Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Joris uit Arnhem wint 230.000 euro bij tv-show Miljoenenjacht

Foto: Roy Beusker

Joris uit Arnhem is de gelukkige winnaar van 230.000 euro in de spelshow ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ dat zondag werd uitgezonden. Nadat Joris 499 kandidaten wist weg te spelen, sleepte hij dit geldbedrag in de wacht tijdens het zenuwslopende ‘Gouden Koffer Spel’. Joris was samen met 49 wijkgenoten uit postcodegebied 6846 uitgenodigd in de studio. Hij was niet de enige inwoner van Arnhem die in de prijzen viel.

Na een onzekere start waarbij Joris voornamelijk hoge bedragen wegspeelt, weet hij uiteindelijk toch met het mooie bedrag van 230.000 euro naar huis te gaan. Dat verbaast Lonneke, de vrouw van Joris, niets: “Joris is heel goed in spelletjes. Hij wint altijd!” Het stel is dolblij met het gewonnen bedrag: “We hebben vier kinderen, die we allemaal een studiebeurs gunnen. Ook houden we van reizen. Hawaï staat nog hoog op onze bucketlist!”

Samen met buurtgenoten in de prijzen

Ook voor buurtgenoten Delano en Diana was het een avond vol verrassingen. Diana overkomt iets wat nooit eerder gebeurde in de historie van Miljoenenjacht. In de eerste ronde beantwoordt ze een vraag goed. Ze laat de koffer die ze daarom mag openen schieten voor een plek aan de desk in ronde twee. ‘Haar’ koffer, waar een Sony TV in blijkt te zitten, wordt opnieuw verloot en komt toevalligerwijs alsnog bij Diana terecht. Ze eindigt in ronde twee als derde kandidaat en wint nog eens 3.000 euro.

BMW

Delano is de gelukkige winnaar van een gloednieuwe BMW. Delano mocht een koffer openmaken omdat Joris koos voor een plek achter de desk. Delano is dolblij en steekt zijn duim op naar Joris: “We kennen elkaar niet, maar als ik je tegenkom dan toeter ik vanaf nu!” De overige buurtgenoten en alle andere deelnemers in de studio gingen met een Sony hoofdtelefoon naar huis.

‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ is tot en met zondag 30 september wekelijks te zien op zondagavond om 20.00 uur bij RTL 4.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Snollebollekes in Gelredome binnen 24 uur uitverkocht

De kaarten van Snollebollekes in het Gelredome waren binnen 24 uur uitverkocht. Er wordt gekeken of er een extra concert ontwikkeld kan worden.

Met een knipoog naar deze grote wereldsterren zal Snollebollekes deze uitverkochte avond de rode draad vormen tijdens een avondvullend programma. Naast dat hij zelf verschillende keren het podium zal betreden, zullen er tientallen gastoptredens zijn van onder andere Gerard Joling, de Vengaboys, DJ Paul Elstak, Mooi Wark en de Gebroeders Ko. De volledige programmering zal binnenkort bekend worden.

Van links naar rechts

Snollebollekes is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste feestacts van Nederland, die wekelijks voor duizenden mensen optreedt en keer op keer het publiek in extase weet te brengen. Vorige week maandag won hij een BUMA NL Award in de categorie Grootste Feestact en ook wonnen zij deze prijs al voor Beste Single. Met zijn energieke en vrolijke hits als ‘Links Rechts’, ‘Springen Nondeju’ en ‘Vrouwkes’ kan niemand stil blijven staan. Zijn hit ‘Links Rechts’ levert iedere keer viraal gaande video’s op van hele mensenmassa’s die van links naar rechts springen.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair