Connect with us

Nieuws

VVD laat burgemeester Marcouch meepraten over ongewenste financiering moskeeën

Burgerjournalist Huibert Veth was aanwezig bij de laatste raadsvergadering waar gestemd werd over de motie om de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch mee te laten praten over de ‘wet integrale aanpak ongewenste financiering’.

In zijn laatste raadsvergadering heeft de gemeenteraad van Arnhem een motie aangenomen die burgemeester Ahmed Marcouch opdraagt zich aan te sluiten bij de VVD-burgemeesters van Den Haag en Dordrecht voor het vormgeven van de ‘wet integrale aanpak ongewenste financiering’. Aanleiding voor deze wet is dat het ministerie van Sociale Zaken en Integratie informatie voor gemeenten heeft achtergehouden over moskeefinancieringen. Het gaat hierbij om geld uit Golflanden dat terecht komt bij salafistische moskeeën in Nederland. Het doel van deze wet moet zijn dat gemeenten melding maken bij een landelijke expertisecentrum zodra er signalen zijn van ondermijning door een lokale organisatie. Het Rijk moet op zijn beurt informatie delen als er vraagtekens zijn bij een financieringsstroom. De motie was een initiatief van VVD-raadslid Rebin Maref en werd mede ingediend door de ChristenUnie, SP en Arnhem Centraal.

Uitgaan van vertrouwen en niet van wantrouwen

Op de gepubliceerde lijst met moskeeën die ongewenste financiering ontvangen hebben komt Arnhem niet voor. Waarom moet onze burgemeester dan meepraten? Dit is voor GroenLinks dan ook de reden om tegen de motie te stemmen. Het wekt volgens GroenLinks de indruk dat er een probleem is terwijl dit er niet is. ‘We moeten uitgaan van vertrouwen en niet van wantrouwen’, zegt mevr. Simonis. De wet heeft niet alleen betrekking op moskeeën, ook naar bijvoorbeeld motorclubs wordt gekeken. Kürsat Bal (Denk/Verenigd Arnhem) vindt het belangrijk dat ook politieke partijen hierin meegenomen worden. Omdat het proces nu juist in een fase zit waarin over dit soort zaken gesproken moet worden kan hier nog geen uitsluitsel over gegeven worden. Reden voor dhr. Bal om met zijn fractie tegen de motie te stemmen. Ook geeft hij aan voldoende vertrouwen te hebben in de inlichtingendiensten waardoor wat hem betreft niet alle informatie openbaar hoeft te zijn. Coen Verheij (PVV) geeft in zijn betoog aan dat de islam radicaal is van zichzelf en haaks staat op de Arnhemse normen en waarden. Zijn partij stemt voor de motie maar wil er geen twijfel over laten bestaan dat hij maar één maatregel als de juiste beschouwt, namelijk het sluiten van alle moskeeën.

‘onze manier van leven’

Mevr. van Dillen (CDA) en mevr. van Ommen (D66) maakten bezwaar tegen de zinsnede ‘onze manier van leven’ die door de buitenlandse financiering ondermijnd zou worden. ‘Uw manier van leven zal ongetwijfeld de mijne niet zijn, hoe gaan wij dan toch vinden wat ‘onze manier van leven’ is?’, aldus mevr. van Dillen. Hoewel dhr. Maref aangeeft verbaasd te zijn over deze vragen en het erg van belang vindt om deze zin erin te laten komt hij hier toch op terug waarna er een ruime meerderheid is om de motie aan te nemen.

Reacties

Reacties

Nieuws

Leerlingen Jan Ligthartschool halen €1750,- op voor Stadsboerderij Presikhaaf

Foto: Stadsboerderij Presikhaaf

De medewerkers van de Stadsboerderij Presikhaaf zijn blij met het ingezamelde bedrag van €1750,- van de leerlingen van Jan Ligthartschool. Ze haalde geld op via een jaarlijkse sponsorloop.

De kinderen van Jan Ligthartschool hebben een bedrag van €1750,- opgehaald via een jaarlijkse sponsorloop. Dit geld is gedoneerd aan Stadsboerderij Presikhaaf. Met dit geld kan de stadsboerderij een deel van hun gewenste konijnenvilla gebruikt worden.

De leerlingen van Jan Ligthartschool kwamen persoonlijk het geld brengen aan de stadsboerderij. Zij werden met luid applaus binnengehaald door de medewerkers en vrijwilligers van de stadsvilla.

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nominaties sportgala bekend

Foto: Sportbedrijf Arnhem

Nog een paar weken en dan is het Arnhems Sportgala. Het jaarlijkse evenement waar we sporters en supporters in het zonnetje zetten. Deze week zijn de genomineerden door de jury gekozen. Tijdens het Sportgala op 7 februari maken we de winnaars van de Sport-ster, Support-Ster en sportfoto van het jaar bekend. Wil jij hier live bij zijn? Dat kan! Kaartjes zijn gratis en kun je reserveren via www.sportinarnhem.nl 

Meer dan 60 nominaties kreeg de organisatie binnen voor bijzondere sportprestaties. Bij de genomineerden zitten onder andere de rolstoelbasketbaldames en Olympische winnaars als Jeroen Kampschreur en Lisa Bunschoten. Als amateursporters staan Upward, masterzwemmer Rob Hanou en talent Anna Hightower in de top 10. De jury, onder leiding van Sportwethouder Jan van Dellen, kiest de beide winnaars.

Support-ster

Minstens zo belangrijk zijn de mensen die sport mogelijk maken. Langs de lijn, als scheidsrechter of als organisator. Arnhem mag trots zijn op vrijwilligers als Patrick van den Heuvel  en museumdirecteur Jeroen van Boekel. Dit zijn er slechts 2 van de velen. Ook in deze categorie kiest de jury een winnaar.

Sportfoto

Een goede sportfoto laat passie en inspanning zien. Voor de categorie ‘Sportfoto van het jaar’ stuurden ruim 40 hobbyfotografen hun mooiste sportfoto van 2018 in. De jury, onder leiding van Fred Builtjes van Kamera Express Arnhem, kiest hieruit de winnaars. Een moeilijke keus, want de kwaliteit is hoog dit jaar. De 10 genomineerde foto’s kun je nu al zien in de Little Windows, die in de binnenstadetalages hangen.

Kom je ook?

Het Stadstheater is op 7 februari de perfecte locatie voor een sportief avondje uit. Spectaculair entertainment, mooie prijzen, lekkere hapjes en drankjes en de mogelijkheid voor een goed gesprek. Kaartjes zijn gratis te reserveren via www.sportinarnhem.nl

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sociale werkplaats Scalabor slaat handen in één met PostMasters

Foto: Wikimedia

Sociale werkplaats Scalabor lanceert een nieuwe dienstverleningsvorm in de groeiende markt van het internet via e-commerce en online retail. In samenwerking met PostMasters biedt Scalabor een compleet concept op het gebied van e-fulfilment. Dit is het beheren van de warenhuis voor webwinkels zoals bol.com.

Scalabor verzorgt voor webshops voorraadbeheer, orderpicken en het verzenden van de pakketten naar binnen- en buitenland. Hiermee worden ondernemers volledig ontzorgd en krijgen zij de ruimte om online te groeien. Dit concept past bij arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor, waarbij medewerkers hun kennis en kunde kunnen ontwikkelen, zodat ze inzetbaar zijn bij logistieke ondernemers in Midden-Gelderland. “In deze werkomgeving ontdekken én ontwikkelen we de talenten van mensen” aldus Cantor Barten van Scalabor. Dat is ook een van de redenen dat PostMasters gebruik maakt van deze dienstverlening van Scalabor.
“Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk”. zegt Thomas van der Lubbe, directeur PostMasters. “De logistieke sector groeit snel en biedt goede arbeidskansen. Scalabor is een professionele organisatie waarmee het prettig samenwerken is”.

E-Fulfilment

Ruim een jaar geleden startte Scalabor met de e-fulfilment afdeling. Hier worden verschillende activiteiten verricht: labels printen, order picken, verzendklaar maken en retourafhandeling voor een groeiend aantal webshoporders. Dit alles wordt uitgevoerd met behulp van een professioneel multi-carrier softwareprogramma. PostMasters verzorgt de verzending van de pakketten naar de klanten met volledig elektrische busjes.

Prima partner

De vraag naar deze dienstverlening groeit, maar er is nog ruimte voor een aantal nieuwe opdrachtgevers. Een van die opdrachtgevers Invroheat ebsales: “Sinds dag 1 van de verkoop van onze producten werken wij met Scalabor. De dienstverlening is professioneel en accuraat. Voor ons is
Scalabor een uitstekende fulfilment partner, die bovendien nog eens extra wordt gewaardeerd door ons en onze klanten vanwege het sociaal ondernemende karakter”, aldus Mark Bevers van Invroheat.
Aanvullend op de e-fulfilment activiteiten biedt Scalabor ook voorbereidende werkzaamheden in de vorm van het in- en ompakken van artikelen of food-gerelateerde producten. Scalabor maakt het
uitbesteden van het logistieke proces betaalbaar en laagdrempelig.
Arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor biedt medewerkers met een beperking de kans om zich te ontwikkelen naar passend en zo regulier mogelijk werk. Dat doen wij in verschillende sectoren, waaronder ook
binnen de logistieke branche.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair