Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Arnhemse Georgina Driessen tweede tijdens GK4

foto: Bas Kaligis

Max verstappen, pas maar op! Want de Arnhemse Georgina Driessen komt er aan! Het was de bevestiging dat de pech van de eerste helft van het seizoen achter haar lag, dat ze de weg naar boven had gevonden: Georgina Driessen werd zondag in Assen heel knap tweede tijdens de vierde ronde van het GK4-kampioenschap. De vijftienjarige rijdster uit Arnhem werd tweede, derde en tweede in de respectievelijke races en bewees zo overtuigend dat ze tot de top in de Junioren-klasse behoort.

“Ik ben echt heel blij. Ik was af en toe wel bang dat het verkeerd zou gaan omdat we een aantal keer tegen elkaar aan kwamen, maar het is gelukkig goed gegaan”, doelde Georgina op twee van haar concurrenten die ze met een knappe inhaalactie inhaalde tijdens de laatste van het weekeinde.

Spannend tot het eind

Het duurde tot de slotfase van de race voordat de rijdster van P1 Racing tot twee keer toe een succesvolle aanval kon plaatsen, maar koelbloedig maakte ze het karwei in beide gevallen af. “Het was wel heel spannend omdat er niet veel tijd meer was, maar degene voor je wordt dan ook zenuwachtig. Natuurlijk voel je dat de wedstrijd bijna is afgelopen, maar dan is het een kwestie van e hoofd koel houden.”
Het resultaat was de tweede plaats in de race en in het dagklassement, haar beste prestatie van het seizoen. Na de derde plek tijdens de vorige ronde in het GK4-kampioenschap in Genk, presteerde ze in Assen dus nog beter. Het was voor Georgina een opluchting dat haar harde werken de laatste weken eindelijk beloond wordt. Daarvoor had ze veel pech gehad. “Maar nu loopt het zoals het hoort te lopen.”

Kart

Haar monteur Toon Eeckelaert was onder de indruk van Georgina. “Ze zit nu in een goede flow, de resultaten worden beter en beter”, zei hij. “Ze heeft veel pech gehad, maar alles valt nu eindelijk op zijn plaats. De afstelling van de kart is nu beter aangepast op haar rijstijl. We werken nu wat langer samen en het gaat beter en beter. Dat was vandaag wel te zien.” Dat ze op de baan in Assen, die afgelopen weekeinde voor het eerst werd aangedaan door het GK4-kampioenschap, goed zou presteren, werd vrijdag tijdens de eerste vrije trainingen al
duidelijk. De snelle Arnhemse reed constant tijden bij de eerste drie en een dag later bevestigde ze die snelheid door in de kwalificatie naar de derde tijd te snellen. “Ik was blij met die derde tijd, want daardoor stond ik aan de binnenkant van de baan bij de start. Als je als tweede start, sta je aan de buitenkant en moet je heel erg op de nummer één letten. Ik kon nu mee in de slipstream van de nummer één.”

Nummer 2 ingehaald

Tijdens de eerste race kwam ze vervolgens als derde door de eerste bocht om na een paar ronden de nummer twee in te halen. Daarna hield ze die positie vast tot aan de finish. Daardoor moet ze in de tweede race als tweede starten en na de eerste bocht was ze twee plaatsen teruggevallen. Maar Georgina liet zich niet kennen, koos vol de aanval en haalde weldra de nummer drie en twee in. “Daarna verremde ik me helaas en gleed ik naar buiten en lag ik weer vierde.” Ze kwam ook als vierde over de finish, maar werd na afloop toch als derde geklasseerd omdat de nummer drie zijn klikbumper ingeklikt had en dus vijf seconden straftijd kreeg. Het was een opsteker voor de laatste race van het weekeinde waarin ze dus zo fraai naar de tweede plaats denderde.

Nu wacht Georgina in Spa de vijfde ronde van het kampioenschap. Een baan waar ze graag rijdt. “Ik vind het een fijne, leuke baan met snelle bochten en een moeilijke chicane. Het zou mooi zijn als ik daar weer een podiumplaats kan pakken!”

Reacties

Reacties

Nieuws

‘Belangrijke dag voor ons en voor Arnhem’

foto: Vitesse

Vitesse speelt zaterdagavond het Airborne-duel met ADO Den Haag. In GelreDome wordt er om 20.45 uur afgetrapt. Met middenvelder Navarone Foor en hoofdtrainer Leonid Slutskiy blikken we vooruit op deze wedstrijd.

Airborne
Het treffen tussen Vitesse en ADO Den Haag wordt omlijst door de Airborne-herdenking. “Het is voor iedereen een speciaal duel. We moeten ons bewijzen voor de mensen die voor ons gestreden hebben”, blikt Foor vooruit op zaterdag. Slutskiy kan zich vinden in de bewoording van Foor. “Het is een belangrijke wedstrijd voor ons en een belangrijke dag voor Arnhem”, vult hij aan. Slutskiy heeft zich de voorbije weken verdiept in het Airborne-thema. “Ik heb enkele veteranen ontmoet en ben naar verschillende musea geweest, dus ik weet er veel van. Het geeft een extra dimensie aan de wedstrijd.”image

Ander niveau
ADO Den Haag zal gebrand zijn op een goed resultaat tegen Vitesse, want een week geleden gingen de Hagenezen in eigen huis met maar liefst 0-7 onderuit tegen PSV. Van onderschatting is echter geen sprake bij Foor. “Dat was geen al te beste wedstrijd voor hen, maar elke wedstrijd is anders.” Slutskiy bekeek het duel vanaf de tribune. “Ik was aanwezig in het stadion. Maar een wedstrijd tegen PSV of Ajax geeft geen objectief beeld. Zij zijn van een ander niveau.”

Doelpunt Foor
De laatste keer dat Foor het net wist te vinden was op 11 maart 2018 bij FC Utrecht (5-1). Als het aan hemzelf ligt komt daar snel verandering in. “Ik zit lekker in mijn vel, voel me fit en belangrijk. Wel kom ik dit seizoen minder voor de goal, maar tegen ADO Den Haag hoop ik te scoren. Dat is me dit seizoen nog niet gelukt.”image

Fitte selectie
Op de bekende afwezigen na kan Slutskiy beschikken over een fitte selectie. Dat betekent dat de Russische oefenmeester weer kan rekenen op volledige inzetbaarheid van Alexander Büttner en Bryan Linssen. “Tegen PEC Zwolle zaten ze met een lichte blessure op de bank, maar ze zijn inmiddels weer honderd procent fit”, aldus Slutskiy.image

Tickets
De laatste keer dat Vitesse en ADO Den Haag tegenover elkaar stonden was vorig seizoen tijdens de play-offs om Europees voetbal. Bij ADO Den Haag won Vitesse met 2-5, in GelreDome werd het 2-1. Bryan Linssen, Tim Matavz en de inmiddels vertrokken Mason Mount zorgden in die duels voor de doelpunten.’

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Rozet en Ik hou van Arnhem starten maandelijkse debatreeks in Rozet

Rozet en Ik hou van Arnhem hebben hun krachten gebundeld en organiseren vanaf 1 oktober elke maand een debatavond in Rozet. 

Tijdens de debatavond worden zowel actuele als maatschappelijke onderwerpen behandeld. Het doel van het debat is om in én met de stad de dialoog op gang te brengen. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te praten.

Twee delen

Elke avond bestaat uit twee onderdelen: Arnhems Nieuwsuur en 026 in gesprek.

Arnhems Nieuwsuur

Tijdens Arnhems Nieuwsuur staan de actualiteiten centraal. Samen met sprekers en publiek behandelen onderwerpen die op dat moment leven in Arnhem en belangrijk zijn voor Arnhemmers. De sprekers op maandag 1 oktober zijn:

– Daniële Futselaar (over haar tekeningen van NASA, SETA en Stephan Hawking)

– Patrick Arink en Raymond Driessen (over Airborne in Arnhem)

– Mark Debet (over sportevents in de stad en het effect hiervan)

026 in gesprek

Na een korte pauze start onder de noemer ‘026 in gesprek’ het tweede deel van de avond, waarin we meer diepgang rondom een (maatschappelijk) onderwerp brengen. Zo staat op 1 oktober ‘Innovatie in Arnhem’ centraal. Samen met Sigfrid Helbig (directeur Economic Board) en Tom Kortbeek (directeur Innovate festival) bespreken we hoe innovatief Arnhem al is en welke innovatieve kansen er nog liggen. Onderwerpen die tijdens latere edities besproken zullen worden zijn onder meer: armoede in de stad, onderdrukte LHBT en het slavernijverleden van Arnhem.

Voor in de agenda

In 2018 zijn de debatavonden op:

Maandag 1 oktober, 20.00-21.30 uur

Maandag 12 november, 20.00-21.30 uur

Maandag 10 december, 20.00-21.30 uur

De avonden vinden plaats op de derde verdieping van Rozet en zijn vrij toegankelijk voor publiek.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Naar Bridge to liberation experience? Laat paraplu thuis en neem poncho of regenpak mee

Bridge to liberation
Foto: Sjaak Peppel (CC)

Er zijn drogere dagen geweest voor The Bridge To Liberation Experience. Daarom roepen ze ook op om ter voorbereiding toch een poncho of regenpak mee te nemen en je paraplu thuis te laten. Deze is namelijk niet toegestaan tijdens het evenement.

De hele dag door is het bewolkt en volgens sites zoals Buienradar blijkt dat mogelijk in de avond het droog gaat blijven. Desondanks zit er een kleine kans in dat het gaat regenen, namelijk 6% tot 19% kans. Omdat paraplu’s niet handig in grote groepen mensen wordt er gevraagd door de organisatie van Bridge To Liberation Experience om vooral poncho’s en regenpakken mee te nemen.

Dikke trui

Neem ook een dikke trui mee, want het gaat ongeveer 8 graden worden tijdens de experience.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair