Connect with us
Musiskwartier

Nieuws

Rozet en Rijn IJssel trekken samen op tegen laaggeletterdheid

Rozet
Foto: Scagliola Brakkee (CC)

Rozet en Rijn IJssel organiseren op donderdag 6 september een bingo tegen laaggeletterdheid in Rozet. De deelnemers zijn cursisten die een taaltraject volgen bij Rijn IJssel. De bingo is een van de eerste in een reeks van activiteiten tegen laaggeletterdheid.

 Laaggeletterdheid komt veel voor in Arnhem: maar liefst 1 op de 8 Arnhemmers heeft moeite met lezen en schrijven. Dit aantal ligt 4% boven het landelijk gemiddelde. Laaggeletterdheid heeft een grote impact op het persoonlijke leven. Zo vinden laaggeletterden minder snel een baan en kunnen ze eerder in een isolement raken. Het probleem is vaak onzichtbaar, omdat mensen zich schamen en hun laaggeletterdheid verhullen.

Rijn IJssel & Rozet

Rijn IJssel maakt zich al jaren sterk voor het verminderen van het aantal laaggeletterden. Samen met gemeenten en bibliothekenparticipeert Rijn IJssel in verschillende activiteiten, zoals de Week van de Alfabetisering, en biedt met cursussen en trajecten op maat aan om beter te leren lezen, schrijven, rekenen of te chatten en surfen op internet. Rozet zet zich met haar bibliotheekfunctie al jaren in om laaggeletterdheid tegen te gaan en organiseert hiervoor verschillende activiteiten. We zoeken de verbinding op met  Arnhemmers die laaggeletterd zijn en ontwikkelen activiteiten op basis van hun behoeften. In de strijd tegen laaggeletterdheid werkt Rozet nauw samen met zo veel mogelijk betrokken partners.

Bingo!

De bingo voor laaggeletterden wordt op 6 september om 9.00 uur geopend door Jolanda Sinnema (docent Rijn IJssel) en Jenny Doest (directeur Rozet). Vanaf 9.15 uur vindt in twee sessies de bingo plaats. Daarnaast wordt er informatie gegeven over de Voorleesexpres en de bibliotheekfunctie van Rozet. Rond 11.30 uur is het programma afgelopen.

Reacties

Reacties

Nieuws

Facebook verbied reclame Arnhemse Gay minded feest

Foto's Manege

Het zit de organisatie van het Gay minded feest MANege niet mee. De organisatie wilde reclame maken voor hun feest op 3 november, maar Facebook vond het iets te bloot. Op de foto was een man in ondergoed met een laag verf over zich heen te zien.  

Opeens kreeg de organisatie van gay feest MANege de melding van Facebook “Je advertentie is niet goedgekeurd, omdat deze in strijd is met ons advertentiebeleid doordat de advertentie een afbeelding bevat die teveel bloot of suggestieve inhoudt bevat.” aldus Facebook aan de organisatie. Die stonden raar te kijken, aangezien ze vaak promotie maakte via Facebook en altijd mannen in hun ondergoed met een laag verf neerzetten. “Normaal wordt dit altijd goedgekeurd, maar nu blijkbaar niet.” laat de organisatie ons weten.

MANege

Omdat wij niet moeilijk doen over een beetje bloot. Zaterdag 3 november zal de ‘Gay- en openminded people party’ van start. Tijdens de nachtdienst in Luxor Arnhem zullen, drags, dansers, show, entertainment en Dj’s Hendrik Fischer, Lewis Low en uit Engeland DJ Sharon. O Love  optreden! Tickets zijn online en aan de deur te koop

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Anouk Pauwels meest fanatieke vrijwilligester van Sprookjesfestival

Foto: Sprookjesfestival

Anouk Pauwels is uitgeroepen tot de meest fanatieke vrijwilligster van het Sprookjesfestival. Ze ontvangt van de organisatie het Gouden Sprookjes ei.

Elk jaar weer staan vele tientallen vrijwilligers klaar om het Sprookjesfestival Arnhem tot een groots succes te brengen. Assistenten in de productie, sprookjesfiguren, kassa medewerkers noem maar op. Zonder hen kan het Sprookjesfestival niet bestaan. Anouk Pauwels is misschien wel de gekste van allemaal. Door dag en dauw, weer en wind gaat ze weken voorafgaand aan het festival op haar fiets met tassen vol promotiemateriaal de weg op.

Flyers, boekjes, stickers, vlaggen, posters alles wat er maar is verspreidt ze in en rondom Arnhem. Met een tomeloze inzet en een geweldige positieve uitstraling. Volledig vrijwillig, gekker moet het niet worden. De 11e editie van het Sprookjesfestival staat in het teken van gekkigheid. Daarom vond directie en bestuur van het Sprookjesfestival het TE GEK Anouk het gouden sprookjesei te overhandigen.

Met deze overhandiging staat Anouk in het middelpunt. Maar het gouden ei is een beetje voor alle vrijwilligers die elk jaar weer zich heel hard inzetten voor het Sprookjesfestival. Er was een hoop ‘Gekkigheid’ in Arnhem, bij deze succesvolle elfde editie van het Sprookjesfestival. Sprookjesfiguren bevolkten de straten, bossen en pleinen van zaterdag 13 t/m zondag 21 oktober. Voor groot, maar vooral voor klein, was er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland, waar een heuse sprookjesprinses, prinses Arnerijntje, 9 dagen lang de baas was.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

“I Amsterdam” letters welkom in Openlucht Museum

Foto: Openlucht Museum (FB)

De ‘I Amsterdam’ letters zijn welkom in het Openluchtmuseum. Dat schrijft directeur ‘Teus Eenkhoorn’ van het museum in een ingezonden brief in Het Parool. 

“Zo’n rijk symbool hoort in het Openluchtmuseum.” laat Teus Eenkhoorn weten aan de Amsterdammers. De letters staan voor de diversiteit van een inclusieve stad als Amsterdam. “I Amsterdam staat symbool voor de hoop op die inclusiviteit: Iedereen een beetje Amsterdammer” schrijft Teus Eenkhoorn. Ook ziet de burgemeester dat er een einde komt aan de inclusieve stad. Ze worden namelijk overgelopen met toeristen en investeringsmaatschappijen, speculanten en Airbnb. De kloof tussen rijk en arm groeit, hoog en laagopgeleid en Nederlanders met en zonder migratieachtergrond.

In het Openluchtmuseum is al de Jordaan te zien en daar passen de letters prima bij volgens de directeur.

Of de letters uiteindelijk ook weggaan en of Arnhem die gaat krijgen is niet duidelijk. Het idee ontstond van de Amsterdamse GroenLinks.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair