ik al in de Eredivisie gespeeld. Ik ben toen onder de indruk geraakt van Vitesse. Ik heb Vitesse leren kennen als een goed voetballende ploeg, met een aanvallende en dominante spelopvatting. Ik denk dat die manier van spelen mij goed ligt. Ook heeft Vitesse laten zien jonge spelers een kans te durven geven. Daarom ben ik blij met de kans die Vitesse mij biedt.”

image

Technisch directeur Marc van Hintum: “We zijn heel blij dat Martin voor Vitesse heeft gekozen. Ondanks interesse van andere clubs hebben we Martin kunnen overtuigen met de visie waar Vitesse voor staat. Martin beschikt over kwaliteiten die een team een impuls kunnen geven.”

image

Ødegaard , geboren in het Noorse Drammen, is het tiende nieuwe gezicht in de selectie van hoofdtrainer Leonid Slutskiy. Hij gaat spelen met rugnummer 18 en sluit per direct aan in Arnhem.

image

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair