Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Op stap met de motor in regio Arnhem

foto:

Arnhem ligt perfect gesitueerd om allerlei kanten op te kunnen. Je kunt niet alleen in alle windrichtingen rijden om Nederland te ontdekken op de motor, je kunt ook in Duitsland terechtkomen als je daar zin in zou hebben. Arnhem als uitvalsbasis kiezen is in ieder geval altijd een goed idee, want in de stad zelf is voldoende te beleven. Dit kan het bijvoorbeeld ook een geschikte plek maken voor wat meerdaagse reizen waarbij je steeds aan het einde van de dag terugkeert naar je standplaats in deze stad. In ieder geval zijn dan de volgende routes aan te raden om eens te ondernemen als liefhebber.

Rondje om Arnhem (112 km)

Wie het gebied voor het eerst verkent, hoeft niet eens heel ver weg om al allerlei prachtige wegen en een fijne omgeving tegen te komen. Een rondje om de stad Arnhem zelf is al voldoende. Neem dit niet te letterlijk en maak er wel een wat ruimer rondje van. Dat brengt je bijvoorbeeld langs plaatsen zoals Huissen, Duiven en Renkum. Natuurlijk is dit rondje ook nog wat groter te maken als je wat meer tijd op de motor wilt doorbrengen. Dan pak je bijvoorbeeld Elst, Zevenaar en Velp er ook nog lekker bij. Je hoeft nergens ook maar een stukje snelweg tegen te komen en kan lekker in eigen tempo op de motor door de omgeving toeren.
Zorg dat je motor en accessoires in goede staat zijn. Denk bij accessoires niet alleen aan motorkleding en/of bijvoorbeeld handschoenen, maar ook aan je motorhelm. Koop altijd een helm met een keurmerk, bijvoorbeeld deze HJC helmen.

Veluwe en IJssel route (176 km)

De meer bekendere route in dit gebied is natuurlijk de Veluwe en IJssel route. Dat is ook niet voor niets, want het gebied de Veluwe en de rivier de IJssel spelen een belangrijke rol in de aantrekkelijkheid van deze omgeving. De startplaats is Arnhem, maar onderweg komen al snel de meer bekende kenmerken van Nederland zoals Posbank en Achterhoek voorbij. De route beperkt zich, zoals de naam al doet vermoeden niet alleen tot Gelderland, maar neemt ook een stukje Overijssel mee alvorens weer teruggekeerd wordt naar de provincie van Arnhem. Het is mogelijk om deze gehele route te doen zonder snelweg, bijvoorbeeld door ook de terugweg via de Posbank te doen. Wie echter eerder terug wil keren kan altijd een andere keuze maken.
Kan je nog een goed motorslot gebruiken? Op Onlinesloten.nl vind je ART gekeurde sloten die voldoen aan de eisen van verzekeraars.

Gelderland route (230 km)

Een route die ook veel bekendheid heeft vergaard door de jaren heen, is de Gelderland route, Deze is in twee varianten te doen, van Nijmegen naar Arnhem, of juist omgekeerd. Hoewel de steden nagenoeg naast elkaar liggen, is er met een flinke lus zomaar een tocht van 230 kilometer van te maken waarbij je alles wat deze provincie te bieden heeft te zien zal krijgen. Dat betekent dus ook wel dat je er een goede dag voor uit mag trekken, maar dat is natuurlijk meer dan de moeite waard om te doen.

Reacties

Reacties

Archief

De Grote Harry Bannink Podcast On Tour in Musis

foto: Musis en Stadstheater

Zondag 23 september om 15:00 komt Harry Bannink, Frank Groothof en Gijs Groenteman naar Arnhem komen. Er wordt een avond vol verhalen vertelt en liederen gemaakt in de parkzaal van Musis.

Het zou zomaar kunnen dat Harry Bannink de geschiedenis ingaat als een van de grote Nederlandse componisten. In ieder geval zal iedereen die naar de Grote Harry Bannink Podcast van Gijs Groenteman luisterde een diepe bewondering voor de componist krijgen. De grote hits die Bannink met Annie Schmidt maakte zijn nog maar het topje van de ijsberg, Daaronder zitten nóg duizenden liedjes – meesterwerken die jarenlang ongehoord bleven.

Frank Groothof is een van de grote Harry Bannink-vertolkers. Hij neemt u mee langs een duizelingwekkende steekproef van Harry Banninks oeuvre. Begeleid door Bannink-getrouwe Dick van der Stoep, o.a. orkestleider van de Schmidt/Bannink-musicals Foxtrot en Madam. Ingeleid en verklaard door Gijs Groenteman.

Een avond vol verhalen over Harry Bannink en diens tijdgenoten, en de liedjes die het summum van de Nederlandse liedkunst vertegenwoordigen.

Meer informatie of kaartjes kopen? Check hier!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gouden Kalf eventjes in Arnhem

foto: IHVA

Gisteren werd er een Gouden Kalf op Willemsplein tijdelijk neergezet met een hijskraan. De grote Gouden Kalf van 1500 kilo en 4 meter hoog is neergezet om het Nederlands Film Festival te promoten. 

Vanaf 14:00 tot 18:00 stond het Gouden Kalf op Willemsplein. Het beeld is neergezet door de sponsor het het filmfestival L’OR en reist heel Nederland rond om uiteindelijk 25 september in Utrecht te eindigen. Daar wordt het jaarlijkse filmfestival gehouden. De Gouden Kalf is met een hijskraan neergezet en opgehaald om naar de volgende locatie te gaan. Het beeld is compleet met bladgoud overgoten. Het is overigens niet voor het eerst dat er een gouden dier op Willemsplein stond. Paar maanden geleden was het hert ingepakt met goud papier voor het Gelderse Film Festival.

Nederlands Film Festival-directeur Silvia van der Heiden: “Ik ben blij met de samenwerking die we met L’OR hebben. Hierdoor slagen we er al drie jaar in het L’OR Gouden Kalveren Gala tot een enorm succes te maken.” John Brands, general manager Jacobs Douwe Egberts Nederland, voegt toe: “Het Nederlands Film Festival is bekend van de uitreiking van de Gouden Kalveren. L’OR staat voor goud en eersteklas koffiebonen”. We zijn wat dat betreft een gouden match. We kijken dan ook erg uit naar het L’OR Gouden Kalveren Gala”.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sekswerkers blijven een zorg voor gemeente

foto: Wikimedia

Sekswerkers blijft een moeilijk onderwerp binnen de raad. Moet je nu de sekswerkers een veilige plek geven of juist op allerlei manieren het beroep in Arnhem laten uitsterven? Doen we nu genoeg of mag het nog een onsje meer?Woensdag avond spraken escort Mischa en de heer Boer van Non Nobis. Zij spraken in nadat D66-raadslid Susan van Oomen dit onderwerp ter spraken bracht.

Er blijven wantoestanden in Arnhem volgens sekswerker Micha. Ze vertelde dat transvrouwen geen plek krijgen in clubs, dat er nog steeds veel illegalen sekswerkers thuis of op afgelegen plekken klanten ontvangen. “Vorig jaar waren er 126 sekswerkers vermoord in Nederland. Hiervan zijn 86 zaken niet opgelost en 40 zaken wel.” aldus Micha. Maar er gebeuren nog steeds te veel problemen, want ruim 79% van de sekswerkers durft geen aangiften te doen omdat ze bang zijn voor gevolgen. Zo weten criminelen dat sekswerkers geen aangiften doen en worden dan ook beroofd. Volgens de heer Boer van Non Nobis is het onmogelijk om prostitutie

Schaf pasjes af!

Volgens sekswerker Micha moeten de pasjes worden afgeschaft voor de zorgzone. Veel sekswerkers willen graag veilig hun werk doen maar kunnen geen pasje krijgen van de gemeente. Hierdoor gaan vrouwen illegaal werken. Volgens wethouder Louwers heeft één sekswerker een pasje aangevraagd en gekregen van de gemeente. Echter bleek dat deze sekswerker niet meer in beeld is bij de gemeente Arnhem. Ook moet de gemeente tijdens controle bij thuiswerker niet gemeld worden bij de huurbaas zoals woningbouwcoöperaties of sekswerkers achtervolgen door de stadswacht bij sekswerkers.

De heer Boer van Non Nobis geeft aan een gebied te willen ontwikkelen waar sekswerkers veilig en comfortabel kunnen werken.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair