Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Bio vakantieoord krijgt €35.850,- van golftoernooi

foto: youtube

Het Bio Vakantieoord is enorm blij met de grote gift van het golftoernooi Ekris Sonsbeek Open 2018. Hiermee kan het Arnhemse vakantiepark voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind een grote wens in vervulling laten gaan: het aanleggen van een natuurlijk en zintuiglijk ‘belevingspad’ in het BioBos voor kinderen in een rolstoel.

De organisator van het Sonsbeek Open, JCI Arnhem een netwerkorganisatie voor ondernemers, koos dit jaar twee goede doelen: het Bio Vakantieoord en ‘Let’s Meet’ – onderdeel van de jeugdzorgorganisatie Lindenhout. Let’s Meet organiseert jaarlijks een aantal bijeenkomsten waarbij pleegkinderen elkaar kunnen ontmoeten en persoonlijke ervaringen kunnen uitwisselen. JCI nam het initiatief om de twee organisaties, die zich beide inzetten voor kind en gezin, met elkaar in verbinding te brengen.

Bio Vakantieoord

Sonsbeek Open maakt het financieel mogelijk om de eerstvolgende Let’s Meet-dag op 6 oktober op grootse wijze te organiseren op het Bio Vakantieoord. Arjen Stremmelaar, voorzitter: “Dit vakantiepark, in de bossen bij Arnhem, biedt veel ruimte en tal van faciliteiten om te spelen en ontspannen. Een prachtige locatie voor een Let’s Meet-dag.  Het wordt een onvergetelijk event met een gevarieerd programma voor ruim 100 pleegkinderen. Van paardrijden tot boksen en van muziek maken tot een graffiti kunstwerk spuiten. Aan iedereen is gedacht. Een dag waarop pleegkinderen spelenderwijs onderling nieuwe contacten kunnen leggen.”

Aandacht voor buiten omgeving

Frans Wientjes, directeur van Stichting Bio, is enorm blij met de giften vanuit Sonsbeek Open: “Hiermee kunnen we een grote wens in vervulling laten gaan: de aanleg van een zintuiglijk belevingspad in ons BioBos. Dit pad zal erop gericht zijn om kinderen vanuit hun rolstoel, met al hun zintuigen, de natuur te laten ervaren. Hoe ruikt kamperfoelie? Hoe smaakt munt? En hoe voelt het om over keien te rollen, door de modder of over een houten bruggetje over het water? En hoe ziet een meikever er eigenlijk uit?  Het pad is een zeer welkome aanvulling op de andere spelmaterialen in het bos, de picknickbult en het muzieklaantje met instrumenten gemaakt van natuurlijke materialen.” Voor het ontwerp en de ontwikkeling van het belevingspad zal de stichting studenten van een opleiding tuin- en landschapsarchitectuur uit de regio vragen. Wientjes verheugt zich op de Let’s Meet-bijeenkomst op het Bio Vakantieoord: “We maken er voor alle kinderen een topdag van!”

Frans Gazendam en Tobias Haagsma van Brasserie De Boerderij sloten de dag af met een spontane veiling voor het Bio Vakantieoord.  Deze bracht nog eens € 7.200,- euro extra op voor Bio. De bieder ontvangt een diner voor 100 man in hun restaurant in het Park Sonsbeek.

Reacties

Reacties

Nieuws

‘Belangrijke dag voor ons en voor Arnhem’

foto: Vitesse

Vitesse speelt zaterdagavond het Airborne-duel met ADO Den Haag. In GelreDome wordt er om 20.45 uur afgetrapt. Met middenvelder Navarone Foor en hoofdtrainer Leonid Slutskiy blikken we vooruit op deze wedstrijd.

Airborne
Het treffen tussen Vitesse en ADO Den Haag wordt omlijst door de Airborne-herdenking. “Het is voor iedereen een speciaal duel. We moeten ons bewijzen voor de mensen die voor ons gestreden hebben”, blikt Foor vooruit op zaterdag. Slutskiy kan zich vinden in de bewoording van Foor. “Het is een belangrijke wedstrijd voor ons en een belangrijke dag voor Arnhem”, vult hij aan. Slutskiy heeft zich de voorbije weken verdiept in het Airborne-thema. “Ik heb enkele veteranen ontmoet en ben naar verschillende musea geweest, dus ik weet er veel van. Het geeft een extra dimensie aan de wedstrijd.”image

Ander niveau
ADO Den Haag zal gebrand zijn op een goed resultaat tegen Vitesse, want een week geleden gingen de Hagenezen in eigen huis met maar liefst 0-7 onderuit tegen PSV. Van onderschatting is echter geen sprake bij Foor. “Dat was geen al te beste wedstrijd voor hen, maar elke wedstrijd is anders.” Slutskiy bekeek het duel vanaf de tribune. “Ik was aanwezig in het stadion. Maar een wedstrijd tegen PSV of Ajax geeft geen objectief beeld. Zij zijn van een ander niveau.”

Doelpunt Foor
De laatste keer dat Foor het net wist te vinden was op 11 maart 2018 bij FC Utrecht (5-1). Als het aan hemzelf ligt komt daar snel verandering in. “Ik zit lekker in mijn vel, voel me fit en belangrijk. Wel kom ik dit seizoen minder voor de goal, maar tegen ADO Den Haag hoop ik te scoren. Dat is me dit seizoen nog niet gelukt.”image

Fitte selectie
Op de bekende afwezigen na kan Slutskiy beschikken over een fitte selectie. Dat betekent dat de Russische oefenmeester weer kan rekenen op volledige inzetbaarheid van Alexander Büttner en Bryan Linssen. “Tegen PEC Zwolle zaten ze met een lichte blessure op de bank, maar ze zijn inmiddels weer honderd procent fit”, aldus Slutskiy.image

Tickets
De laatste keer dat Vitesse en ADO Den Haag tegenover elkaar stonden was vorig seizoen tijdens de play-offs om Europees voetbal. Bij ADO Den Haag won Vitesse met 2-5, in GelreDome werd het 2-1. Bryan Linssen, Tim Matavz en de inmiddels vertrokken Mason Mount zorgden in die duels voor de doelpunten.’

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Rozet en Ik hou van Arnhem starten maandelijkse debatreeks in Rozet

Rozet en Ik hou van Arnhem hebben hun krachten gebundeld en organiseren vanaf 1 oktober elke maand een debatavond in Rozet. 

Tijdens de debatavond worden zowel actuele als maatschappelijke onderwerpen behandeld. Het doel van het debat is om in én met de stad de dialoog op gang te brengen. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te praten.

Twee delen

Elke avond bestaat uit twee onderdelen: Arnhems Nieuwsuur en 026 in gesprek.

Arnhems Nieuwsuur

Tijdens Arnhems Nieuwsuur staan de actualiteiten centraal. Samen met sprekers en publiek behandelen onderwerpen die op dat moment leven in Arnhem en belangrijk zijn voor Arnhemmers. De sprekers op maandag 1 oktober zijn:

– Daniële Futselaar (over haar tekeningen van NASA, SETA en Stephan Hawking)

– Patrick Arink en Raymond Driessen (over Airborne in Arnhem)

– Mark Debet (over sportevents in de stad en het effect hiervan)

026 in gesprek

Na een korte pauze start onder de noemer ‘026 in gesprek’ het tweede deel van de avond, waarin we meer diepgang rondom een (maatschappelijk) onderwerp brengen. Zo staat op 1 oktober ‘Innovatie in Arnhem’ centraal. Samen met Sigfrid Helbig (directeur Economic Board) en Tom Kortbeek (directeur Innovate festival) bespreken we hoe innovatief Arnhem al is en welke innovatieve kansen er nog liggen. Onderwerpen die tijdens latere edities besproken zullen worden zijn onder meer: armoede in de stad, onderdrukte LHBT en het slavernijverleden van Arnhem.

Voor in de agenda

In 2018 zijn de debatavonden op:

Maandag 1 oktober, 20.00-21.30 uur

Maandag 12 november, 20.00-21.30 uur

Maandag 10 december, 20.00-21.30 uur

De avonden vinden plaats op de derde verdieping van Rozet en zijn vrij toegankelijk voor publiek.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Naar Bridge to liberation experience? Laat paraplu thuis en neem poncho of regenpak mee

Bridge to liberation
Foto: Sjaak Peppel (CC)

Er zijn drogere dagen geweest voor The Bridge To Liberation Experience. Daarom roepen ze ook op om ter voorbereiding toch een poncho of regenpak mee te nemen en je paraplu thuis te laten. Deze is namelijk niet toegestaan tijdens het evenement.

De hele dag door is het bewolkt en volgens sites zoals Buienradar blijkt dat mogelijk in de avond het droog gaat blijven. Desondanks zit er een kleine kans in dat het gaat regenen, namelijk 6% tot 19% kans. Omdat paraplu’s niet handig in grote groepen mensen wordt er gevraagd door de organisatie van Bridge To Liberation Experience om vooral poncho’s en regenpakken mee te nemen.

Dikke trui

Neem ook een dikke trui mee, want het gaat ongeveer 8 graden worden tijdens de experience.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair