Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

WK BMX 2021 komt naar Arnhem

foto: Papendal

Arnhem heeft de wereldkampioenschappen BMX in 2021 toegewezen gekregen. Dat maakte de internationale wielerunie (UCI) vandaag bekend tijdens de WK Wielrennen in Innsbruck. De WK BMX zal op Papendal gehouden worden.

Begin mei, tijdens de wereldbekerwedstrijd BMX op Papendal, spraken Papendal, wielerbond KNWU en sportmarketingbureau TIG Sports de ambitie uit om de wereldkampioenschappen BMX in 2021 te organiseren. Half juli werd het bid aangeboden aan de UCI, met steun van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de Provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem. Woensdag maakte de UCI de toekenning bekend tijdens de WK Wielrennen in Innsbruck. “De wereldbekerwedstrijden op Papendal zijn al jarenlang een groot succes. Wij vertrouwen erop dat de organisatie een geweldig wereldkampioenschap neer gaat zetten.” Aldus de internationale wielerunie.

‘Bekroning’

BMX’er Niek Kimmann reageert verheugd op het nieuws: “Ik vind het echt gaaf dat de wereldkampioenschappen BMX in 2021 naar Arnhem komen. Het was heel bijzonder om als junior voor eigen publiek te strijden voor de wereldtitel. Het is een droom om dat ook als elite te mogen doen, in 2021 op Papendal.” Jochem Schellens, directeur Papendal: “Deze toewijzing voelt als een bekroning voor de uitstekende organisatie van de diverse World Cup-wedstrijden in de afgelopen jaren. We zijn daarmee al tweemaal uitgeroepen tot het best georganiseerde BMX-event en hebben de laatste jaren ook grote stappen gezet door de combinatie met het Framed Festival. Maar tegelijkertijd realiseren wij ons dat een WK ‘next level’ is. Meer deelnemers, meer wedstrijddagen, meer bezoekers. Een uitdaging die we, samen met de betrokken partners, met vertrouwen aangaan. Wij worden in 2021 met trots het kloppend hart van de BMX-wereld.”

Topwielerevenementen

Directeur van de KNWU, Margo de Vries: “Het WK vormt een belangrijk inspiratiemoment voor jeugdige sporters om hun helden te ontmoeten en aan het werk te zien. Het is mooi om te zien dat Papendal zich niet alleen inzet voor het evenement zelf, maar zich ook richt op de side events. Het verbinden van de top- aan de breedtesport en de legacy hiervan, is voor de KNWU van grote waarde voor de duurzaamheid van de sport op de lange termijn”. Jan Markink, Gedeputeerde Sport bij de Provincie Gelderland over de toekenning: “Als trotse UCI Bike Region zijn we in Gelderland de afgelopen jaren gastheer geweest van geweldige topwielerevenementen zoals de start van de Giro d’Italia in 2016 en het UCI WK Baanwielrennen afgelopen voorjaar. Met de toewijzing van het WK BMX 2021 aan Arnhem/Papendal zal de jaarlijkse UCI BMX Supercross uitgroeien tot een topevenement van formaat. Ik ben bijzonder verheugd met de geweldige impuls die dit WK Gelderland geeft. Maar ook met de plannen op weg naar 2021 die een enorme boost kunnen geven aan het fietsen in algemeen en fietssport in bijzonder in onze provincie.“
Wethouder Sport van de Gemeente Arnhem, Jan van Dellen over de komst van de WK naar Arnhem: “Het WK BMX is een prachtig topsportevenement dat we als Arnhem graag verwelkomen. Het is wederom een parel in de vele sportevenementen die we als sportstad de laatste jaren hebben mogen ontvangen. Ik zie nu al uit naar de strijd en het spektakel dat we op Papendal kunnen verwachten.”
Wethouder Evenementen, Hans de Vroome: “Geweldig dat het is gelukt om het WK BMX voor 2021 naar Arnhem te halen. Dit is zeer goed nieuws voor Arnhem. Het evenement zal onze stad nationaal en internationaal goed op de kaart zetten en veel bezoekers trekken. Door de side events kan echt iedereen meegenieten. Ik feliciteer Papendal van harte met de toewijzing en wens de organisatie alvast veel succes!”

Over de WK BMX

De wereldkampioenschappen BMX duren 5 dagen met in totaal 4000 BMX’ers, in diverse categorieën vanaf 5 jaar. Alle races vinden plaats op de BMX-baan op Papendal, vanwege de diversiteit in leeftijden en klassen wordt er een tweede startheuvel gerealiseerd van 5 meter hoog. De races op het sportcentrum worden gecombineerd met side-events in de binnenstad van Arnhem, zoals een medal plaza en een Urban Sports Week. Voor de organisatie van het wereldkampioenschap werkt Papendal samen met de KNWU en TIG Sports. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem steunen het evenement.

Wereldbekerwedstrijden BMX mei 2019

Op 11 en 12 mei 2019 organiseert Papendal voor de negende maal op rij de UCI BMX Supercross World Cup. De gehele wereldtop verzamelt zich dan op Papendal voor twee wereldbekerrondes, die deel uitmaken van het UCI BMX wereldbekercircuit. Ook dit jaar worden de wedstrijden gecombineerd met het Framed Festival; waar muziek, cultuur en lekker eten & drinken centraal staan.

Reacties

Reacties

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Snollebollekes in Gelredome binnen 24 uur uitverkocht

De kaarten van Snollebollekes in het Gelredome waren binnen 24 uur uitverkocht. Er wordt gekeken of er een extra concert ontwikkeld kan worden.

Met een knipoog naar deze grote wereldsterren zal Snollebollekes deze uitverkochte avond de rode draad vormen tijdens een avondvullend programma. Naast dat hij zelf verschillende keren het podium zal betreden, zullen er tientallen gastoptredens zijn van onder andere Gerard Joling, de Vengaboys, DJ Paul Elstak, Mooi Wark en de Gebroeders Ko. De volledige programmering zal binnenkort bekend worden.

Van links naar rechts

Snollebollekes is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste feestacts van Nederland, die wekelijks voor duizenden mensen optreedt en keer op keer het publiek in extase weet te brengen. Vorige week maandag won hij een BUMA NL Award in de categorie Grootste Feestact en ook wonnen zij deze prijs al voor Beste Single. Met zijn energieke en vrolijke hits als ‘Links Rechts’, ‘Springen Nondeju’ en ‘Vrouwkes’ kan niemand stil blijven staan. Zijn hit ‘Links Rechts’ levert iedere keer viraal gaande video’s op van hele mensenmassa’s die van links naar rechts springen.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair