Connect with us

Nieuws

Komt er een nieuw domino record voor het Dutch Domino Team?

Domino
Foto: Dutch Domino Team

Het Dutch Domino Team gaat proberen zijn record te verbreken door maar liefst 200.000 dominostenen neer te zetten in een sporthal Kermisland. Van 10 tot 18 augustus gaat het Dutch Domino Team proberen het Nederlands amateur record dominostenen neerzetten te verbreken. Waar het team vorig jaar nog ruim 150.000 dominostenen neerzette (waar er uiteindelijk 145.911 achter elkaar omvielen), zullen zij het target dit jaar op 200.000 dominostenen zetten. In een week tijd worden alle steentjes neergezet die op zaterdag 18 augustus tijdens een spetterende show omvallen. 

Het Dutch Domino Team is een vereniging die bestaat uit liefhebbers van domino. Tijdens een jaarlijks evenement in een sporthal in Arnhem worden duizenden dominosteentjes neergezet, met als doel het record van het voorgaande jaar te verbreken. In 2017 is het record gezet op 145.911 dominostenen. Dit jaar zullen onder het thema ‘Wildlife’ maar liefst 200.000 dominostenen worden neergezet. Het hele dierenrijk komt voorbij, van Amerikaanse bizon tot Chinese panda en van een zwijntjesfamilie tot de volledige Big 5 uit Afrika. Om al deze dominostenen neer te zetten heeft het team dit jaar drie nieuwe bouwers toegevoegd, maar desondanks zal het hard moeten doorwerken om alles op tijd klaar te krijgen.

Zaterdag 18 augustus gaan alle steentjes vallen

Als alles volgens plan is opgezet, zullen zaterdag 18 augustus alle steentjes omvallen. Ook dit jaar is het voor geïnteresseerden mogelijk om bij het omvallen van de steentjes aanwezig te zijn. Via de website kan voor €5,- een ticket gereserveerd worden. Hier is ook alle informatie over het evenement te vinden.

Reacties

Reacties

Nieuws

SUEZ gaat geen afval ophalen tijdens feestdagen

De vuilnismannen van SUEZ hebben ook recht op vrije dagen. Daarom zullen op 24 t/m 26 december en 1 januari de vuilnismannen de afval niet ophalen. Zij komen op andere momenten.

In het centrum van Arnhem blijven inzameldagen voor papier, restafval, plastic en Groen afval ongewijzigd. SUEZ rijdt daar dus op dinsdag 25 en woensdag 26 december de reguliere inzamelroute. 

Gewijzigde papierinzameling

Op de volgende momenten worden afval opgehaald.

Elderveld:                               24 december wordt 17 december
Geitenkamp West:                25 december wordt 18 december
De Schuytgraaf:                     25 december wordt 20 december
Malburgen Oost/ Noord:     25 december wordt 18 december 
Rijkerswoerd:                        26 december wordt 19 december
Molenbeke/Velperweg:         1 januari wordt 8 januari

Gewijzigde inzameling rest- plastic- en groen afval

Valt de ophaaldag van rest-, plastic of groen afval in je wijk op 25 of 26 december of op 1 januari? Dan komt SUEZ eerder of juist later langs.

  • De ophaaldag op dinsdag 25 december (Eerste Kerstdag) verschuift naar zaterdag 22 december.
  • De ophaaldag op woensdag 26 december (Tweede Kerstdag) verschuift naar zaterdag 29 december.
  • De ophaaldag op dinsdag 1 januari (nieuwjaarsdag) verschuift naar zaterdag 5  januari.

Ophalen kerstbomen

Kerstbomen worden in week 1 en 2 van 2019 opgehaald, op dezelfde dagen dat de Groen-route wordt gereden.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Superman the classic komt weer terug in de bios

Foto: DC

Zaterdag 2 februari en maandag 4 februari zal de eerste Superman, the movie te zien zijn in de bioscoop. 40 jaar geleden kwam de film uit in de Nederlandse bioscopen. Om dit te vieren draait Pathé de film opnieuw.

Het is 40 jaar geleden dat Superman van Richard Donner uitkwam. Om dit te vieren haalt Pathé hem 2 en 4 februari terug naar de bioscoop.

Omdat Jor-El de raad van Krypton niet kon overtuigen dat hun planeet zal verwoest worden, stuurt hij zijn zoon Kal-El naar de planeet aarde, zodat hij hun ras kan redden. Daar wordt Kal-El opgevoed door de familie Kent, ze noemen hem Clark Kent. Op aarde blijkt hij over superkrachten te beschikken. Als hij volwassen is gaat hij als reporter werken bij de Daily Planet. Wanneer het criminele meesterbrein Lex Luther de wereld wil overnemen, is de Superman de enige die hem nog kan stoppen.

Tickets kopen kan al online of aan de kassa.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

18de Nieuwjaarsduik Arnhem

foto: Nieuwjaarsduik Arnhem Facebook

Dinsdag 1 januari 2019 kunnen Arnhemmers om 12:00 het jaar goed beginnen door in het koude water van Rijkerswoerd te storten. 

“In Arnhem maken wij ons reeds klaar voor de 18 editie waarbij wij 400 duikers kunnen opvangen met een warme kop erwtensoep.” laat de organisatie weten. Deelnemers die deelnamen aan de Nieuwjaarsduik Arnhem krijgen naast soep ook de traditionele Unox muts en een herinneringsvaantje.

Aanmelden

De kosten om aan de Nieuwjaarsduik Arnhem deel te nemen bedragen €3,50 waarvan €0,50,- naar een goed doel gaat. Dit jaar gaat de donatie naar Team Hollander die zich middels de Stichting Roparun inspant tegen kanker. Inschrijven kan via de site van Nieuwjaarsduik Arnhem. Inschrijven kan nog tot 30 december. Maar wees wel op tijd, want vol = vol.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair