Connect with us

Nieuws

WK BMX 2021 komt naar Arnhem

foto: Papendal

Arnhem heeft de wereldkampioenschappen BMX in 2021 toegewezen gekregen. Dat maakte de internationale wielerunie (UCI) vandaag bekend tijdens de WK Wielrennen in Innsbruck. De WK BMX zal op Papendal gehouden worden.

Begin mei, tijdens de wereldbekerwedstrijd BMX op Papendal, spraken Papendal, wielerbond KNWU en sportmarketingbureau TIG Sports de ambitie uit om de wereldkampioenschappen BMX in 2021 te organiseren. Half juli werd het bid aangeboden aan de UCI, met steun van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de Provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem. Woensdag maakte de UCI de toekenning bekend tijdens de WK Wielrennen in Innsbruck. “De wereldbekerwedstrijden op Papendal zijn al jarenlang een groot succes. Wij vertrouwen erop dat de organisatie een geweldig wereldkampioenschap neer gaat zetten.” Aldus de internationale wielerunie.

‘Bekroning’

BMX’er Niek Kimmann reageert verheugd op het nieuws: “Ik vind het echt gaaf dat de wereldkampioenschappen BMX in 2021 naar Arnhem komen. Het was heel bijzonder om als junior voor eigen publiek te strijden voor de wereldtitel. Het is een droom om dat ook als elite te mogen doen, in 2021 op Papendal.” Jochem Schellens, directeur Papendal: “Deze toewijzing voelt als een bekroning voor de uitstekende organisatie van de diverse World Cup-wedstrijden in de afgelopen jaren. We zijn daarmee al tweemaal uitgeroepen tot het best georganiseerde BMX-event en hebben de laatste jaren ook grote stappen gezet door de combinatie met het Framed Festival. Maar tegelijkertijd realiseren wij ons dat een WK ‘next level’ is. Meer deelnemers, meer wedstrijddagen, meer bezoekers. Een uitdaging die we, samen met de betrokken partners, met vertrouwen aangaan. Wij worden in 2021 met trots het kloppend hart van de BMX-wereld.”

Topwielerevenementen

Directeur van de KNWU, Margo de Vries: “Het WK vormt een belangrijk inspiratiemoment voor jeugdige sporters om hun helden te ontmoeten en aan het werk te zien. Het is mooi om te zien dat Papendal zich niet alleen inzet voor het evenement zelf, maar zich ook richt op de side events. Het verbinden van de top- aan de breedtesport en de legacy hiervan, is voor de KNWU van grote waarde voor de duurzaamheid van de sport op de lange termijn”. Jan Markink, Gedeputeerde Sport bij de Provincie Gelderland over de toekenning: “Als trotse UCI Bike Region zijn we in Gelderland de afgelopen jaren gastheer geweest van geweldige topwielerevenementen zoals de start van de Giro d’Italia in 2016 en het UCI WK Baanwielrennen afgelopen voorjaar. Met de toewijzing van het WK BMX 2021 aan Arnhem/Papendal zal de jaarlijkse UCI BMX Supercross uitgroeien tot een topevenement van formaat. Ik ben bijzonder verheugd met de geweldige impuls die dit WK Gelderland geeft. Maar ook met de plannen op weg naar 2021 die een enorme boost kunnen geven aan het fietsen in algemeen en fietssport in bijzonder in onze provincie.“
Wethouder Sport van de Gemeente Arnhem, Jan van Dellen over de komst van de WK naar Arnhem: “Het WK BMX is een prachtig topsportevenement dat we als Arnhem graag verwelkomen. Het is wederom een parel in de vele sportevenementen die we als sportstad de laatste jaren hebben mogen ontvangen. Ik zie nu al uit naar de strijd en het spektakel dat we op Papendal kunnen verwachten.”
Wethouder Evenementen, Hans de Vroome: “Geweldig dat het is gelukt om het WK BMX voor 2021 naar Arnhem te halen. Dit is zeer goed nieuws voor Arnhem. Het evenement zal onze stad nationaal en internationaal goed op de kaart zetten en veel bezoekers trekken. Door de side events kan echt iedereen meegenieten. Ik feliciteer Papendal van harte met de toewijzing en wens de organisatie alvast veel succes!”

Over de WK BMX

De wereldkampioenschappen BMX duren 5 dagen met in totaal 4000 BMX’ers, in diverse categorieën vanaf 5 jaar. Alle races vinden plaats op de BMX-baan op Papendal, vanwege de diversiteit in leeftijden en klassen wordt er een tweede startheuvel gerealiseerd van 5 meter hoog. De races op het sportcentrum worden gecombineerd met side-events in de binnenstad van Arnhem, zoals een medal plaza en een Urban Sports Week. Voor de organisatie van het wereldkampioenschap werkt Papendal samen met de KNWU en TIG Sports. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem steunen het evenement.

Wereldbekerwedstrijden BMX mei 2019

Op 11 en 12 mei 2019 organiseert Papendal voor de negende maal op rij de UCI BMX Supercross World Cup. De gehele wereldtop verzamelt zich dan op Papendal voor twee wereldbekerrondes, die deel uitmaken van het UCI BMX wereldbekercircuit. Ook dit jaar worden de wedstrijden gecombineerd met het Framed Festival; waar muziek, cultuur en lekker eten & drinken centraal staan.

Reacties

Reacties

Nieuws

SUEZ gaat geen afval ophalen tijdens feestdagen

De vuilnismannen van SUEZ hebben ook recht op vrije dagen. Daarom zullen op 24 t/m 26 december en 1 januari de vuilnismannen de afval niet ophalen. Zij komen op andere momenten.

In het centrum van Arnhem blijven inzameldagen voor papier, restafval, plastic en Groen afval ongewijzigd. SUEZ rijdt daar dus op dinsdag 25 en woensdag 26 december de reguliere inzamelroute. 

Gewijzigde papierinzameling

Op de volgende momenten worden afval opgehaald.

Elderveld:                               24 december wordt 17 december
Geitenkamp West:                25 december wordt 18 december
De Schuytgraaf:                     25 december wordt 20 december
Malburgen Oost/ Noord:     25 december wordt 18 december 
Rijkerswoerd:                        26 december wordt 19 december
Molenbeke/Velperweg:         1 januari wordt 8 januari

Gewijzigde inzameling rest- plastic- en groen afval

Valt de ophaaldag van rest-, plastic of groen afval in je wijk op 25 of 26 december of op 1 januari? Dan komt SUEZ eerder of juist later langs.

  • De ophaaldag op dinsdag 25 december (Eerste Kerstdag) verschuift naar zaterdag 22 december.
  • De ophaaldag op woensdag 26 december (Tweede Kerstdag) verschuift naar zaterdag 29 december.
  • De ophaaldag op dinsdag 1 januari (nieuwjaarsdag) verschuift naar zaterdag 5  januari.

Ophalen kerstbomen

Kerstbomen worden in week 1 en 2 van 2019 opgehaald, op dezelfde dagen dat de Groen-route wordt gereden.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Superman the classic komt weer terug in de bios

Foto: DC

Zaterdag 2 februari en maandag 4 februari zal de eerste Superman, the movie te zien zijn in de bioscoop. 40 jaar geleden kwam de film uit in de Nederlandse bioscopen. Om dit te vieren draait Pathé de film opnieuw.

Het is 40 jaar geleden dat Superman van Richard Donner uitkwam. Om dit te vieren haalt Pathé hem 2 en 4 februari terug naar de bioscoop.

Omdat Jor-El de raad van Krypton niet kon overtuigen dat hun planeet zal verwoest worden, stuurt hij zijn zoon Kal-El naar de planeet aarde, zodat hij hun ras kan redden. Daar wordt Kal-El opgevoed door de familie Kent, ze noemen hem Clark Kent. Op aarde blijkt hij over superkrachten te beschikken. Als hij volwassen is gaat hij als reporter werken bij de Daily Planet. Wanneer het criminele meesterbrein Lex Luther de wereld wil overnemen, is de Superman de enige die hem nog kan stoppen.

Tickets kopen kan al online of aan de kassa.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

18de Nieuwjaarsduik Arnhem

foto: Nieuwjaarsduik Arnhem Facebook

Dinsdag 1 januari 2019 kunnen Arnhemmers om 12:00 het jaar goed beginnen door in het koude water van Rijkerswoerd te storten. 

“In Arnhem maken wij ons reeds klaar voor de 18 editie waarbij wij 400 duikers kunnen opvangen met een warme kop erwtensoep.” laat de organisatie weten. Deelnemers die deelnamen aan de Nieuwjaarsduik Arnhem krijgen naast soep ook de traditionele Unox muts en een herinneringsvaantje.

Aanmelden

De kosten om aan de Nieuwjaarsduik Arnhem deel te nemen bedragen €3,50 waarvan €0,50,- naar een goed doel gaat. Dit jaar gaat de donatie naar Team Hollander die zich middels de Stichting Roparun inspant tegen kanker. Inschrijven kan via de site van Nieuwjaarsduik Arnhem. Inschrijven kan nog tot 30 december. Maar wees wel op tijd, want vol = vol.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair