Connect with us

Nieuws

Arnhemse Georgina Driessen tweede tijdens GK4

foto: Bas Kaligis

Max verstappen, pas maar op! Want de Arnhemse Georgina Driessen komt er aan! Het was de bevestiging dat de pech van de eerste helft van het seizoen achter haar lag, dat ze de weg naar boven had gevonden: Georgina Driessen werd zondag in Assen heel knap tweede tijdens de vierde ronde van het GK4-kampioenschap. De vijftienjarige rijdster uit Arnhem werd tweede, derde en tweede in de respectievelijke races en bewees zo overtuigend dat ze tot de top in de Junioren-klasse behoort.

“Ik ben echt heel blij. Ik was af en toe wel bang dat het verkeerd zou gaan omdat we een aantal keer tegen elkaar aan kwamen, maar het is gelukkig goed gegaan”, doelde Georgina op twee van haar concurrenten die ze met een knappe inhaalactie inhaalde tijdens de laatste van het weekeinde.

Spannend tot het eind

Het duurde tot de slotfase van de race voordat de rijdster van P1 Racing tot twee keer toe een succesvolle aanval kon plaatsen, maar koelbloedig maakte ze het karwei in beide gevallen af. “Het was wel heel spannend omdat er niet veel tijd meer was, maar degene voor je wordt dan ook zenuwachtig. Natuurlijk voel je dat de wedstrijd bijna is afgelopen, maar dan is het een kwestie van e hoofd koel houden.”
Het resultaat was de tweede plaats in de race en in het dagklassement, haar beste prestatie van het seizoen. Na de derde plek tijdens de vorige ronde in het GK4-kampioenschap in Genk, presteerde ze in Assen dus nog beter. Het was voor Georgina een opluchting dat haar harde werken de laatste weken eindelijk beloond wordt. Daarvoor had ze veel pech gehad. “Maar nu loopt het zoals het hoort te lopen.”

Kart

Haar monteur Toon Eeckelaert was onder de indruk van Georgina. “Ze zit nu in een goede flow, de resultaten worden beter en beter”, zei hij. “Ze heeft veel pech gehad, maar alles valt nu eindelijk op zijn plaats. De afstelling van de kart is nu beter aangepast op haar rijstijl. We werken nu wat langer samen en het gaat beter en beter. Dat was vandaag wel te zien.” Dat ze op de baan in Assen, die afgelopen weekeinde voor het eerst werd aangedaan door het GK4-kampioenschap, goed zou presteren, werd vrijdag tijdens de eerste vrije trainingen al
duidelijk. De snelle Arnhemse reed constant tijden bij de eerste drie en een dag later bevestigde ze die snelheid door in de kwalificatie naar de derde tijd te snellen. “Ik was blij met die derde tijd, want daardoor stond ik aan de binnenkant van de baan bij de start. Als je als tweede start, sta je aan de buitenkant en moet je heel erg op de nummer één letten. Ik kon nu mee in de slipstream van de nummer één.”

Nummer 2 ingehaald

Tijdens de eerste race kwam ze vervolgens als derde door de eerste bocht om na een paar ronden de nummer twee in te halen. Daarna hield ze die positie vast tot aan de finish. Daardoor moet ze in de tweede race als tweede starten en na de eerste bocht was ze twee plaatsen teruggevallen. Maar Georgina liet zich niet kennen, koos vol de aanval en haalde weldra de nummer drie en twee in. “Daarna verremde ik me helaas en gleed ik naar buiten en lag ik weer vierde.” Ze kwam ook als vierde over de finish, maar werd na afloop toch als derde geklasseerd omdat de nummer drie zijn klikbumper ingeklikt had en dus vijf seconden straftijd kreeg. Het was een opsteker voor de laatste race van het weekeinde waarin ze dus zo fraai naar de tweede plaats denderde.

Nu wacht Georgina in Spa de vijfde ronde van het kampioenschap. Een baan waar ze graag rijdt. “Ik vind het een fijne, leuke baan met snelle bochten en een moeilijke chicane. Het zou mooi zijn als ik daar weer een podiumplaats kan pakken!”

Reacties

Reacties

Nieuws

Leerlingen Jan Ligthartschool halen €1750,- op voor Stadsboerderij Presikhaaf

Foto: Stadsboerderij Presikhaaf

De medewerkers van de Stadsboerderij Presikhaaf zijn blij met het ingezamelde bedrag van €1750,- van de leerlingen van Jan Ligthartschool. Ze haalde geld op via een jaarlijkse sponsorloop.

De kinderen van Jan Ligthartschool hebben een bedrag van €1750,- opgehaald via een jaarlijkse sponsorloop. Dit geld is gedoneerd aan Stadsboerderij Presikhaaf. Met dit geld kan de stadsboerderij een deel van hun gewenste konijnenvilla gebruikt worden.

De leerlingen van Jan Ligthartschool kwamen persoonlijk het geld brengen aan de stadsboerderij. Zij werden met luid applaus binnengehaald door de medewerkers en vrijwilligers van de stadsvilla.

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nominaties sportgala bekend

Foto: Sportbedrijf Arnhem

Nog een paar weken en dan is het Arnhems Sportgala. Het jaarlijkse evenement waar we sporters en supporters in het zonnetje zetten. Deze week zijn de genomineerden door de jury gekozen. Tijdens het Sportgala op 7 februari maken we de winnaars van de Sport-ster, Support-Ster en sportfoto van het jaar bekend. Wil jij hier live bij zijn? Dat kan! Kaartjes zijn gratis en kun je reserveren via www.sportinarnhem.nl 

Meer dan 60 nominaties kreeg de organisatie binnen voor bijzondere sportprestaties. Bij de genomineerden zitten onder andere de rolstoelbasketbaldames en Olympische winnaars als Jeroen Kampschreur en Lisa Bunschoten. Als amateursporters staan Upward, masterzwemmer Rob Hanou en talent Anna Hightower in de top 10. De jury, onder leiding van Sportwethouder Jan van Dellen, kiest de beide winnaars.

Support-ster

Minstens zo belangrijk zijn de mensen die sport mogelijk maken. Langs de lijn, als scheidsrechter of als organisator. Arnhem mag trots zijn op vrijwilligers als Patrick van den Heuvel  en museumdirecteur Jeroen van Boekel. Dit zijn er slechts 2 van de velen. Ook in deze categorie kiest de jury een winnaar.

Sportfoto

Een goede sportfoto laat passie en inspanning zien. Voor de categorie ‘Sportfoto van het jaar’ stuurden ruim 40 hobbyfotografen hun mooiste sportfoto van 2018 in. De jury, onder leiding van Fred Builtjes van Kamera Express Arnhem, kiest hieruit de winnaars. Een moeilijke keus, want de kwaliteit is hoog dit jaar. De 10 genomineerde foto’s kun je nu al zien in de Little Windows, die in de binnenstadetalages hangen.

Kom je ook?

Het Stadstheater is op 7 februari de perfecte locatie voor een sportief avondje uit. Spectaculair entertainment, mooie prijzen, lekkere hapjes en drankjes en de mogelijkheid voor een goed gesprek. Kaartjes zijn gratis te reserveren via www.sportinarnhem.nl

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sociale werkplaats Scalabor slaat handen in één met PostMasters

Foto: Wikimedia

Sociale werkplaats Scalabor lanceert een nieuwe dienstverleningsvorm in de groeiende markt van het internet via e-commerce en online retail. In samenwerking met PostMasters biedt Scalabor een compleet concept op het gebied van e-fulfilment. Dit is het beheren van de warenhuis voor webwinkels zoals bol.com.

Scalabor verzorgt voor webshops voorraadbeheer, orderpicken en het verzenden van de pakketten naar binnen- en buitenland. Hiermee worden ondernemers volledig ontzorgd en krijgen zij de ruimte om online te groeien. Dit concept past bij arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor, waarbij medewerkers hun kennis en kunde kunnen ontwikkelen, zodat ze inzetbaar zijn bij logistieke ondernemers in Midden-Gelderland. “In deze werkomgeving ontdekken én ontwikkelen we de talenten van mensen” aldus Cantor Barten van Scalabor. Dat is ook een van de redenen dat PostMasters gebruik maakt van deze dienstverlening van Scalabor.
“Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk”. zegt Thomas van der Lubbe, directeur PostMasters. “De logistieke sector groeit snel en biedt goede arbeidskansen. Scalabor is een professionele organisatie waarmee het prettig samenwerken is”.

E-Fulfilment

Ruim een jaar geleden startte Scalabor met de e-fulfilment afdeling. Hier worden verschillende activiteiten verricht: labels printen, order picken, verzendklaar maken en retourafhandeling voor een groeiend aantal webshoporders. Dit alles wordt uitgevoerd met behulp van een professioneel multi-carrier softwareprogramma. PostMasters verzorgt de verzending van de pakketten naar de klanten met volledig elektrische busjes.

Prima partner

De vraag naar deze dienstverlening groeit, maar er is nog ruimte voor een aantal nieuwe opdrachtgevers. Een van die opdrachtgevers Invroheat ebsales: “Sinds dag 1 van de verkoop van onze producten werken wij met Scalabor. De dienstverlening is professioneel en accuraat. Voor ons is
Scalabor een uitstekende fulfilment partner, die bovendien nog eens extra wordt gewaardeerd door ons en onze klanten vanwege het sociaal ondernemende karakter”, aldus Mark Bevers van Invroheat.
Aanvullend op de e-fulfilment activiteiten biedt Scalabor ook voorbereidende werkzaamheden in de vorm van het in- en ompakken van artikelen of food-gerelateerde producten. Scalabor maakt het
uitbesteden van het logistieke proces betaalbaar en laagdrempelig.
Arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor biedt medewerkers met een beperking de kans om zich te ontwikkelen naar passend en zo regulier mogelijk werk. Dat doen wij in verschillende sectoren, waaronder ook
binnen de logistieke branche.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair