Connect with us
Sinterklaas

Nieuws

Tony Banks zingt 10 uur lang ‘Happy Birthday’ voor jarige Luxor Live

foto: Tony Banks (FB)

Cultzanger Tony Banks zingt aanstaande zaterdag van 12:00 tot 22:00 uur het nummer ‘Happy Birthday’ op de stoep van poppodium Luxor Live. Tien uur voor ’10 jaar Luxor Love’. ‘Ik denk dat ik dit wereldrecord kan vestigen, ik ben nu al flink bezig met het smeren van de keel’, aldus Tony Banks vanuit een Tilburgs café. Met deze bevestiging, singer-songwriters Gineke Gorter & Gijs Huitink, spoken word instituut Mensen Zeggen Dingen en het onderstaande kelderprogramma is het programma van het verjaardagsfestival compleet.

De ‘Happy Birthday’-recordpoging past volgens programmeur Shannon van der Werff goed bij de muzikale marathon die het 26 uur durende verjaardagsfestival ’10 jaar Luxor Love’ is. ‘We vliegen heen en weer van dance naar hiphop tot punk en van singer-songwriter naar feestmuziek en rock. Het programma is zo bont als confetti, dus cultheld Tony Banks past hier uitstekend bij’, aldus Van Der Werff.

Verjaardagsfeestje from hell

Naast deze wereldrecordpoging maakt de festivalorganisatie van ’10 jaar Luxor Love’ vandaag ook het programma voor de kelder bekend. Arnhemse bands, een platenzaak en twee dj collectieven draaien hier hun meest feestelijke platen tijdens dit ondergrondse ‘verjaardagsfeestje from hell’. Otto Orgel, Kimonomandem, Electric Company, Shaking Godspeed, Automatic Sam, Washed Up Kids, Babarum, Kaasschaaf, Potential Criminal, Kroese DJ team, Harmonic Waves, Gelukzoekers en Broken Toaster Records zijn tot 05:00u ’s nachts van de partij. Gerda Glitter start het kelderprogramma om 14:00u met levensliedkaraoke in de kelder.

Seniorenconcert Heidevolk

De festivalorganisatie kondigde eerder al drie ‘vergeet-mij-niet-concerten’ aan, waaronder het seniorenconcert. De Arnhemse band Heidevolk verzorgt op zondagmiddag 9 september 13:00 uur een akoestische muzikale vertelling speciaal voor senioren. ‘We hebben nog veel zitplekken over, de toegang is gratis en opgeven kan via info@luxorlive.nl. Opa’s, oma’s, moeders en vaders mogen ook gezellig samen met een begeleider of (klein)kind mee naar binnen’, aldus programmeur Marijn de Valk.

Line-up ’10 jaar Luxor Love’ compleet!

Met Tony Banks en het kelderprogramma is de line-up van het festival compleet. Met een 26 uur durend festival verspreid over twee dagen, zaterdag 8 en 9 september, viert het Arnhemse poppodium Luxor Live haar 10 jarig bestaan. Toegangskaarten voor het verjaardagsfestival ’10 jaar Luxor Love’ zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de dagkassa op 8 en 9 september en kosten 10 euro. De deuren openen aanstaande zaterdag om 12:00u. De ‘vergeet-mij-niet-concerten’ zijn vrij toegankelijk voor de verschillende doelgroepen.

Line-up grote zaal: De Likt, Suzan & Freek, Pink Oculus, Canshaker Pi, FATA BOOM, Steffen Morrison, Floor Kraayvanger, Mitch Rivers, Rogier Pelgrim, Ayesha, De Materie, Paracetamøl, Gineke Gorter, Speciaal Onderwijs, Boogie Nights, Altoooooh, Vunzige Deuntjes, Soul Live, Stiekem Dansen en Mensen Zeggen Dingen 26-uurs dance area: Watermeloen, 8Bahn, Moonshine, Work Them, ABSTRACT, Gaps, Overstuur, Juxtapose, Au Moins en Knock on Wood. Vergeet-mij-niet-concerten: Bajesboogie met Donnerwetter (exclusief voor gedetineerden van penitentiaire inrichting Arnhem-Zuid), Natte Neuzendisco (hondendisco zondag van 09:30 tot 11:00 uur) en het seniorenconcert door Heidevolk (zondag van 13:00 tot 14:00 uur). De ‘vergeet-mij-niet-concerten’ zijn vrij toegankelijk voor de verschillende doelgroepen. Kelderprogramma:Otto Orgel, Kimonomandem, Electric Company, Shaking Godspeed, Automatic Sam, Washed Up Kids, Babarum, Kaasschaaf, Potential Criminal, Kroese DJ team, Harmonic Waves, Gelukzoekers, Broken Toaster Records, Gerda Glitter en de verjaardag van Gerda Grutjes.

Reacties

Reacties

Nieuws

Arnhemse Helen Dowling Instituut krijgt een geldcheck van meer dan een ton

Foto: Paul Ridderhof.

Zaterdag ontving de Arnhemse Helen Dowling Instituut een check van €122.954,- na een benefietavond. Het geld is bedoeld voor onderzoek en bieden van zorg naar mensen met kanker.

Ruim 250 gasten reisden op zaterdag 10 november af naar Naarden voor een benefietavond ter ere van het 30-jarig bestaan van het Arnhemse Helen Dowling Instituut (HDI). Met de tafelverkoop en opbrengsten uit loterij en veiling werd € 122.954,- ingezameld. Deze inkomsten zijn onmisbaar voor het instituut om zorg te kunnen blijven bieden, nu en in de toekomst. De aanwezigen werden verrast met een afwisselend programma. Naast inhoudelijke bijdragen door medewerkers van het HDI, stond een ludieke quiz op het programma dat gepresenteerd werd door Ruben Nicolai. Alain Clark zong enkele intieme nummers. Ondertussen genoten de gasten van een sharing dinner.

Onmisbare inkomsten

Directeur Hanneke Haanraadts: “Het is een emotionele klap om geconfronteerd te worden met kanker. Alles wat ooit zo vanzelfsprekend was in het leven, is opeens onzeker. Met professionele zorg geven we mensen de regie over hun leven, daar waar mogelijk, weer terug.” Jaarlijks helpt het HDI ruim 2.300 cliënten vanuit vestigingen in Bilthoven en Arnhem en via online therapie in het hele land. De inkomsten uit het jubileumevent zijn onmisbaar voor het instituut om financieel overeind te blijven en de groeiende vraag naar psychologische hulp aan te kunnen.

Klappers van de avond

Veilingmeester Sophie Bremers van Christie’s liet 17 veilingkavels onder de hamer gaan tijdens de openbare veiling. Klapstuk van de avond was een reclamemast van Interbest, die tweemaal voor € 8.500,- werd afgeslagen. Nog eens 25 kavels werden geveild tijdens een stille veiling. Overige opbrengsten kwamen uit een loterij en de tafelverkoop.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vitesse wint met 2-1 van FC Utrecht

Foto: Vitesse - ProShots

Vitesse heeft haar vijfde zege van het seizoen binnen. In eigen huis werd er met 2-1 gewonnen van FC Utrecht door treffers van Bryan Linssen en Martin Ødegaard.

Nadat GelreDome massaal opstond en applaudisseerde voor ‘Mister Vitesse’ Theo Bos was het Vitesse dat na een kleine twintig minuten de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Alexander Büttner slingerde de bal voor het doel en vond ploegmaat Roy Beerens, die echter naast volleerde. Even later stichtte FC Utrecht hun eerste gevaar. Gyrano Kerk dook op voor het doel van Eduardo en kon vrij binnenkoppen, maar zijn inzet belandde in de handen van de Portugese goalie.image

Eduardo 
Hierna kwam er wat meer leven in het duel. Beerens zocht en vond het hoofd van Oussama Darfalou. De Algerijnse spits raakte het leer echter verkeerd en kopte naast. Op slag van rust kreeg Kerk na een handig steekballetje van Oussama Tannane een enorme kans om de score te openen, maar hij stuitte op de uitkomende Eduardo.image

Linssen scoort
Na een kwartier in de tweede helft kwam Vitesse op voorsprong. Middels een geweldige hakballetje zorgde Beerens ervoor dat Linssen vanuit kansrijke positie doeltreffend uit kon halen. Met een lage schuiver passeerde de aanvoerder FC Utrecht-doelman David Jensen: 1-0.image

Ødegaard tovert
Enkele minuten later mocht Ødegaard vanaf twintig meter aanleggen voor een vrije trap. De technisch begaafde linkspoot krulde de bal vervolgens met veel gevoel over de Utrechtse muur en liet Jensen kansloos, waardoor Vitesse op 2-0 kwam.image

Aansluitingstreffer
FC Utrecht richtte zich echter op en was een kwartier voor het einde dicht bij de aansluitingstreffer. Timo Letschert zag zijn kopbal echter op de paal eindigen. Invaller Cyriel Dessers slaagde er luttele seconden later wél in om Eduardo te passeren en zette zodoende 2-1 op het scorebord.image

Winst
FC Utrecht probeerde met man en macht een gelijkmaker te forceren, maar het was doelpuntenmaker Ødegaard die de beste kansen kreeg op een doelpunt. Tot tweemaal toe werd zijn inzet gekeerd door Jensen. Vijf minuten voor het einde voorkwam Eduardo met twee geweldige reddingen alsnog de 2-2, waardoor de drie punten in Arnhem bleven.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Glutenvrije pepernoten tijdens intocht

foto: Stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz

Helaas is het niet fijn voor kinderen met Glutenallergie om pepernoten te eten. Daarom heeft Stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz (organisatie achter de intocht van Sinterklaas) besloten om glutenvrije pepernoten dit jaar uit te delen tijdens de intocht.

Door een glutenallergie is het moeilijk voor kinderen om op een leuke manier Sinterklaas te vieren. Zo mogen deze kinderen geen pepernoten en geen high five krijgen van Zwarte Piet in verband met kruimels op de handschoenen. Daarom zijn er speciale glutenvrije-Piet. Deze zijn opgeleid om met gluten om te gaan en oppassen voor kruisbesmetting.

Herkennen

Glutenvrije pieten zijn te herkennen aan hun groene strooizak en het symbool van de coeliakie-vereniging. De Pieten met glutenvrije pepernoten lopen voorin de stoer. Pieten met een zwarte strooizak hebben pepernoten met gluten. Om ook kinderen te herkennen die geen gluten mogen heeft de organisatie gevraagd of kinderen een groen vlaggetje kunnen uitprinten en op een stokje plakken of een kleurplaat aan je Pietenmuts of Sinterklaasmijter te hangen.

Meer informatie of downloaden van een vlaggetje en/of kleurplaat kan via glutenvrij.nl

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair