Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Kinderen ‘Ome Joop’s Tour’ weer veilig terug in Arnhem

foto: Ome Joop's Tour

Ome Joop’s Tour 2018 zit er alweer op. Bijna 140 kinderen stonden tien dagen geleden aan de start van de 68e editie die onder bijzondere, lees extreem warme, omstandigheden is verreden. De finish in Valkenhuizen op woensdag 1 augustus was een kleur, muziek- en sfeerrijk spektakel dat werd gadeslagen vanaf volgepakte tribunes.

Ome Joop’s Tour 2018 werd onder dusdanig warme omstandigheden verreden dat de organisatie besloot de etappe tussen Hoogeveen en Groningen op vrijdag 27 juli van het schema te schrappen. Bijzonder aan deze editie was daarnaast de verplaatsing vanuit Groningen naar ’s-Hertogenbosch een dag later met de nostalgische NS trein De Hondekop. Op het station in Arnhem konden meer dan 300 ouders/verzorgers hun kroost eventjes in de armen sluiten.

Noodscenario klaar

Anton Jansen, verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen Ome Joop’s Tour. ‘De organisatie zag ver van tevoren de omstandigheden waarin deze editie zou worden verreden al aankomen, waardoor we bijtijds andere scenario’s hadden klaarliggen. Je moet dan denken aan extra water, eerder opstaan, eerder vertrekken zodat we niet op het heetst van de dag hoefden te fietsen en wijzigingen in het schema. De veiligheid en gezondheid van de kinderen staat binnen OJT altijd voorop en daar doen we geen concessies aan.’

Uit alle landen

Dirk Leenders, binnen Ome Joop’s Tour behept met de portefeuille deelnemers, meldt met trots dat naast de vele Hollandse kinderen uit Arnhem en omgeving ook een deel van de kinderen afkomstig was uit landen als Angola, Congo, Eritrea, Marokko en Syrië. “Je hebt toch vaak wat moeite hen te bereiken en in deze culturen is niet helemaal vanzelfsprekend dat kinderen zo lang zonder hun ouders van huis zijn. Ik denk dat ik namens de hele organisatie mag spreken als ik zeg dat Ome Joop’s Tour een dusdanige naam heeft weten op te bouwen, dat we deze kinderen een onvergetelijke tiendaagse hebben kunnen bezorgen. Dat roept een gevoel van trots op.’

Route

De route van dit jaar bracht de renners van Arnhem, via Ulft, Deventer, Hellendoorn, Hoogeveen, Groningen, Loon op Zand, De Efteling, Oss en Rhenen weer terug naar Arnhem. Met de finish van de 68e editie van Ome Joop’s Tour worden de voorbereidingen voor 2019 van dit oudste evenement van Arnhem alweer in gang gezet.

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair