Connect with us

Nieuws

Portaal knapt gebouw aan Kleine Oord op

Woningcorporatie Portaal maakt bekend dat zij in oktober begint met de renovatie van haar woongebouw op de hoek van het Kleine Oord en de Nieuwstraat. De aanpak van de appartementen start begin 2019. 76 Sociale huurappartementen midden in het Arnhemse centrum krijgen een forse en duurzame opknapbeurt en ook de uitstraling van het gebouw wordt vernieuwd. Met deze ingreep verbetert het wooncomfort en dalen de totale woonlasten van de huurders. Met de renovatie draagt Portaal bij aan de uitstraling van de zuidelijke binnenstad, zodat mooie en levendige straten weer verbinding leggen tussen het winkelgebied en de Rijn.

Ruime meerderheid bewoners stemt voor

Maar liefst 88% van de bewoners van het complex stemde in met de renovatieplannen van Portaal. Wettelijk gezien is 70% nodig, om een renovatie voor alle bewoners geldig te laten zijn. Portaal en aannemer Veeneman vroegen de bewoners eerst naar de belangrijkste wensen stemden daar het renovatieplan op af. Zo worden niet alleen de woningen aangepakt, maar wordt ook de entree vergroot en krijgt het gebouw een nieuwe uitstraling.

Comfortabel en energiezuinig

Het gebouw uit de jaren ‘80 is stevig gebouwd, heeft een goede constructie, maar is inmiddels ook verouderd. Bewoners hadden last van tocht en slechte verwarming in de woning en vroegen aandacht voor de veiligheid binnen en buiten het complex. Na de renovatie hebben zij een comfortabel en energiezuinige woning met een verbeterd energielabel. Zo worden bijvoorbeeld de meeste ramen vervangen en voegt de aannemer gevelisolatie toe. De woningen maken drie tot vier labelstappen, en komen minimaal op energielabel B uit.

Veiliger en mooier

Portaal zorgt ook dat de veiligheid van het woongebouw beter wordt, door onder andere de galerijen te voorzien van een coating met antislip laag. Ook zorgt de woningcorporatie voor een videofooninstallatie en maakt zij een scootmobiel opstelplaats. Vanwege de renovatie geeft Portaal de tijdelijke winkelruimte aan het Kleine Oord een nieuwe bestemming en haalt zij de gevel naar voren halen. Daardoor ontstaat ruimte om vijf woon-werkwoningen in de sociale huur op de begane grond te maken en de entree te vergroten. Op dit moment maken de Kledingbank en Home Sweet Home gratis gebruik van deze ruimte. Zij hebben vorig jaar van Portaal te horen gekregen dat deze situatie zou ophouden en zijn inmiddels op zoek naar andere ruimte.

Zomer 2019 klaar

De aannemer start in oktober met de werkzaamheden. Voordat Portaal bij de huurders in de woningen aan de gang gaat, zal zij eerst de centrale verwarmings- en warmwaterinstallatie vervangen. Gelijktijdig starten de werkzaamheden op de begane grond. Bij de eerste huurders komt aannemer Veeneman vanaf januari over de vloer. Voor de zomervakantie van 2019 hoopt de woningcorporatie het project af te ronden. Tijdens de verbouwing blijven beddenspecialist Topslapen en kapperszaak Beautiful Style aan de Nieuwstraat bereikbaar en geopend voor klanten.

Reacties

Reacties

Nieuws

SUEZ gaat geen afval ophalen tijdens feestdagen

De vuilnismannen van SUEZ hebben ook recht op vrije dagen. Daarom zullen op 24 t/m 26 december en 1 januari de vuilnismannen de afval niet ophalen. Zij komen op andere momenten.

In het centrum van Arnhem blijven inzameldagen voor papier, restafval, plastic en Groen afval ongewijzigd. SUEZ rijdt daar dus op dinsdag 25 en woensdag 26 december de reguliere inzamelroute. 

Gewijzigde papierinzameling

Op de volgende momenten worden afval opgehaald.

Elderveld:                               24 december wordt 17 december
Geitenkamp West:                25 december wordt 18 december
De Schuytgraaf:                     25 december wordt 20 december
Malburgen Oost/ Noord:     25 december wordt 18 december 
Rijkerswoerd:                        26 december wordt 19 december
Molenbeke/Velperweg:         1 januari wordt 8 januari

Gewijzigde inzameling rest- plastic- en groen afval

Valt de ophaaldag van rest-, plastic of groen afval in je wijk op 25 of 26 december of op 1 januari? Dan komt SUEZ eerder of juist later langs.

  • De ophaaldag op dinsdag 25 december (Eerste Kerstdag) verschuift naar zaterdag 22 december.
  • De ophaaldag op woensdag 26 december (Tweede Kerstdag) verschuift naar zaterdag 29 december.
  • De ophaaldag op dinsdag 1 januari (nieuwjaarsdag) verschuift naar zaterdag 5  januari.

Ophalen kerstbomen

Kerstbomen worden in week 1 en 2 van 2019 opgehaald, op dezelfde dagen dat de Groen-route wordt gereden.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Superman the classic komt weer terug in de bios

Foto: DC

Zaterdag 2 februari en maandag 4 februari zal de eerste Superman, the movie te zien zijn in de bioscoop. 40 jaar geleden kwam de film uit in de Nederlandse bioscopen. Om dit te vieren draait Pathé de film opnieuw.

Het is 40 jaar geleden dat Superman van Richard Donner uitkwam. Om dit te vieren haalt Pathé hem 2 en 4 februari terug naar de bioscoop.

Omdat Jor-El de raad van Krypton niet kon overtuigen dat hun planeet zal verwoest worden, stuurt hij zijn zoon Kal-El naar de planeet aarde, zodat hij hun ras kan redden. Daar wordt Kal-El opgevoed door de familie Kent, ze noemen hem Clark Kent. Op aarde blijkt hij over superkrachten te beschikken. Als hij volwassen is gaat hij als reporter werken bij de Daily Planet. Wanneer het criminele meesterbrein Lex Luther de wereld wil overnemen, is de Superman de enige die hem nog kan stoppen.

Tickets kopen kan al online of aan de kassa.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

18de Nieuwjaarsduik Arnhem

foto: Nieuwjaarsduik Arnhem Facebook

Dinsdag 1 januari 2019 kunnen Arnhemmers om 12:00 het jaar goed beginnen door in het koude water van Rijkerswoerd te storten. 

“In Arnhem maken wij ons reeds klaar voor de 18 editie waarbij wij 400 duikers kunnen opvangen met een warme kop erwtensoep.” laat de organisatie weten. Deelnemers die deelnamen aan de Nieuwjaarsduik Arnhem krijgen naast soep ook de traditionele Unox muts en een herinneringsvaantje.

Aanmelden

De kosten om aan de Nieuwjaarsduik Arnhem deel te nemen bedragen €3,50 waarvan €0,50,- naar een goed doel gaat. Dit jaar gaat de donatie naar Team Hollander die zich middels de Stichting Roparun inspant tegen kanker. Inschrijven kan via de site van Nieuwjaarsduik Arnhem. Inschrijven kan nog tot 30 december. Maar wees wel op tijd, want vol = vol.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair