Connect with us
Musiskwartier

Nieuws

Woonwagenbrand in april slaat diepen sporen

foto: Wikipedia

In april kwam de 4-jarige Inke om bij een brand in de woonwagen waar hij woonde. De brand heeft nog steeds diepen wonden achter gelaten bij betrokkenen. Zo vond Burgemeester Ahmed Marcouch het moeilijkste wat hij heeft moeten doen als burgemeester. Ook de brandweerman die Inke vond had er moeite mee omdat het wel heel erg dichtbij kwam.

 

Op 11 april was er een grote brand in een woonwagen aan de Ir Molweg. Bij deze brand is de 4-jarige Inke overleden door verstikking. Deze brand heeft niet alleen in de Arnhemse samenleving wonden achter gelaten, ook bij betrokkenen zoals de brandweerman die Imke als eerste trof en burgemeester Marcouch. Tijdens Herman Centraal vertelde burgemeester Ahmed Marcouch dat dit het zwaarste was na een jaar lang burgemeesterschap. Dit terwijl hij in zijn werkverleden ook bij de politie regelmatig slecht nieuws moest vertellen.

Alleen in de ruimte met Inke

Ook de brandweerman die Inke trof vond het zwaar. “Met behulp van een kliko ben ik de woning in geklommen. Ik stond direct in de slaapkamer van de kinderen.” laat de brandweerman weten aan vakblad ‘Brand & Brandweer’. ‘Er lag veel rotzooi op de grond, een matras, kleding en de kast was omgevallen. Mijn college en ik stonden tegen elkaar aan en zagen niks. Je tast in het duister. Tegen beter weten in hoop je dat je een levend kind aantreft. We hebben de overdrukventilator ingezet om de rook te verdrijven.” Nadat de rook was verdwenen lag daar de 4-jarige Inke. “Ik draaide me om en ineens zag ik ‘m liggen. Ik keek op zijn schouderbladen en hoopte nog dat het een pop was. Daar sta je dan alleen in de ruimte met een overleden slachtoffertje.” laat de brandweerman aan het vakblad weten.

Een heftig moment

Na overleg heeft de brandweerman gekozen om het deels verbranden lichaam van Inke in te wikkelen in een deken en via de voordeur naar buiten te tillen. “Een heftig moment” vertelt de brandweerman in Brand & Brandweer. “Bij dit soort inzetten heerst altijd de angst dat slachtoffers overlijden doordat je niet snel genoeg handelt. In dit geval had het kind geen schijn van kans, een schrale troost” De brandweerman heeft een aantal dagen na het incident nog steeds zwaar gehad. Dit komt doordat de brandweerman zelf vader is van een zoon van drie.
De ouders van de 4-jarige Inke wilde in gesprek met de brandweer. Ze hadden nog vragen over de brand. Uit het forensische onderzoek is gebleken dat de 4-jarige Inke is overleden door verstikking van rook. “Van ons wilde ze horen of dat klopte. We hebben ze gelukkig kunnen vertellen dat hun kind niet geleden heeft en waarschijnlijk in zijn slaap is gestikt. Ik hoop dat het ze helpt dit een plek te geven.” aldus de brandweerman aan Brand & Brandweer.

Reacties

Reacties

Nieuws

Facebook verbied reclame Arnhemse Gay minded feest

Foto's Manege

Het zit de organisatie van het Gay minded feest MANege niet mee. De organisatie wilde reclame maken voor hun feest op 3 november, maar Facebook vond het iets te bloot. Op de foto was een man in ondergoed met een laag verf over zich heen te zien.  

Opeens kreeg de organisatie van gay feest MANege de melding van Facebook “Je advertentie is niet goedgekeurd, omdat deze in strijd is met ons advertentiebeleid doordat de advertentie een afbeelding bevat die teveel bloot of suggestieve inhoudt bevat.” aldus Facebook aan de organisatie. Die stonden raar te kijken, aangezien ze vaak promotie maakte via Facebook en altijd mannen in hun ondergoed met een laag verf neerzetten. “Normaal wordt dit altijd goedgekeurd, maar nu blijkbaar niet.” laat de organisatie ons weten.

MANege

Omdat wij niet moeilijk doen over een beetje bloot. Zaterdag 3 november zal de ‘Gay- en openminded people party’ van start. Tijdens de nachtdienst in Luxor Arnhem zullen, drags, dansers, show, entertainment en Dj’s Hendrik Fischer, Lewis Low en uit Engeland DJ Sharon. O Love  optreden! Tickets zijn online en aan de deur te koop

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Anouk Pauwels meest fanatieke vrijwilligester van Sprookjesfestival

Foto: Sprookjesfestival

Anouk Pauwels is uitgeroepen tot de meest fanatieke vrijwilligster van het Sprookjesfestival. Ze ontvangt van de organisatie het Gouden Sprookjes ei.

Elk jaar weer staan vele tientallen vrijwilligers klaar om het Sprookjesfestival Arnhem tot een groots succes te brengen. Assistenten in de productie, sprookjesfiguren, kassa medewerkers noem maar op. Zonder hen kan het Sprookjesfestival niet bestaan. Anouk Pauwels is misschien wel de gekste van allemaal. Door dag en dauw, weer en wind gaat ze weken voorafgaand aan het festival op haar fiets met tassen vol promotiemateriaal de weg op.

Flyers, boekjes, stickers, vlaggen, posters alles wat er maar is verspreidt ze in en rondom Arnhem. Met een tomeloze inzet en een geweldige positieve uitstraling. Volledig vrijwillig, gekker moet het niet worden. De 11e editie van het Sprookjesfestival staat in het teken van gekkigheid. Daarom vond directie en bestuur van het Sprookjesfestival het TE GEK Anouk het gouden sprookjesei te overhandigen.

Met deze overhandiging staat Anouk in het middelpunt. Maar het gouden ei is een beetje voor alle vrijwilligers die elk jaar weer zich heel hard inzetten voor het Sprookjesfestival. Er was een hoop ‘Gekkigheid’ in Arnhem, bij deze succesvolle elfde editie van het Sprookjesfestival. Sprookjesfiguren bevolkten de straten, bossen en pleinen van zaterdag 13 t/m zondag 21 oktober. Voor groot, maar vooral voor klein, was er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland, waar een heuse sprookjesprinses, prinses Arnerijntje, 9 dagen lang de baas was.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

“I Amsterdam” letters welkom in Openlucht Museum

Foto: Openlucht Museum (FB)

De ‘I Amsterdam’ letters zijn welkom in het Openluchtmuseum. Dat schrijft directeur ‘Teus Eenkhoorn’ van het museum in een ingezonden brief in Het Parool. 

“Zo’n rijk symbool hoort in het Openluchtmuseum.” laat Teus Eenkhoorn weten aan de Amsterdammers. De letters staan voor de diversiteit van een inclusieve stad als Amsterdam. “I Amsterdam staat symbool voor de hoop op die inclusiviteit: Iedereen een beetje Amsterdammer” schrijft Teus Eenkhoorn. Ook ziet de burgemeester dat er een einde komt aan de inclusieve stad. Ze worden namelijk overgelopen met toeristen en investeringsmaatschappijen, speculanten en Airbnb. De kloof tussen rijk en arm groeit, hoog en laagopgeleid en Nederlanders met en zonder migratieachtergrond.

In het Openluchtmuseum is al de Jordaan te zien en daar passen de letters prima bij volgens de directeur.

Of de letters uiteindelijk ook weggaan en of Arnhem die gaat krijgen is niet duidelijk. Het idee ontstond van de Amsterdamse GroenLinks.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair