Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Nieuwe opzet voor Landleven

foto: Openluchtmuseum

Kennis en praktijk komen samen tijdens Landleven in de Praktijk. Een nieuw initiatief van Landleven wat van 6 t/m 9 september plaatsvindt in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Het evenement biedt diverse workshops verdeeld over de thema’s waar Landleven voor staat: Dieren, Koken & Bakken, Creatief en Tuin & Erf. Landleven in de Praktijk is een grote speeltuin voor buitenmensen die al doende willen leren. 

Welke grond is geschikt voor welke plant? Waar plant of zaai je ze? En wat is de plantafstand? Tuinliefhebbers worstelen regelmatig met deze vragen. Ze krijgen ze in Arnhem beantwoord door een professioneel team van instructeurs.  In de workshop kippen houden leert men alles over kippen. Welk ras kies je? Welke huisvesting is nodig? Hoe hou je een kip vast? Welk gedrag hoort bij welk ras? Allemaal vragen die beantwoord worden tijdens de 2,5 durende workshop kippen houden. Uniek is de ‘speed date’ voor kippenliefhebbers. Na de workshop ontmoet je de rassen in het museum door een ‘speed date’ langs de diverse boerderijen.

Er zijn verder workshops ecologisch moestuinieren, schilderen, fotografie, tuinvogels herkennen en imkeren. Het zijn slechts een paar voorbeelden van de workshops op Landleven in de Praktijk. Het unieke van het evenement is de veelzijdigheid van onderwerpen voor hobbytuinders, dierenliefhebbers, koks en buitenmensen in het algemeen. Voor hem en haar.

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair