Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Portaal knapt gebouw aan Kleine Oord op

Woningcorporatie Portaal maakt bekend dat zij in oktober begint met de renovatie van haar woongebouw op de hoek van het Kleine Oord en de Nieuwstraat. De aanpak van de appartementen start begin 2019. 76 Sociale huurappartementen midden in het Arnhemse centrum krijgen een forse en duurzame opknapbeurt en ook de uitstraling van het gebouw wordt vernieuwd. Met deze ingreep verbetert het wooncomfort en dalen de totale woonlasten van de huurders. Met de renovatie draagt Portaal bij aan de uitstraling van de zuidelijke binnenstad, zodat mooie en levendige straten weer verbinding leggen tussen het winkelgebied en de Rijn.

Ruime meerderheid bewoners stemt voor

Maar liefst 88% van de bewoners van het complex stemde in met de renovatieplannen van Portaal. Wettelijk gezien is 70% nodig, om een renovatie voor alle bewoners geldig te laten zijn. Portaal en aannemer Veeneman vroegen de bewoners eerst naar de belangrijkste wensen stemden daar het renovatieplan op af. Zo worden niet alleen de woningen aangepakt, maar wordt ook de entree vergroot en krijgt het gebouw een nieuwe uitstraling.

Comfortabel en energiezuinig

Het gebouw uit de jaren ‘80 is stevig gebouwd, heeft een goede constructie, maar is inmiddels ook verouderd. Bewoners hadden last van tocht en slechte verwarming in de woning en vroegen aandacht voor de veiligheid binnen en buiten het complex. Na de renovatie hebben zij een comfortabel en energiezuinige woning met een verbeterd energielabel. Zo worden bijvoorbeeld de meeste ramen vervangen en voegt de aannemer gevelisolatie toe. De woningen maken drie tot vier labelstappen, en komen minimaal op energielabel B uit.

Veiliger en mooier

Portaal zorgt ook dat de veiligheid van het woongebouw beter wordt, door onder andere de galerijen te voorzien van een coating met antislip laag. Ook zorgt de woningcorporatie voor een videofooninstallatie en maakt zij een scootmobiel opstelplaats. Vanwege de renovatie geeft Portaal de tijdelijke winkelruimte aan het Kleine Oord een nieuwe bestemming en haalt zij de gevel naar voren halen. Daardoor ontstaat ruimte om vijf woon-werkwoningen in de sociale huur op de begane grond te maken en de entree te vergroten. Op dit moment maken de Kledingbank en Home Sweet Home gratis gebruik van deze ruimte. Zij hebben vorig jaar van Portaal te horen gekregen dat deze situatie zou ophouden en zijn inmiddels op zoek naar andere ruimte.

Zomer 2019 klaar

De aannemer start in oktober met de werkzaamheden. Voordat Portaal bij de huurders in de woningen aan de gang gaat, zal zij eerst de centrale verwarmings- en warmwaterinstallatie vervangen. Gelijktijdig starten de werkzaamheden op de begane grond. Bij de eerste huurders komt aannemer Veeneman vanaf januari over de vloer. Voor de zomervakantie van 2019 hoopt de woningcorporatie het project af te ronden. Tijdens de verbouwing blijven beddenspecialist Topslapen en kapperszaak Beautiful Style aan de Nieuwstraat bereikbaar en geopend voor klanten.

Reacties

Reacties

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Snollebollekes in Gelredome binnen 24 uur uitverkocht

De kaarten van Snollebollekes in het Gelredome waren binnen 24 uur uitverkocht. Er wordt gekeken of er een extra concert ontwikkeld kan worden.

Met een knipoog naar deze grote wereldsterren zal Snollebollekes deze uitverkochte avond de rode draad vormen tijdens een avondvullend programma. Naast dat hij zelf verschillende keren het podium zal betreden, zullen er tientallen gastoptredens zijn van onder andere Gerard Joling, de Vengaboys, DJ Paul Elstak, Mooi Wark en de Gebroeders Ko. De volledige programmering zal binnenkort bekend worden.

Van links naar rechts

Snollebollekes is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste feestacts van Nederland, die wekelijks voor duizenden mensen optreedt en keer op keer het publiek in extase weet te brengen. Vorige week maandag won hij een BUMA NL Award in de categorie Grootste Feestact en ook wonnen zij deze prijs al voor Beste Single. Met zijn energieke en vrolijke hits als ‘Links Rechts’, ‘Springen Nondeju’ en ‘Vrouwkes’ kan niemand stil blijven staan. Zijn hit ‘Links Rechts’ levert iedere keer viraal gaande video’s op van hele mensenmassa’s die van links naar rechts springen.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair