Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Regenboogvlaggen hangen uit in de binnenstad

foto: IHVA

Door de hele binnenstad hangen regenboogvlaggen. De Arnhemse LHBT-gemeenschap reageert positief verrast op het onverwachtse cadeautje van de Arnhemse ondernemers en binnenstadbewoners.

De Arnhemse culturele vereniging Gay Arnhem reageert positief op het gebaar van Platform Binnenstad Arnhem. “In een periode dat LHBT’ers het steeds moeilijker vinden om hand in hand te lopen en de acceptatie soms kilometers ver voelt in vergelijking met vroeger, krijgen we onverwachts steun van de bewoners en ondernemers van de binnenstad. Ze hingen stiekem de regenboog vlaggen op in de stad!” laat de organisatie weten. De vereniging is erg blij met het gebaar. PBA laat weten “We zijn solidair met de LHBT-gemeenschap. Daarom laten we in de week van de Pride in Amsterdam de vlag uithangen. De vlag blijft tot en met de kanaaltocht in Amsterdam (4 augustus) hangen.” aldus Marian van Hooij van Platform Binnenstad Arnhem.  “Ook willen de ondernemers als dank de vlag ophangen voor de gemeente Arnhem. De ondernemers willen laten zien dat we waarderen dat er meer aandacht is voor inclusiviteit bij de gemeente Arnhem.” aldus de woordvoerder van Platform Binnenstad Arnhem.

Pride Amsterdam

De regenboogvlaggen werden voor het eerst gebruikt toen er vorig jaar april Ronnie en Jasper in elkaar zijn geslagen op de Nelson Mandelabrug. Vanaf dat moment worden de vlaggen regelmatig opgehangen bij bijzondere evenementen zoals Coming-out dag. Bijzonder aan deze Pride is dat de vereniging Gay Arnhem massaal hun steun gaven toen de ‘Bi Boot’ niet zou varen door te weinig tickets verkoop. ‘Door onder andere onze steun hebben we de Bi Boot geholpen om toch te varen. We steunen deze boot omdat ook we ons zorgen maken over de acceptatie van biseksuele in onze eigen gemeenschap. Ook zijn er natuurlijk andere groepen waar we zorgen over maken binnen onze gemeenschap en daar zetten wij achter de schermen ons voor in!” laat de vereniging weten. “Biseksuele worden zowel door de gay- als door de hetero gemeenschap gediscrimineerd. Als iemand vertelt dat hij/zij biseksueel is denken veel mensen dat het een overgangsfase is van hetero naar gay of dat het juist niet acceptatie is van zichzelf. Veel biseksuele moeten zich dagelijks uit de kast halen en bewijzen en dat is wat ons betreft onacceptabel.” aldus een woordvoerder van de vereniging. Zij hebben hun achterban opgeroepen toen de Bi Boot dreigde te stoppen. Die hebben toen genoeg kaartjes ingekocht om mee te varen. Hierdoor kon uiteindelijk de boot toch varen. “Mochten er Arnhemmers mee willen varen? Dan kan dat natuurlijk via de site van bi boot. Er zijn nog kaartjes voor ALLE Arnhemmers, ongeacht hun seksuele voorkeur” aldus de woordvoerder

Steun van Arnhem

Vereniging Gay Arnhem is blij dat er steun komt van de Arnhemse gemeenschap. “Al jaren voelde we ons niet gehoord. Maar dat is vooral onze eigen schuld. Wij hebben teveel laten afhangen van de belangenorganisatie COC Arnhem. Helaas zijn ze teveel in zichzelf gekeerd en we willen juist aandacht vragen en problemen oplossen. Maar die hebben helaas te weinig voor de LHBT gemeenschap in Arnhem gedaan de afgelopen jaren en daarom hebben we besloten om zelf een vereniging op te richten. Deze periode hebben wij de manifestatie ‘Hand in Hand voor diversiteit’ georganiseerd toen Ronnie en Jasper in elkaar werden geslagen, twee roze verkiezingsdebatten georganiseerd en op de achtergrond zijn we druk met andere dingen zoals problemen binnen de gemeenschap op te lossen.” laat de woordvoerder van de vereniging weten. “Maar wij zijn enorm blij dat PBA ons steunt! Ze hangen minimaal 4 keer per jaar de regenboogvlag op.”

Reacties

Reacties

Nieuws

Intocht van Sinterklaas blijft alleen in het centrum

Sinterklaas heeft dit jaar gekozen om met de intocht alleen in het centrum te blijven. Hij kiest ervoor om op vier plekken een stop te houden om daar leuke activiteiten te hebben met de Arnhemse kinderen. Hiermee zal Sinterklaas niet meer met zijn gevolg door de Steenstraat gaan richting Klarendal.

Na zijn tocht vanuit Spanje vertrekt Sinterklaas vanaf de Rijnkade naar naar de Kadestraat, via de Oranjewachtstraat onder de Sabelpoort over de Markt, Turfstraat en Koningsstraat. Daar stopt hij op de Jonas Daniel Meijerplaats voor het eerst. Na zijn 1ste stop zal hij weer over de Koningsstraat, beekstraat, brouwersstraat eventjes stoppen op Brouwersplein. Na een pauze vol leuke activiteiten trekt hij de Dwingelstraat, Looiersstraat, Bovenbeekstraat, Doelenstraat, Jansplein waar hij een stop maakt op de Jansplaats / Jansplein. Nadat Sinterklaas een stop heeft gemaakt gaat hij over de Marienburgstraat, Vijzelstraat, Bakkerstraat, Boerenstraat, Weverstraat, Grote Oord, Jansstraat, Pauwstraat op waartoe hij een stop maakt op de Korenmarkt. Vanaf de Korenmarkt gaat hij naar de Hoogstraat, Rijnstraat, Kortestraat met als slot Rozet.

Rozet

In Rozet zal Sinterklaas de intocht afsluiten. Hoe de pauzes eruit gaan zien is nog eventjes een verrassing.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair