Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Tony Banks zingt 10 uur lang ‘Happy Birthday’ voor jarige Luxor Live

foto: Tony Banks (FB)

Cultzanger Tony Banks zingt aanstaande zaterdag van 12:00 tot 22:00 uur het nummer ‘Happy Birthday’ op de stoep van poppodium Luxor Live. Tien uur voor ’10 jaar Luxor Love’. ‘Ik denk dat ik dit wereldrecord kan vestigen, ik ben nu al flink bezig met het smeren van de keel’, aldus Tony Banks vanuit een Tilburgs café. Met deze bevestiging, singer-songwriters Gineke Gorter & Gijs Huitink, spoken word instituut Mensen Zeggen Dingen en het onderstaande kelderprogramma is het programma van het verjaardagsfestival compleet.

De ‘Happy Birthday’-recordpoging past volgens programmeur Shannon van der Werff goed bij de muzikale marathon die het 26 uur durende verjaardagsfestival ’10 jaar Luxor Love’ is. ‘We vliegen heen en weer van dance naar hiphop tot punk en van singer-songwriter naar feestmuziek en rock. Het programma is zo bont als confetti, dus cultheld Tony Banks past hier uitstekend bij’, aldus Van Der Werff.

Verjaardagsfeestje from hell

Naast deze wereldrecordpoging maakt de festivalorganisatie van ’10 jaar Luxor Love’ vandaag ook het programma voor de kelder bekend. Arnhemse bands, een platenzaak en twee dj collectieven draaien hier hun meest feestelijke platen tijdens dit ondergrondse ‘verjaardagsfeestje from hell’. Otto Orgel, Kimonomandem, Electric Company, Shaking Godspeed, Automatic Sam, Washed Up Kids, Babarum, Kaasschaaf, Potential Criminal, Kroese DJ team, Harmonic Waves, Gelukzoekers en Broken Toaster Records zijn tot 05:00u ’s nachts van de partij. Gerda Glitter start het kelderprogramma om 14:00u met levensliedkaraoke in de kelder.

Seniorenconcert Heidevolk

De festivalorganisatie kondigde eerder al drie ‘vergeet-mij-niet-concerten’ aan, waaronder het seniorenconcert. De Arnhemse band Heidevolk verzorgt op zondagmiddag 9 september 13:00 uur een akoestische muzikale vertelling speciaal voor senioren. ‘We hebben nog veel zitplekken over, de toegang is gratis en opgeven kan via info@luxorlive.nl. Opa’s, oma’s, moeders en vaders mogen ook gezellig samen met een begeleider of (klein)kind mee naar binnen’, aldus programmeur Marijn de Valk.

Line-up ’10 jaar Luxor Love’ compleet!

Met Tony Banks en het kelderprogramma is de line-up van het festival compleet. Met een 26 uur durend festival verspreid over twee dagen, zaterdag 8 en 9 september, viert het Arnhemse poppodium Luxor Live haar 10 jarig bestaan. Toegangskaarten voor het verjaardagsfestival ’10 jaar Luxor Love’ zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de dagkassa op 8 en 9 september en kosten 10 euro. De deuren openen aanstaande zaterdag om 12:00u. De ‘vergeet-mij-niet-concerten’ zijn vrij toegankelijk voor de verschillende doelgroepen.

Line-up grote zaal: De Likt, Suzan & Freek, Pink Oculus, Canshaker Pi, FATA BOOM, Steffen Morrison, Floor Kraayvanger, Mitch Rivers, Rogier Pelgrim, Ayesha, De Materie, Paracetamøl, Gineke Gorter, Speciaal Onderwijs, Boogie Nights, Altoooooh, Vunzige Deuntjes, Soul Live, Stiekem Dansen en Mensen Zeggen Dingen 26-uurs dance area: Watermeloen, 8Bahn, Moonshine, Work Them, ABSTRACT, Gaps, Overstuur, Juxtapose, Au Moins en Knock on Wood. Vergeet-mij-niet-concerten: Bajesboogie met Donnerwetter (exclusief voor gedetineerden van penitentiaire inrichting Arnhem-Zuid), Natte Neuzendisco (hondendisco zondag van 09:30 tot 11:00 uur) en het seniorenconcert door Heidevolk (zondag van 13:00 tot 14:00 uur). De ‘vergeet-mij-niet-concerten’ zijn vrij toegankelijk voor de verschillende doelgroepen. Kelderprogramma:Otto Orgel, Kimonomandem, Electric Company, Shaking Godspeed, Automatic Sam, Washed Up Kids, Babarum, Kaasschaaf, Potential Criminal, Kroese DJ team, Harmonic Waves, Gelukzoekers, Broken Toaster Records, Gerda Glitter en de verjaardag van Gerda Grutjes.

Reacties

Reacties

Nieuws

‘Belangrijke dag voor ons en voor Arnhem’

foto: Vitesse

Vitesse speelt zaterdagavond het Airborne-duel met ADO Den Haag. In GelreDome wordt er om 20.45 uur afgetrapt. Met middenvelder Navarone Foor en hoofdtrainer Leonid Slutskiy blikken we vooruit op deze wedstrijd.

Airborne
Het treffen tussen Vitesse en ADO Den Haag wordt omlijst door de Airborne-herdenking. “Het is voor iedereen een speciaal duel. We moeten ons bewijzen voor de mensen die voor ons gestreden hebben”, blikt Foor vooruit op zaterdag. Slutskiy kan zich vinden in de bewoording van Foor. “Het is een belangrijke wedstrijd voor ons en een belangrijke dag voor Arnhem”, vult hij aan. Slutskiy heeft zich de voorbije weken verdiept in het Airborne-thema. “Ik heb enkele veteranen ontmoet en ben naar verschillende musea geweest, dus ik weet er veel van. Het geeft een extra dimensie aan de wedstrijd.”image

Ander niveau
ADO Den Haag zal gebrand zijn op een goed resultaat tegen Vitesse, want een week geleden gingen de Hagenezen in eigen huis met maar liefst 0-7 onderuit tegen PSV. Van onderschatting is echter geen sprake bij Foor. “Dat was geen al te beste wedstrijd voor hen, maar elke wedstrijd is anders.” Slutskiy bekeek het duel vanaf de tribune. “Ik was aanwezig in het stadion. Maar een wedstrijd tegen PSV of Ajax geeft geen objectief beeld. Zij zijn van een ander niveau.”

Doelpunt Foor
De laatste keer dat Foor het net wist te vinden was op 11 maart 2018 bij FC Utrecht (5-1). Als het aan hemzelf ligt komt daar snel verandering in. “Ik zit lekker in mijn vel, voel me fit en belangrijk. Wel kom ik dit seizoen minder voor de goal, maar tegen ADO Den Haag hoop ik te scoren. Dat is me dit seizoen nog niet gelukt.”image

Fitte selectie
Op de bekende afwezigen na kan Slutskiy beschikken over een fitte selectie. Dat betekent dat de Russische oefenmeester weer kan rekenen op volledige inzetbaarheid van Alexander Büttner en Bryan Linssen. “Tegen PEC Zwolle zaten ze met een lichte blessure op de bank, maar ze zijn inmiddels weer honderd procent fit”, aldus Slutskiy.image

Tickets
De laatste keer dat Vitesse en ADO Den Haag tegenover elkaar stonden was vorig seizoen tijdens de play-offs om Europees voetbal. Bij ADO Den Haag won Vitesse met 2-5, in GelreDome werd het 2-1. Bryan Linssen, Tim Matavz en de inmiddels vertrokken Mason Mount zorgden in die duels voor de doelpunten.’

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Rozet en Ik hou van Arnhem starten maandelijkse debatreeks in Rozet

Rozet en Ik hou van Arnhem hebben hun krachten gebundeld en organiseren vanaf 1 oktober elke maand een debatavond in Rozet. 

Tijdens de debatavond worden zowel actuele als maatschappelijke onderwerpen behandeld. Het doel van het debat is om in én met de stad de dialoog op gang te brengen. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te praten.

Twee delen

Elke avond bestaat uit twee onderdelen: Arnhems Nieuwsuur en 026 in gesprek.

Arnhems Nieuwsuur

Tijdens Arnhems Nieuwsuur staan de actualiteiten centraal. Samen met sprekers en publiek behandelen onderwerpen die op dat moment leven in Arnhem en belangrijk zijn voor Arnhemmers. De sprekers op maandag 1 oktober zijn:

– Daniële Futselaar (over haar tekeningen van NASA, SETA en Stephan Hawking)

– Patrick Arink en Raymond Driessen (over Airborne in Arnhem)

– Mark Debet (over sportevents in de stad en het effect hiervan)

026 in gesprek

Na een korte pauze start onder de noemer ‘026 in gesprek’ het tweede deel van de avond, waarin we meer diepgang rondom een (maatschappelijk) onderwerp brengen. Zo staat op 1 oktober ‘Innovatie in Arnhem’ centraal. Samen met Sigfrid Helbig (directeur Economic Board) en Tom Kortbeek (directeur Innovate festival) bespreken we hoe innovatief Arnhem al is en welke innovatieve kansen er nog liggen. Onderwerpen die tijdens latere edities besproken zullen worden zijn onder meer: armoede in de stad, onderdrukte LHBT en het slavernijverleden van Arnhem.

Voor in de agenda

In 2018 zijn de debatavonden op:

Maandag 1 oktober, 20.00-21.30 uur

Maandag 12 november, 20.00-21.30 uur

Maandag 10 december, 20.00-21.30 uur

De avonden vinden plaats op de derde verdieping van Rozet en zijn vrij toegankelijk voor publiek.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Naar Bridge to liberation experience? Laat paraplu thuis en neem poncho of regenpak mee

Bridge to liberation
Foto: Sjaak Peppel (CC)

Er zijn drogere dagen geweest voor The Bridge To Liberation Experience. Daarom roepen ze ook op om ter voorbereiding toch een poncho of regenpak mee te nemen en je paraplu thuis te laten. Deze is namelijk niet toegestaan tijdens het evenement.

De hele dag door is het bewolkt en volgens sites zoals Buienradar blijkt dat mogelijk in de avond het droog gaat blijven. Desondanks zit er een kleine kans in dat het gaat regenen, namelijk 6% tot 19% kans. Omdat paraplu’s niet handig in grote groepen mensen wordt er gevraagd door de organisatie van Bridge To Liberation Experience om vooral poncho’s en regenpakken mee te nemen.

Dikke trui

Neem ook een dikke trui mee, want het gaat ongeveer 8 graden worden tijdens de experience.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair