Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Musis valt opnieuw in de prijzen

musis sacrum
Foto: Antionette Kuhlmann (CC)

Musis valt opnieuw in de prijzen. Dit keer wint het Arnhemse concertgebouw een internationale prijs die uitgereikt wordt door de Duitse ‘Rat für Formgebung’. Musis heeft gewonnen in de categorie ‘architecture’.

Seizoen of zomervakantie, het maakt niet uit, Musis blijf ook hartje zomer in de prijzen vallen. De Duitse ‘Rat für Formgebung’ liet per brief aan de architect en het Arnhemse icoon weten dat zij de prijs hebben gewonnen voor ‘Iconic Awards 2018: Innovative Architecture’. De prijs wordt op 8 oktober uitgereikt in Pinakothek der Moderne in München.

Vierde prijs in een paar maanden

“Dit is de vierde prijs die we in ontvangst mogen nemen als gevolg van dit prachtige pand dat de architecten in opdracht van de Gemeente Arnhem hebben neergezet. Ik heb het al eens eerder gezegd: de prijzen wennen niet. Het voelt als een bevestiging dat ook de rest van de wereld, wat ik nu wel voorzichtig mag zeggen, de ogen op Arnhem heeft gericht en Musis prijst: letterlijk en figuurlijk. Dat merken we, steeds meer bedrijven in Gelderland weten ons te vinden voor de organisatie van hun congressen en bedrijfsfeesten. Wij gaan knallend ons nieuwe seizoen in. Op 1 september, tijdens Voorspel, vieren we stiekem ook al deze prijzen met Arnhem.” meldt Directeur Hans Verbugt. Musis is in januari koninklijk heropend door H.K.H. Máxima na een renovatie van de historische ‘Muzenzaal’ en de bouw van de splinternieuwe en moderne ‘Parkzaal’. Vlak na de opening won Musis al de prijs voor ‘BNA Beste gebouw van het jaar 2018’, ‘Heuvelinkprijs 2018: Beste Arnhemse nieuwbouw’ en onlangs de ‘NRP Gulden Feniks Prijs 2018’.

De prijs voor architecten en planners en hun partners in de industrie, design en merkcommunicatie.

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair