Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Politie waarschuwt voor inbrekerstruc

foto: Politie Arnhem - Zuid

Gaat je op vakantie? Heb je al gedacht aan allerlei manieren om ervoor te zorgen dat de inbreker denkt dat je thuis bent? De politie Arnhem-Zuid waarschuwt voor een nieuwe manier om  

Wederom komen er weer meldingen bij de politie binnen dat woningen gemarkeerd worden. In de wijk de Laar-oost werden vandaag plakbandjes over het slot aangetroffen maar ook weer krijt tekens op het kozijn. Dit zou bij meerdere woningen gedaan zijn. Hierdoor kunnen inbrekers zien of je gebruik maakt van de deur en of je niet thuis bent gekomen.

tips

De politie geeft wat tips voordat je weg gaat.

– Vraag je buren of kennissen om per dag je woning te controleren.
– Haal spinnenwebben bij ramen en deuren weg.
– Controleer of er geen takjes tegen je ramen of deuren liggen.
– Controleer of er geen dingen tussen de deur gestopt zijn.

‘We komen liever een keer voor niets dan dat het te laat is’

Ook de politie probeert zoveel mogelijk aanwezig te zijn in de wijk maar hebben jouw ogen hard nodig. Zie je personen in de buurt rondlopen of rondrijden en vertrouw je het niet, bel dan met de politie via 0900-8844. Zie je daadwerkelijk mensen bij woningen rommelen bel dan gerust 112. Zie je een verdacht voertuig rijden, noteer dan het kenteken en eventueel signalement van de personen. “We komen liever een keer voor niets dan dat het te laat is.” aldus de politie.

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair