Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Vitesse door naar de volgende ronde KNVB toernooi

Vitesse heeft woensdagavond de volgende ronde van het TOTO KNVB Beker toernooi bereikt. Het team van hoofdtrainer Leonid Slutskiy won met 1-2 van RKAV Volendam. Maikel van der Werff en Oussama Darfalou waren in de eerste helft trefzeker. Na rust deed Nick nog iets terug namens de Volendammers.

Aan de aftrap verschenen zes nieuwe namen ten opzichte van de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Remko Pasveer stond onder de lat, en ook Max Clark, Khalid Karami, Danilo Doekhi, Thomas Bruns en Darfalou begonnen in de basis.

imageDe eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Vitesse. Clark nam de bal op zijn slof, maar keeper Sander Binken wist zijn inzet gemakkelijk te pakken. In het eerste kwartier domineerden de Arnhemmers maar tot andere grote kansen kwam het niet. Tot in de vijftiende minuut Bruns de bal met zich meenam en deze rakelings naast het doel verdween. Twintig seconden later was het wel raak. Na een hoekschop stond Van der Werff helemaal vrij bij de tweede paal, waardoor hij de bal beheerst binnen kon schieten.

imageNamens RKAV Volendam was Jeffrey Veerman daarna gevaarlijk. Een hard schot van hem stuitte op de vuisten van Pasveer, waardoor de gelijkmaker uitbleef. Darfalou wist niet veel later zijn kans wel te verzilveren. Na een voorzet van de linkerkant schoot hij de bal hard binnen via de onderkant van de lat. Ook Doekhi probeerde de score verder uit te breiden maar zag zijn poging hoog over het doel verdwijnen. Voor de Volendammers was er ook nog een grote kans weggelegd op slag van rust. Via de verdediging van Vitesse belandde de bal in het zijnet.

imageDirect na rust probeerde Bruns het net te vinden. Vanaf de rand van het strafschopgebied ging de bal maar net over. Ook invaller Kara deed een poging. Hij versnelde langs de zijlijn en gaf voor maar keeper Binken lag in de weg. Doekhi torende tot tweemaal toe hoog boven zijn tegenstander uit, maar beide keren zonder resultaat.

image

Vijf mintuten voor het einde werd de spanning in de wedstrijd teruggebracht door Nick Tol. Met een prachtig afstandsschot gaf hij de Volendammers weer hoop: 1-2. Ook Zwarthoed deed nog een poging, maar Pasveer was alert en wist een gelijkmaker te voorkomen. Hierdoor bereikt Vitesse de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker.

Zondag 30 september neemt Vitesse het op tegen Feyenoord. Om 16.45 uur wordt er afgetrapt in De Kuip.

Reacties

Reacties

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Snollebollekes in Gelredome binnen 24 uur uitverkocht

De kaarten van Snollebollekes in het Gelredome waren binnen 24 uur uitverkocht. Er wordt gekeken of er een extra concert ontwikkeld kan worden.

Met een knipoog naar deze grote wereldsterren zal Snollebollekes deze uitverkochte avond de rode draad vormen tijdens een avondvullend programma. Naast dat hij zelf verschillende keren het podium zal betreden, zullen er tientallen gastoptredens zijn van onder andere Gerard Joling, de Vengaboys, DJ Paul Elstak, Mooi Wark en de Gebroeders Ko. De volledige programmering zal binnenkort bekend worden.

Van links naar rechts

Snollebollekes is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste feestacts van Nederland, die wekelijks voor duizenden mensen optreedt en keer op keer het publiek in extase weet te brengen. Vorige week maandag won hij een BUMA NL Award in de categorie Grootste Feestact en ook wonnen zij deze prijs al voor Beste Single. Met zijn energieke en vrolijke hits als ‘Links Rechts’, ‘Springen Nondeju’ en ‘Vrouwkes’ kan niemand stil blijven staan. Zijn hit ‘Links Rechts’ levert iedere keer viraal gaande video’s op van hele mensenmassa’s die van links naar rechts springen.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair