Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Vitesse klaar voor FC Basel 1893

foto: Vitesse

Door de zege op FC Viitorul plaatste Vitesse zich vorige week voor de derde voorronde van de UEFA Europa League. Hierin moet de ploeg van hoofdtrainer Leonid Slutskiy af zien te rekenen met FC Basel 1893.

Om te beginnen komende donderdag, wanneer de Zwitsers op bezoek komen in GelreDome. Vitesse kende een geslaagde vuurdoop van seizoen 2018|2019 in eigen stadion: een week geleden werd er met 3-1 gewonnen van het Roemeense FC Viitorul door treffers van Tim Matavž, Bryan Linssen en Roy Beerens.

Fitte selectie
Op de geblesseerde Arnold Kruiswijk na kan Slutskiy tegen FC Basel 1893 beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Verdediger Jake Clarke-Salter viel in het duel met Viitorul nog uit na een harde botsing, maar hij is tijdig hersteld.

image

FC Basel 1893
FC Basel 1893 is een topclub uit Zwitserland en kroonde zich in de laatste seizoenen veelvuldig tot landskampioen. FC Basel 1893 overleefde vorig seizoen de groepsfase van de UEFA Champions League, maar werd in de achtste finale uitgeschakeld door Manchester City.

Van het huidige elftal van FC Basel 1893 weet Slutskiy echter weinig. “Ze hebben nog niet veel wedstrijden gespeeld, dus er valt niet veel te analyseren. Desondanks zijn we klaar voor de strijd en zullen we er alles aan doen om te winnen.”

image

Terugkeer Ricky van Wolfswinkel
Vitesse vs FC Basel 1893 staat onder meer in het teken van de comeback van Ricky van Wolfswinkel. De 29-jarige spits maakte zich onsterfelijk in Arnhem door Vitesse in seizoen 2016|2017 met twee treffers in de finale tegen AZ hoogstpersoonlijk de KNVB-Beker te bezorgen. Vorige zomer maakte Van Wolfswinkel de overstap naar FC Basel 1893.

image

Voor Maikel van der Werff wordt het een hereniging met zijn maatje. “Het is mooi om Ricky tegen te komen morgen. Een leuk weerzien”, vertelt de verdediger, die kansen ziet tegen FC Basel 1893. “Het is een ploeg met veel kwaliteit, maar hun trainer is recent ontslagen. Ze zitten in een mindere fase. En wij hebben veel vertrouwen getankt”, aldus Van der Werff.

image

Een druk schema
Enkele dagen na de Europese wedstrijd vs FC Basel (aanvang 20.00 uur) staat de competitiestart op het programma. Op zondag 12 augustus is FC Groningen de tegenstander in GelreDome (aanvang 14.30 uur). Volgende week donderdag staat de return tegen FC Basel 1893 gepland. Tickets voor deze wedstrijden zijn verkrijgbaar via Vitesse.nl/tickets.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Nieuwe hotspot ‘Miyagi and Jones’ in de maak

In de oude Albert Heijn aan de ir van muijlwijkstraat wordt er hard gewerkt om een Miyagi and Jones restaurant te openen. Het hitsucces uit Utrecht slaat nu zijn deuren open richting Arnhem. Een combinatie van Aziatische streetfood met westerse dranken gaat het gevoel geven dat het beste van beide continenten elkaar ontmoeten.
Ondernemers Jian Lan, Harmen de Glint en Rick Ram openen vermoedelijk in november al de zaak Miyagi and Jones. In Utrecht is Miyagi and Jones een hotspot en nu willen de heren hun succes naar Arnhem brengen. De combinatie van westerse dranken gemixt met oosterse eten moet de Arnhemmer een nieuwe plek geven om zich te vertoeven. Dat de heren zin hebben om in Arnhem te veroveren laten ze zien in hun presentatie. “We willen het Arnhemse gevoel in onze zaak brengen. We zitten op een bijzondere plek tussen het centrum en het modekwartier en dat willen we ook laten zien.” aldus Harmen de Glint. Hij laat in nog de bouwput zien waar de bar, open keuken, tafels en de bijzondere wanttekeningen gaan komen. Ook door de verbouwing van de ir van Muijlwijkstraat komt er een mooi groot terras voor de deur.
Voor de mensen die vroeger met veel plezier naar de film Karate kid keken herkennen de naam Miyagi vast wel. Hij was namelijk de leraar van Daniel in de eerste en tweede karate kid. De man die een vlieg kon vangen met zijn eetstokjes leerde de westerse Daniel over het oosten. Dat mr. Miyagi dol is op het les geven over de Aziatische cultuur is ook te zien in de nieuwste aanwinst van Arnhem.
Aziatische streetfood
Als je in Azie bent geweest zie je dat er op vele plekken op straat eten wordt gemaakt en verkocht. Van kip tot vis en van koe tot vegetarisch, met gerechten zoals Bangkok Balls, Phuket Curry Fish, Go Budhha Gyozo en Black Tiger Prawns komt er een vernieuwing in de Arnhemse keuken. Ook moeten er in de toekomst leuke evenementen georganiseerd worden zoals kook workshops, een DJ tijdens het eten, ladies night, etc. Deze workshops worden in samen spraak met de gasten georganiseerd.
Personeel gezocht!
Een nieuwe zaak, heeft natuurlijk ook personeel nodig. Dus wil je werken in de nieuwe hotspot van Arnhem? Ze zoeken nog gastheren en -vrouwen, barbazen of -bazinnen, vliegensvlugge runners en kokkerellende keukenmedewerkers. Mocht je interesse hebben? Mail dan naar bedrijfsleider@miyagiandjones.nl.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

ABN AMRO sluit geldautomaat aan de Kronenburgpromenade

ABN AMRO sluit per 29 oktober 2018 de geldautomaat in Arnhem aan de Kronenburgpromenade 6. De bank heeft het voornemen om medio 2019 op een andere locatie in het winkelcentrum Kronenburg een geldautomaat te plaatsen. Geldopnamen en stortingen zijn tot die tijd bijvoorbeeld mogelijk bij de geldautomaat aan het Velperplein 25 in Arnhem. Op deze locatie is het ook mogelijk om sealbags te storten. 
 
ABN AMRO ziet al jaren een toename van het aantal PIN betalingen. Daarnaast blijft de bank met ongeveer 1250 geldautomaten verspreid over Nederland voorzien in een landelijke dekking. Klanten van ABN AMRO hebben bovendien de mogelijkheid om geld over te maken via Internet Bankieren en Mobiel Bankieren. Inmiddels maken klanten hier zo’n 85 miljoen keer per maand gebruik van. Naast geld overmaken zijn Internet Bankieren en Mobiel Bankieren onder andere te gebruiken voor het aanpassen van de daglimiet of het inzien van creditcardgegevens. 
Voor het vinden van de dichtstbijzijnde geldautomaat kunnen klanten terecht op de website van ABN AMRO.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Intocht van Sinterklaas blijft alleen in het centrum

Sinterklaas heeft dit jaar gekozen om met de intocht alleen in het centrum te blijven. Hij kiest ervoor om op vier plekken een stop te houden om daar leuke activiteiten te hebben met de Arnhemse kinderen. Hiermee zal Sinterklaas niet meer met zijn gevolg door de Steenstraat gaan richting Klarendal.

Na zijn tocht vanuit Spanje vertrekt Sinterklaas vanaf de Rijnkade naar naar de Kadestraat, via de Oranjewachtstraat onder de Sabelpoort over de Markt, Turfstraat en Koningsstraat. Daar stopt hij op de Jonas Daniel Meijerplaats voor het eerst. Na zijn 1ste stop zal hij weer over de Koningsstraat, beekstraat, brouwersstraat eventjes stoppen op Brouwersplein. Na een pauze vol leuke activiteiten trekt hij de Dwingelstraat, Looiersstraat, Bovenbeekstraat, Doelenstraat, Jansplein waar hij een stop maakt op de Jansplaats / Jansplein. Nadat Sinterklaas een stop heeft gemaakt gaat hij over de Marienburgstraat, Vijzelstraat, Bakkerstraat, Boerenstraat, Weverstraat, Grote Oord, Jansstraat, Pauwstraat op waartoe hij een stop maakt op de Korenmarkt. Vanaf de Korenmarkt gaat hij naar de Hoogstraat, Rijnstraat, Kortestraat met als slot Rozet.

Rozet

In Rozet zal Sinterklaas de intocht afsluiten. Hoe de pauzes eruit gaan zien is nog eventjes een verrassing.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair